Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 06 лютого 2022, 15:28
7522
6

Іспанія – Україна. Прогноз і анонс на матч за третє місце Євро-2022

У гонитві за історичним досягненням та медалями

| Оновлено 06 лютого 2022, 15:28
7522
6
Іспанія – Україна. Прогноз і анонс на матч за третє місце Євро-2022
Getty Images/Global Images Ukraine

Футзальний чемпіонат Європи підійшов до свого завершення, і в неділю на амстердамській арені «Ziggo Dome» відбудуться матчі за медалі. Першими на майданчик вийдуть збірні Іспанії та України, які змагатимуться за «бронзові» нагороди.

Команда Олександра Косенка своїм виступом на Євро-2022 подарувала багато емоцій українським любителям футзалу. На жаль, після поразки від росіян у півфіналі ці емоції були негативними. І особливі претензії до якості гри «синьо-жовтих» пред'явити складно. Дався взнаки більш високий клас збірної Росії, а нашого азарту не вистачило для створення сенсації. І як гірко зараз згадувати про втрачені можливості в кінці півфінальної зустрічі (нереалізований пенальті Шотурми, забійний момент Абакшина), які могли перевести гру в овертайм. Не склалося. Але знову ж таки, абсолютно не хочеться сварити наших футболістів. Вони виглядали гідно на тлі фаворита і майже ні в чому не поступалися більш іменитим суперникам.

«Після таких матчів важко щось говорити. Емоції захльостують, переповнюють. Для нас це була маленька мрія. Нам трошки не вистачило футбольного везіння, але я дуже пишаюся всіма хлопцями, з якими перебуваю в команді та поділяю роздягальню», – сказав після зустрічі з росіянами гравець збірної України Євген Сірий. Подібні почуття, сміємо припустити, переповнювали і вболівальницькі серця: гордість за команду поєднувалася з обуренням через нереалізований шанс.

Але у «синьо-жовтих» ще є можливість не лише повернутися на українську землю з медалями, а й домогтися історичного досягнення. Адже протистоятиме збірній України Іспанія – команда, яку наша національна дружина ще ніколи не обігравала. Єдиного разу українці не програли іспанцям у товариському матчі 2017 року, який проходив у київському Палаці спорту: тоді команди зіграли внічию з рахунком 1:1. Останні очні зустрічі України та Іспанії відбулися восени минулого року. У рамках підготовки до чемпіонату Європи «Фурія Роха» двічі обіграла підопічних Олександра Косенка з однаковим рахунком 3:0.

Збірна Іспанії у півфіналі зазнала прикрої поразки від чинних чемпіонів світу та Європи португальців, яким програла і у чвертьфіналі торішнього мундіалю. Іспанці під час матчу вели з рахунком 2:0, але команда Португалії зробила камбек і вийшла у фінал, де зустрінеться з Росією. Для «Фурії Рохи» такий виступ на континентальній першості вже можна вважати невдачею. Адже за всю історію проведення чемпіонатів Європи (з 1996 року) іспанці лише двічі не змогли вийти у фінал, здобувши «бронзові» медалі. При цьому вперше Іспанія залишиться без «золота» на другому Євро поспіль: у 2018-му «Фурія» програла фінал тій самій Португалії.

Ставка у нинішній збірній Іспанії зроблена на досвідчених виконавців. З ветеранів відзначимо Карлоса Ортіса та Серхіо Лосано, які проводять, можливо, свій останній великий турнір у складі «Фурії». Саме Лосано веде за собою партнерів: 33-річний футболіст забив чотири голи на Євро-2022, а ще він на турнірі найчастіше за всіх пробиває по воротах. По три голи забили Рауль Кампос і Рауль Гомес, також варто звернути увагу на Сесіліо та Чино. Відзначимо і досвідченого Адольфо, який став найкращим бомбардиром своєї команди на ЧС-2021.

Що ж, наша команда зіграє з дуже непростим і незручним для себе суперником. Головне для підопічних Олександра Косенка – повірити у свої сили. Ще потрібна максимальна концентрація, без везіння теж не обійтися. І за вдалого збігу обставин, чому б уперше не обіграти збірну Іспанії?

Прогноз

Для іспанців четверте місце – це катастрофа. І вони будуть дуже мотивовані та злі після поразки у півфіналі. Тому спрогнозуємо перемогу збірної Іспанії та висловимо надію, що наш прогноз не виправдається.

Sport.ua проведе трансляцію поєдинку в текстовому та аудіоформаті.

6 лютого, неділя

Іспанія – Україна
Амстердам (Нідерланди). Арена «Ziggo Dome», 15:30
ТБ-трансляція на телеканалі UA:Перший
ІСПАНІЯ – УКРАЇНА. АУДІОТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітри: Едуарду Фернандеш Коелью, Кріштіану Сантуш (обидва - Португалія)
Прогноз Sport.ua — 3:1
Зробити ставку Зробити ставку
Зробити ставку Зробити ставку
BETWINNER  
  • 1.28
  • 6.80
  • 6.20
Зробити ставку Зробити ставку
1xBet  
  • 1.28
  • 6.80
  • 6.20
Зробити ставку Зробити ставку
Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 13:06 7
Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024

Колишній головний тренер «Динамо» вважає, що досвід Андрія завжди стане в нагоді Україні

Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві
Футбол | 28 березня 2024, 13:56 19
Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві

Кевін Келсі займається питанням працевлаштування в MLS

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andrey_1992
ну тут 99% що виграє Іспанія, 4 місце для них це АУТ...але
aleks19826
Самый ужасный соперник для Украины. 19 матчей, 0 выигрышей, 1 ничья, 18 поражений, мячи: 15-62)))). Это жесть!!!
Oliynuk_sport
Очікую важкий матч для обох команд, може бути багато голів, останній матч на турнірі для обох команд. Українці гідно провели весь турнір. Почуттів багато да є гордість за команду. Прикро що в матчі з Росією не забили пенальті були інші шанси, але ще буде матч з Іспанією удачі Україна вперед до перемоги і бронзи! Прогноз 1:3.
svetlog
Как ни крути, но ожидается избиение младенцев...
Умник
С какого хрена такой прогноз.
Испанцы на жопу сели когда забили на 17 секунде с португальцами.
Вы хоть бы анализировали что ли.
Верю в пацанов.
Верю в Украину.