Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 06 лютого 2022, 00:13
3583
0

Турман проти Барріоса – потенційний бій року. В обох багато стоїть на кону

Але для Кіта бій навіть більш визначальний, ніж для Маріо

| Оновлено 06 лютого 2022, 00:13
3583
0
Турман проти Барріоса – потенційний бій року. В обох багато стоїть на кону
Твіттер. Кіт Турман та Маріо Барріос (праворуч)

Поєдинок Кіта Турмана та Маріо Барріоса відкриває боксерський лютий. Американське протистояння, на кону якого стоїть велике чи не дуже майбутнє. Особливо для Кіта, який зник на два роки після першої та єдиної поразки в кар'єрі.

Обидва виходять на поєдинок після поразки. Але Кіт не бився набагато довше

Ще у 2019 році Кіт Турман зустрівся з Менні Пак’яо. Тоді бій по-справжньому інтригував. Філіппінець затягнув із завершенням кар'єри, але все одно був кращим за багатьох чемпіонів напівсередньої ваги, що збирався довести у поєдинку з Турманом. Непереможений Кіт мав намір зробити протилежне, але занадто розпалився.

Кіт обіцяв нокаутувати ветерана у двох стартових раундах, щоб не затягувати дійство. Все склалося інакше. Турман упав одразу ж – у першому ж раунді. Пак’яо фірмово пішов в атаку по поверхах – дістав американця. Рефері почав відлік, поки Турман, посміхаючись, сидів на настилі рингу. Ситуація, справді, із кумедних. Кіт пропустив у моменті, що абсолютно читався – Пак’яо просто зробив те, що робив завжди.

Мабуть, шапкозакидництво американця зіграло на руку філіппінцю. Поки чемпіон втягувався у бій з мрій, де він швидко нокаутує претендента, Менні на човнику та швидких атаках легко забирав раунд за раундом. Потім Турман увімкнувся і дав бій. Не сказати, щоб у поєдинку панувала тотальна інтрига, але загалом поєдинок вийшов досить рівним, щоб дехто навіть не побачив поразки чемпіона.

Безперечно, Пак’яо виграв. Він був швидшим, свіжішим, більше влучав, виглядав різноманітнішим за Турмана. І це далеко не найкращий Менні. Від філіппінця, який ламав суперників темпом та натиском, на той час залишилося відсотків двадцять. Кіт працював так, як завжди, пізній Пак’яо працював так, як завжди. Але другий все ж таки виявився трохи кращим – один суддя побачив перемогу чемпіона 114-113, двоє інших – перемогу претендента 115-112 двічі.

Getty Images/Global Images Ukraine. Кіт Турман на канвасі в поєдинку з Менні Пакьяо

У підсумку Менні пробуде без боїв аж два роки, займатиметься якимись своїми справами і в такій муторній тактичній метушні віддасть свій пояс Йорденісу Угасу, який вже за крок від об'єднання в поєдинку зі Спенсом. А Пак’яо пішов на спокій спортивний до політичного неспокою, так і не організувавши мегафайти з Кроуфордом і тим же Спенсом.

Але Турман просидів без боксу ще довше. Якщо застійний 2020 рік можна пояснити, і то з натяжкою, то що робив Кіт решту часу - оповите таємницею. Американець програв Пак’яо ще у липні 2019 року, а вийде у ринг аж у лютому 2022-го.

Не сказати, щоб поразка від Пак’яо була настільки шокуючою, щоб від неї потрібно відходити стільки часу. Або що у категорії немає гідних суперників не серед чемпіонів, щоб і повернутись, і заробити одразу. Чи то Кіт втомився від боксу, чи ще що, але чутно про нього було мінімально. Тепер він повертається у поєдинку з колишнім легковаговиком, який теж програв у минулому поєдинку.

