Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 27 лютого 2022, 08:11
27386
3

Чеченці готові воювати на боці України проти Росії

Лідер Ічкерії Ахмед Закаєв зробив заяву

| Оновлено 27 лютого 2022, 08:11
27386
3
Чеченці готові воювати на боці України проти Росії

Лідер чеченської республіки Ічкерія Ахмед Закаєв запропонував президентові України Володимиру Зеленському підписати угоду про військове співробітництво, завдяки якій чеченські добровольці з Європи та самої України воюватимуть проти Росії.

«Хочу зазначити, що 90% членів державного комітету деокупації ЧРІ мають багаторічний досвід війни проти Росії. Вони повідомили, що на місцях у різних країнах Європи до нас звертаються чеченці, які проживають у Європі, які хочуть йти воювати за свободу українського народу.

У зв'язку з цим я звертаюся до верховного головнокомандувача України, президента Зеленського. Підтримуючи український братський народ у боротьбі за незалежність та рішуче засуджуючи віроломний напад Росії на Україну, державний комітет деокупації ЧРІ прийняв таке рішення: комітет готовий розпочати формування добровольчих загонів з числа громадян ЧРІ для відправки в Україну», – сказав Закаєв.

Оцініть матеріал
(149)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Мойша Киевский
УкраИнцы воевали за свободу Ичкерии. Теперь мы видим достойный ответ Лидера Ичкерии Ахмеда Закаева. Мы, украИнцы, не забудем этого никогда!!!
98Johnson
Це новина дня, браво
WladWest
У районі Гостомеля у суботу українські військові розгромили спецпідрозділ Росгвардії Чечні.
Джерело: "Інтерфакс-Україна" із посиланням на Міноборони України
Деталі: Повідомляється, що під час розгрому підрозділу було знищено генерала Магомеда Тушаєва - командира 141-го моторизованого полку росгвардії Чечні. Це підтвердив взятий у полон боєць цього підрозділу.
За інформацією джерела інформагентства у Міноборони, "з тими, що залишилися, наразі вже зі стрілецької зброї розбирається Нацгвардія України та спецпідрозділ Альфа".