Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 21 лютого 2022, 19:57
2477
0

Створена Професіональна волейбольна ліга України

Серед її засновників поки що керівники семи жіночих клубів країни

| Оновлено 21 лютого 2022, 19:57
2477
0
Створена Професіональна волейбольна ліга України
СК Прометей

У Слобожанському Дніпропетровської області відбулася установча конференція нової структури в українському волейболі. Керівники семи жіночих вітчизняних клубів вирішили об'єднатися та створити Професіональну волейбольну лігу України (ПВЛУ). Серед засновників ліги 6 клубів нинішньої жіночої Суперліги («Прометей», «Хімік», «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ», «Волинь-Університет-ОДЮСШ», «Аланта», «Полісся-ШВСМ-ЖДУ»), а також «Академія Прометей», яка виступає у вищій лізі.

Ініціатором створення Професіональної волейбольної ліги України є президент СК «Прометей» (Дніпропетровської області) Володимир Дубинський. Саме його в результаті було обрано керівником нової організації. Також затверджено статут Ліги та прийнято низку інших необхідних документів.

Передбачається, що вже у новому сезоні 2022-2023 років чемпіонат та Кубок країни з волейболу серед жінок пройде за безпосередньої участі ПВЛУ.

Володимир Дубинський, президент Професіональної волейбольної ліги України:
- Ми впевнені, що рівень чемпіонату України стане зовсім іншим. На даний момент у нас є 7 клубів-засновників, але бачимо потенціал ще у 2-3 клубів. Тож в наступному чемпіонаті виступатимуть як мінімум 8 команд, а максимум 10, як і зараз. Головні вимоги Ліги, яких раніше не було, це наявність необхідного ігрового залу, створення молодіжної команди (дублю), певні фінансові гарантії та багато іншого, що обов'язково піде на користь розвитку волейболу в Україні. Особливо хочу наголосити, що ми відкриті для всіх, тому будь-які клуби та команди, які відповідатимуть нашим вимогам, можуть увійти до Ліги.

Як зазначив президент Федерації волейболу України Михайло Мельник, «внаслідок створення Професіональної волейбольної ліги України ми маємо лише виграти. Для всіх нас це великий крок вперед, адже саме таким шляхом розвивається волейбол у багатьох інших країнах світу і там очевидно прогрес.
Дуже важливо, що у всіх клубів ПВЛУ має бути гарантований бюджет з певною сумою грошей на весь сезон, а також відповідна інфраструктура, яка включає повністю укомплектований штат співробітників клубу, навчально-тренувальну базу, дитячо-юнацьку спортивну школу і так далі.
Хочу подякувати головному ініціатору створення Професіональної волейбольної ліги України, а тепер вже її президентові Володимиру Михайловичу Дубинському, який справді живе волейболом і намагається зробити все можливе, щоб цей вид спорту в нашій країні піднявся на більш високий рівень.
Зі свого боку хочу запевнити, що Федерація волейболу України всіляко підтримуватиме цей проект і надасть всю необхідну допомогу.
І ще. Поки що Професіональна волейбольна ліга України включає лише жіночі клуби. Але я сподіваюся, що незабаром до неї приєднаються чоловіки. Передумови для цього є».

За матеріалами Федерації волейболу України

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому
Футбол | 03 травня 2024, 00:06 11
Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому

Перший півфінальний матч Ліги Європи казкова команда Хабі Алонсо залишила за собою на чужому полі

Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1
Футбол | 03 травня 2024, 19:52 7
Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1

Валентин Рубчинський потрапив в сферу інтересів «гірників»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.