Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 29 сiчня 2022, 06:52
2749
0

ШОТУРМА: «Ми грали як українська булава – колючі для суперника»

Гравець збірної України прокоментував матч Євро-2022 із Португалією

| Оновлено 29 сiчня 2022, 06:52
2749
0
ШОТУРМА: «Ми грали як українська булава – колючі для суперника»
АФУ. Петро Шотурма

Гравець збірної України Петро Шотурма прокоментував матч Євро-2022 з футзалу, в якому синьо-жовті поступилися Португалії (0:1), проте пробилися до чвертьфіналу:

– Поступилися, але кваліфікувалися до чвертьфіналу. Які емоції переважають зараз?

– Передусім, переважають емоції через поразку. Однак, я вважаю, що цей результат піде нам на користь. Ми сьогодні були як українська булава – колючі для суперника. Ми дали гідний бій чинному чемпіону світу та Європи. За таку гру нам не соромно. Прохід до наступної стадії – це вже непоганий крок вперед для нас. Тим більше, що ми були у трохи скороченому складі. На жаль, деякі хлопці потрапили у таку неприємну ситуацію. На майданчику ми боролися і за себе, і за них.

– Збірна України переважала суперника у першому таймі, але підвела реалізація. Що з цим робити?

– Ми мали грати дисципліновано. Передусім, в обороні. Розуміли, що у команді суперника виступають індивідуально сильні виконавці. Намагалися не пропустити, але гра в атаці теж давалася.

– У другій половині португальці постійно грали попереду зі стовпом. Через це збірна України трохи просіла?

– Я думаю, що команда підсіла через те, що не вистачило лавки. Подивіться на склад збірної Португалії. Там три рівноцінних четвірки. Вони навіть не спітніли, бо мали достатньо гравців, які виходили на майданчик і допомагали один одному. Проти стовпа у складі нашої команди грав Ігор Корсун. Це топ-гравець захисного плану як в Україні, так і на євроарені.

– Чи відчули, що вболівальники повернулися?

– Вийшли на розминку і побачили глядачів з прапорами. Було дуже приємно. Відчували їхню підтримку. Знали, що є чимало вболівальників по інший бік екрану. Вони вірили в нас, особливо після матчу з Сербією. Я вважаю, що потрібно й надалі грати за присутності глядачів.

– Сьогодні ляжете спати задоволеним чи ні?

– Якщо сказати по результату, то ми не задоволені тим, що поступилися у нічийному матчі. Однак, добре, що кваліфікувалися далі. Пройдемо відновлювальні процедури й готуватимемося до наступного матчу.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.