Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 06 березня 2022, 03:51
1083
0

Колбі Ковінгтон - Хорхе Масвідаль. Прогноз та анонс на бій

Інтригуюче протистояння двох непримиренних суперників

| Оновлено 06 березня 2022, 03:51
1083
0
Колбі Ковінгтон - Хорхе Масвідаль. Прогноз та анонс на бій
Getty Images/Global Images Ukraine

Бій відбудеться 6 березня у Лас-Вегасі (штат Невада, США) на арені «T-Mobile Arena» та стане мейн івентом турніру UFC 272. Орієнтовний початок бою – 07:30 за київським часом. У прямому ефірі бій покаже телеканал "Setanta Sports".

У октагоні зійдуться два колишні претенденти на титул чемпіона UFC у напівсередній вазі: перший номер рейтингу Колбі Ковінгтон (16-3) та шостий номер рейтингу Хорхе Масвідаль (35-15).

Колбі «Хаос» Ковінгтон

5-матчева переможна серія Ковінгтона у червні 2018 року вивела його на бій за тимчасовий титул чемпіона UFC у напівсередній вазі проти Рафаеля Дос Аньоса, і RDA був успішно пройдений Колбі за очками. Проте об'єднавчий бій проти звичайного чемпіона Тайрона Вудлі Ковінгтон не зумів провести через операцію на носі, що призвело до позбавлення його титулу. У серпні 2019 року Ковінгтон декласував у п'яти раундах Роббі Лоулера, і в грудні того року Ковінгтон все ж таки отримав заслужений тайтл-шот.

Цього разу чемпіоном UFC був Камару Усман, який у видовищній сутичці зупинив претендента в 5-му раунді. У вересні 2020 року Ковінгтон повернувся, щоб розгромити Вудлі, який вибув із бою у п'ятому раунді з травмою ребра. А в листопаді 2021 року Ковінгтон отримав реванш проти все ще чемпіона Усмана і програв йому в менш напруженому поєдинку одноголосним рішенням суддів.

Хорхе «Gamebred» Масвідаль

Два останні свої бою Масвідаль провів проти Усмана за титул. У липні 2020 року він вийшов на короткому повідомленні Гілберту Бернсу, який підхопив коронавірус. На той момент Масвідаль йшов чудовою серією з трьох перемог. Спочатку нокаутував Даррена Тілла і Бена Аскрена (за 5 секунд!), а потім завоював пояс BMF, вигравши у Нейта Діаса технічним нокаутом після 3-го раунду. А до цієї серії Масвідаль зазнав двох поспіль поразки — Стівена Томпсона та Деміана Майє — і вибув із змагального спорту на майже півтора роки. Масвідаль не став гідним опонентом для Усмана і той виграв у нього одностороннім суддівським рішенням.

У квітні наступного року Масвідаль, вже пройшовши повноцінну підготовку, нокаутували Усмана в другому раунді. У грудні Масвідаль намічався бій проти Леона Едвардса, але травма завадила Хорхе виступити на турнірі UFC 269.

Прогноз на бой

Ковінгтон і Масвідаль були не тільки товаришами по команді в залі American Top Team кілька років тому, але й були близькими друзями. У свій час Ковінгтон навіть спав на дивані Масвідаля. Проте, коли Ковінгтон вирішив включити майстра треш-току в 2017 році, між ним та його одноклубниками пробігла чорна кішка, включаючи Масвідаля. З того часу два напівсередніваги знаходяться в серйозній конфронтації.

Як уже говорилося вище, їхні єдині поразки за останні роки припадають на Усмана, але немає нічого ганебного в тому, щоб програти Нігерійському кошмару.

Принаймні на папері стилістично у кращій позиції знаходиться Ковінгтон. Він, ймовірно, другий за силою боєць у дивізіоні після Усмана, і Хаос дав більш конкурентні поєдинки чемпіону в порівнянні з Масвідалем. Ковінгтон та Усман своєю сильною стороною вважають боротьбу, але загалом це два різні бійці. Усман віддає перевагу джебу, тейкдаунам та методичному підходу, щоб отримати можливість завдати разючого удару, що сталося в його реванші з Масвідалем.

«Хаос» — це пресинг, рух уперед і стрімкий темп. Усман не поступався йому, але до цього Ковінгтон домінував над Лоулером, Дос Аньосом, Деміаном Майей, завдавши їм велику шкоду своїми ударами. Якщо Ковінгтон вирішить махатись з Масвідалем у стійці, то, звичайно, у нього можуть бути проблеми. «Gamebred» — один із найкращих ударників у промоції.

Проте чи зможе Масвідаль витримати темп Ковінгтона, якщо Колбі вирішить реалізувати свої тейкдауни, щоб дійсно змусити свого супротивника відступити? Складно сказати.

Якщо Ковінгтон вирішив обмінюватися ударами, то для нього подібний ризик може закінчитися не дуже добре, але боротьба стилів у цій парі надто вподобає його, щоб вибрати переможцем Масвідаля.

Прогноз: Перемога Колбі Ковінгтона за очками

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.