Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 20 лютого 2022, 07:59
4185
1

Хорхе Лінарес – Заур Абдуллаєв. Прогноз та анонс на бій

Бій проти Абдуллаєва – фінальний шанс для Лінареса. Він або повернеться до рейтингу, або піде

| Оновлено 20 лютого 2022, 07:59
4185
1
Хорхе Лінарес – Заур Абдуллаєв. Прогноз та анонс на бій
Getty Images/Global Images Ukraine

Поєдинок проти Абдуллаєва – фінальний акорд у кар'єрі Лінареса. Або він усе, або ще може повернутися на навколочемпіонську величину. Перемога над Зауром не дасть величезного поштовху венесуельцю, але точно буде дзвінком про профпридатність. Тому що поразка поставить остаточний хрест на його кар'єрі як боксера, який гідний перших рядків легкого дивізіону.

І Абдуллаєв, і Лінарес програвали Хейні. Але Хорхе везуть на забій молодому росіянину

У 2019 році Заур Абдуллаєв зустрівся з Девіном Хейні. На кону стояв проміжний титул чемпіона світу за версією WBC у легкій вазі, а росіянин не дістався і екватора поєдинку. До четвертого раунду американець зробив із суперника грушу: бив на вибір, комбінаціями, перетворивши обличчя візаві на картину кров'ю. Той дивовижний випадок, коли Девін Хейні здавався на тлі суперника якимсь диким нокаутером.

Все стало зрозумілим настільки швидко, що кут росіянина в перерві між раундами відмовився від продовження поєдинку, а Хейні завоював той самий титул, який зробив його спочатку обов'язковим претендентом, а потім повноцінним чемпіоном світу. А Абдуллаєв пішов відновлюватися.

Причина тієї поразки американцеві – прірва у рівнях боксу. Хейні був кращим у кожному з компонентів, а Абдуллаєв виявився надто повільним, надто прямолінійним на тлі американського проспекта.

Getty Images/Global Images Ukraine

З того часу Заур провів три поєдинки – у всіх переміг. Спочатку нокаутував Павла Малікова (16-1-1) у сьомому раунді. Після нього перепрацював Жору Намазаряна (10-2-2) та Деяна Златичанина (24-2) одноголосними рішеннями суддів. Хороший бокс, непогані імена, хороші результати і той самий зал, куди привезуть і Лінареса. Нічого вражаючого, нічого поганого. Просто хороший боксер, просто хороші результати. Особливих провисань у боксі росіянина немає, як і особливих досягнень. Такі навіть стають чемпіонами світу, але великими – навряд. Як і топовими. Тому що все це – максимум Абдуллаєва.

Лінарес - відмінний суперник, привезений у чудовий час. Ризик є, але не такий, як кілька років тому. Побити його – заявити про себе. І побити його реально, хай і з великими застереженнями для Заура.
Після Ломаченка кар'єра Лінареса не сказати, щоб розсипалася, але погіршувалася з року в рік. Переможне повернення змінилося поразкою нокаутом у першому раунді. Дві перемоги поспіль, що відбулися після цього, призвели до поразки – Девіну Хейні, який за два роки до цього переміг Абдуллаєва.

Поєдинок проти Хейні був хорошим. Американець мав отримати тест – і отримав його. Нехай і не такий, як очікували багато хто. В одному з раундів Лінарес влучив – дістав так, що американця повело. Але ніяк не розвинув успіху. Начебто цього було достатньо.

Хорхе добре контрив чемпіона, бився якісно, ​​але було очевидно, що сил у молодого чемпіона більше, активність вища і перемога ближче. Лінарес міг завершити все апсетом, а завершив поразкою одноголосним рішенням суддів. Не вистачило всього й одразу. Голоду, бажання ризикувати, без відчуття домінування в моменті. Влучив – добре, але далі не пішов. А повторного шансу Хейні вже не дав.

У підсумку обидва спортсмени на роздоріжжі. Лінарес – між продовженням кар'єри на своєму звичному рівні та виходом на пенсію, або виступами в якості гейткіпера. Абдуллаєв – між своїм реальним міцним, але не більше, рівнем та змаганнями зі справжніми зірками легкої ваги.

У цьому поєдинку вирішиться все.

То хто ж фаворит?

Дивно, але букмекери бачать невеликим фаворитом Лінареса. На його перемогу дають 1.80. На перемогу Абдуллаєва – 1.90. Не принципово, але все ж таки.

Все ж таки росіянин – молодший. Йому 27, а суперник на цілих дев'ять років старший. Так, Заура бив Хейні. Дуже яскраво і більш ніж переконливо, але чи це означає хоч щось прямо зараз, через два роки в рингу, проти вікового і побитого неодноразово колишнього чемпіона світу?

Getty Images/Global Images Ukraine

Все ж таки означає. Очевидно, що в плані навичок та таланту Абдуллаєв і близько не стоїть поруч із Лінаресом. Хорхе кращий у всьому. У швидкості, арсеналі та боксерському мисленні. Не на боці венесуельця лише вік, який випливає у наслідки, які були у зустрічі з Хейні.

Працездатністю Заур, безперечно, може взяти суперника, а ось навичками – ні. Просто тому, що у нього немає таких навичок, як у візаві. А коли такі боксери, як Абдуллаєв, йдуть вперед, вони відкриваються. Особливо коли суперник – візаві рівня Лінареса. Питання лише в тому, чи вистачить Хорхе сил, щоб протидіяти супернику. Тому що в останньому поєдинку ні сил, ні бажання не було видно. А перестріляти на тихій хвилі росіянина в Росії дуже малоймовірно.
Уповати на нокаут у поєдинку з Абдуллаєвим не з руки бійцю рівня Лінареса, та й, судячи з матеріалів підготовки, все в таборі пройшло на відмінно. Залишилося лише зробити свою роботу і не зменшувати обертів, як у рингу проти Хейні.
Цей суперник точно не повинен стати більш серйозним випробуванням, ніж Девін.

Поєдинок Заур Абдуллаєв – Хорхе Лінарес відбудеться у суботу, 19 лютого, в Єкатеринбурзі. Орієнтовний час початку бою – 18:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Віктор ЛЕОНЕНКО: «Питання лише в тому, чи протримається Усик 12 раундів»
Футбол | 17 травня 2024, 11:20 6
Віктор ЛЕОНЕНКО: «Питання лише в тому, чи протримається Усик 12 раундів»

Колишній нападник київського «Динамо» дав прогноз на бій українця проти Тайсона Ф'юрі

Усик проти Ф’юрі – поєдинок 50 на 50. Легендарний бій за абсолюта
Бокс | 17 травня 2024, 10:15 25
Усик проти Ф’юрі – поєдинок 50 на 50. Легендарний бій за абсолюта

Sport.ua разом із GGBET анонсує головний поєдинок суперважкої вагової категорії в боксі за 25 років

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Бокс и Политика
А где же прогноз?