Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
|
3321
1

Вадим Шахрайчук - про збірну України на ЧС, гравців Донбасу та Олімпіаду

Тренер збірної України Вадим Шахрайчук дав інтерв'ю Sport.ua

Вадим Шахрайчук - про збірну України на ЧС, гравців Донбасу та Олімпіаду
fhu.com.ua

Збірна України з хокею зараз готується до чемпіонату світу, який наприкінці квітня має стартувати у Польщі.

Тренер Вадим Шахрайчук планував, що нинішній тренувальний збір у Києві завершиться проведенням трьох контрольних матчів, але всі спаринг-партнери відмовилися їхати в Україну через коронавірус та загрозу повномасштабного вторгнення Росії.

«Така ситуація, що контрольних матчів не буде, все скасовується. Через ковід, через політичні обставини. На жаль, матчів Єврочелленджа не буде, хоча і ми, і вболівальники на них чекали, адже давно в Києві не виступали. Будуть тренування 5 днів. Перед чемпіонатом світу у Польщі у нас підтверджено два матчі з Угорщиною. Не знаю, чи це буде у Палаці спорту або Терміналі», - сказав Шахрайчук.

Крім того, наставник прокоментував складну тему з гравцями Донбасу (і Суперліги) у збірній України. Судячи з усього, хокеїстів Донбасу в національній команді не буде, і це впливає на завдання збірної на ЧС.

«Гравці Донбасу у збірній? Я не готовий відповісти. Все змінюється. На цей момент у мене немає відповіді. У нас у країні нічого не виключено. Звичайно, у Донбасі та клубах Суперлізі достатньо гравців, які могли б нас посилити. Половина команди точно є».

«По відмашці однієї людини (мова про Бориса Колеснікова - прим) ряд клубів залишили УХЛ, і це дуже сумно. Був більш-менш непоганий чемпіонат, були сильні Донбас, Сокіл, Кременчук. Жаль, що так сталося. Я вважаю, що це не провина ФХУ. Нам хочеться, щоб був сильний чемпіонат».

«Чи змінилося завдання на чемпіонат світу у Польщі? Я думаю, що так. Ми розуміємо, що багато сильних хокеїстів перебувають у ХК Донбас, і я думаю, що залучити їх ми не зможемо. Боротьба за виживання? Побачимо навесні».

Окремо наставник оцінив українських хокеїстів у Північній Америці. Ясно, що Шахрайчук розраховує на захисника Артура Чолача, якого було обрано на минулому драфті НХЛ, а зараз він грає у Канадській хокейній лізі.

«Артур Чолач? Однозначно його розглядаємо. Його і Мережка (Ігор Мережко, виступає у Росії). Якщо вони не потраплять у плей-оф, то ми чекаємо на них. Що стосується Данила Коржилецького (форвард Сокола нещодавно перебрався до однієї з ліг у США), то з ним складніше. Він молодий хокеїст, це майбутня, сподіваюся, зміна. Потрібно подивитися, як він заграє у США. Ми спостерігаємо за ним. Я вважаю, що йому було б більше користі залишитися у Соколі».

«А ось Чолач правильно зробив, що поїхав. Артура обрали на драфті, він у системі клубу НХЛ. І якщо є навіть мінімальний шанс, хоч би половина відсотка пробитися, то треба їхати. У нас одиниці, які на драфт потрапляли. Нехай б'ється за своє місце у складі, а ми чекаємо його навесні у збірній».

Наприкінці тренер оцінив хокейний турнір Олімпіади. Сам Шахрайчук був у складі збірної України, яка у 2002 році брала участь в олімпійському турнірі.

«За хокейним турніром слідкуватиму, однозначно. Я стежу зараз за жіночим олімпійським турніром, там цікаві матчі також. Рівень Канади, США та Фінляндії високий. Чекаємо і на чоловічі команди. Через ковід немає НХЛівців, але буде цікаво. Минулого разу німці вийшли несподівано до фіналу, могли взяти золото».

«Я скажу так: я думаю, що чемпіоном стане Фінляндія або Канада. Канада завжди Канада. Згадайте останній чемпіонат світу, коли ніхто на них не ставив», – сказав Шахрайчук.

Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
u6464u
Вадик ты топ, но как вы не можете найти общий язык с Варламовым , или у каждого свой хозяин.