Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 24 сiчня 2022, 15:29
7801
9

Богдан БЛАВАЦЬКИЙ: «Шевченко дуже ризикує»

Спеціаліст вважає, що український тренер може очолити збірну Польщі

| Оновлено 24 сiчня 2022, 15:29
7801
9
Богдан БЛАВАЦЬКИЙ: «Шевченко дуже ризикує»
Getty Images/Global Images Ukraine

Український фахівець Андрій Шевченко, який нещодавно залишив посаду головного тренера «Дженоа», близький до того, щоб очолити збірну Польщі з футболу.

Головний тренер «Ужгорода» Богдан Блавацький, який протягом кількох років тренував польські команди, прокоментував це можливе призначення.

«Даючи свою згоду, Андрій Шевченко, звісно, ​​дуже ризикує. І не лише тому, що останніми роками «Кадра» вже не демонструє високого класу. Головне, що Шевченко матиме дуже мало часу як для підготовки, так і просто знайомства зі збірною. А на кону — путівка до фінальної частини чемпіонату світу.

До речі, впіймав себе на думці, що поляки, зупиняючи свій вибір на Андрію Шевченку, згадали, що він не фартовий для збірної Росії, зважаючи на його курйозний гол, забитий у Москві в 1999 році в кваліфікаційному раунді чемпіонату Європи. Адже наприкінці березня саме з росіянами «Кадрі» доведеться з'ясовувати стосунки у плей-оф світового форуму. І, з огляду на реалії, Шевченку, у разі успіху в Москві, може стати героєм одразу двох країн.

Але Шевченку доведеться в екстремальному порядку знайти відповіді одразу на кілька важливих питань. Насамперед, на якій тактичній схемі зупинити свій вибір. Раніше поляки робили ставку на 4-4-2, за попереднього керманича Паулу Соузи — 3-5-2, а Шевченко у збірній України найчастіше використовував 4-3-3.

По-друге, як швидко він порозуміється з капітаном «Кадри» Робертом Левандовськи? По-третє, не можна ігнорувати психологічний чинник. Польські футболісти дуже вразливі, коли їх критикують, до них потрібний особливий підхід. І якщо тут трапиться збій, то проблем із мотивацією не уникнути.

Звичайно, Андрій Шевченко дуже ризикує, і все ж таки дуже хочеться, щоб у березні у нього вийшло», — вважає Блавацький.

Оцініть матеріал
(52)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
yan2018
А если рядом не будет итальянских помощников.....