Так, з легковаговиком все ж таки применшення вийшло, але Маріо Барріос набирає кілограми, щоб зустрітися з Турманом. До 2021 року американець йшов смачно та без поразок. Габаритний боєць першої напівсередньої ваги чемпіонив, бив опонентів, поки малюкові Джервонті Девісу не захотілося щось комусь довести.

Поєдинок із Барріосом вийшов класним. Маріо довелося працювати другим номером, лише зрідка перемикаючи передачу вперед. Невеликий, але сильний Девіс тіснив суперника, але наривався на джеби, а інколи й комбінації. Сили удару вистачало в обох, але така у Джервонти виявилася відчутнішою.

Після середини бою Девіс перейшов у режим тотального переслідування. Іноді жертвував головою для того, щоб дістатися до суперника, де вже бив так, що приємними ці влучення назвати можна було лише з натяжкою.

Getty Images/Global Images Ukraine. Малиш Джервонта Девіс переміг Маріо Барріоса

В одинадцятому раунді Джервонта все ж таки влучив. Майстерний аперкот поклав Барріоса у кутку надовго. Програвати супернику, що піднявся в категорії, з такими скупими габаритами, точно неприємно, але той удар вийшов настільки майстерним, що він точно прилетів би більшості діючих топів.

Маріо, мабуть, зрозумів, що грати у скидання ваги - не найкраща витівка, і пішов туди, де його габарити можна порівняти з вагою на зважуванні - піднявся в напівсередню вагу. Тут він зустрінеться з Турманом, для котрого цей бій є визначальним. Якщо 26-річний Барріос матиме можливість все виправити у разі поразки, то Кіт – навряд чи. Особливо, враховуючи його простої та ставлення до справи.

То хто ж фаворит?

Давайте до букмекерів. У середньому, 1.50 на Кіта Турмана та 2.73 – на Маріо Барріоса. Логічні та зрозумілі цифри та бій, у якому на перемозі аутсайдера дуже навіть реально заробити.

Турман – логічний фаворит. Без перебільшень, він – хороший боксер із відмінним ударом. Коли Кіт влучає, голова піде обертом у будь-кого. Пак’яо він не похитнув лише завдяки вродженій трималці та гарній роботі ніг легенди. Чи є таке в Барріоса? Ніхто не має того, що було в Менні. Але чи потрібно? Нівелювати ударну силу можна і по-іншому.

Барріос – потенційний автор швидшого завершення кар'єри американського візаві. Все дуже просто. Маріо – більший. Він і вищий трохи – лише на сантиметр. І має більший розмах рук – 180 см проти 175 см. Але головне - він боксував. Поки Кіт більше двох років займався чимось удома, Барріос постійно бився.

Два головні мінуси Маріо перед цим боєм – рівень опозиції порівняно з такою у суперника і нова вага. Як вплине нова категорія на Барріоса – незрозуміло. Побачимо тільки в бою, а зараз можна лише припускати як позитивні, так і негативні наслідки. Кіт справді бився з більш класними бійцями. Шон Портер, Хосесіто Лопес, Роберт Герреро, Луїс Коллазо, Денні Гарсія та Менні Пак’яо не йдуть у жодне порівняння з опонентами Маріо. При цьому лише останньому Кіт програвав.

Відверто кажучи, двобій може стати як кандидатом на бій року, так і повним розчаруванням. Якщо Барріос витримає перші влучення і знатиме, як зближуватися на зручну дистанцію і як тримати опонента на незручній для того відстані, буде дуже насичено і цікаво. Якщо хлопці почнуть побоюватися один одного через можливе фіаско, вийде тактичне протистояння, на яке важко буде дивитися.

Але в обох випадках шанси боксерів є рівними. Молодість проти досвіду, два габаритні сильні спортсмени з ударом. На перший план вийде свіжість, відсутність іржі та грамотний тренерський план.

Поєдинок Кіт Турман – Маріо Барріос відбудеться у ніч із суботи на неділю, 6 лютого, у Лас-Вегасі. Орієнтовний початок бою – 05:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.