Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
|
339
0

У Києві представили перше економічне дослідження в спорті

Дослідження провели незалежні аналітичні центри

У Києві представили перше економічне дослідження в спорті
PM Hall

У переддень відкриття зимових Олімпійських Ігор 2022 в Пекіні на території столичного PM Hall відбулася презентація результатів першого економічного дослідження в спорті. Це титанічна робота незалежних аналітичних центрів U.Sport та Українського Інституту Майбутього.

Результати дослідження підтверджують ефективність масового спорту і регулярної фізичної активності, як інструменту, що здатний подовжити тривалість якісного життя українців, знизити витрати на медицину, значно збільшити ВВП України та навіть рівень пенсій у майбутньому.

Результати розрахунків і моделювання UIF показують, що кожен $1, інвестований у фізичну активність і аматорський спорт, приносить $15 доходу у вигляді додаткового ВВП і $5 – у вигляді надходжень до Бюджету України. При цьому за оцінками UIF, через низьку фізичну активність населення і відповідні наслідки у вигляді хвороб, нижчої продуктивності праці і тривалості життя, економіка України за останні 10 років недоотримано 73 млрд дол. ВВП (сукупно за період 2011-2020 років). Загалом Україна наразі – одна з найменш фізично активних націй Європи.

Серед спікерів, що прийняли участь у обговоренні дослідження, були співзасновник Українського Інституту Майбутнього Анатолій Амелін, директор зі стратегічного розвитку та комунікацій ФК «Шахтар» Юрій Свиридов, президент Національної Платформи U.Sport Станіслав Медведенко та заступник міністра молоді та спорту Матвій Бідний.

«Це перше дослідження щодо впливу фізичної активності на економіку України. У ньому представлено багато переконливих аргументів, чому необхідно підтримувати розвиток масового спорту в країні. Для «Шахтаря» масовість – це пошук талантів. Сподіваюся, результати дослідження будуть використовуватися всіма, хто ухвалює рішення щодо формування політики в галузі спорту», - каже директор зі стратегічного розвитку та комунікацій ФК «Шахтар» Юрій Свиридов.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Боруссія Д – Реал. Прогноз і анонс на фінал Ліги чемпіонів
Футбол | 01 червня 2024, 19:15 330
Боруссія Д – Реал. Прогноз і анонс на фінал Ліги чемпіонів

Sport.ua разом із GGBET анонсує фінальний поєдинок Ліги чемпіонів

Довбик не отримав трофей Пічічі. Артем назвав причину
Футбол | 01 червня 2024, 16:28 2
Довбик не отримав трофей Пічічі. Артем назвав причину

Український нападник став найкращим голеадором Ла Ліги

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.