Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 22 сiчня 2022, 11:37
6646
10

Володимир БРИНЗАК: «Таке у всіх командах. Росія Бабікова теж не бере»

Президент ФБУ – про непотрапляння Анастасії Меркушиної до складу на Олімпійські ігри

| Оновлено 22 сiчня 2022, 11:37
6646
10
Володимир БРИНЗАК: «Таке у всіх командах. Росія Бабікова теж не бере»
Getty Images/Global Images Ukraine. Анастасія Меркушина

Голова Федерації біатлону України Володимир Бринзак розповів про критерії, згідно з якими було сформовано склад збірної на Олімпійські ігри 2022.

«Ще влітку були затверджені критерії відбору на Олімпійські ігри. Затверджені міністром, президентом Олімпійського комітету та федерацією, в яких чітко прописані критерії відбору. За тими критеріями відбір закінчився у Рупольдингу. Сьогодні був Виконком, там підіймалося питання щодо затвердження списків. Я сказав, що у нас форс-мажор, ще день-два, були хвороби, ми ще не можемо чітко сказати. На що мені було сказано: є чіткі критерії відбору, за якими треба визначати та затверджувати склад сьогодні. Якщо будуть якісь зміни через форс-мажор: захворіє, коронавірус чи інші причини, то можна зробити зміни до 2 лютого.

Тому було голосування на Виконкомі і прийняте рішення щодо затвердження списків, який був на момент 16 січня. А за тим списком пройшли ті, хто проходив за вимогами: потрапити у топ-50 загального заліку Кубка світу, виступити на Кубку IBU, показати результат і набрати найбільшу кількість очок.

Оскільки Анастасія Меркушина не набрала жодного очка у першій половині сезону, ніде не проявила себе і за критеріями вона не потрапила. Тому було проголосовано без неї [у складі].

Це ж юридичні документи. З підписами, учасниками, через це ж можуть і в суд подати чи щось інше. Наприклад, готується спортсмен, він знає, що вже потрапив за критеріями на Олімпіаду, а зараз у нього спад і він веде підготовку до Олімпіади. Це процес такий, що спочатку краще самопочуття і функціональний стан, потім - спад, потім знову покращується. І він скаже, яким може відбір до останнього дня чи зараз по одній гонці, якщо я виконав усі критерії, що були прописані та затверджені.

Це в усіх командах так. У [четвер] виграв Бабіков в Росії, але його не беруть, тому що у них також критерії були - [оголосити склад] після Рупольдингу. Хоча він виграв [індивідуальну] гонку етапу Кубка світу, але його вже не змінюють і він не буде виступати - лише за умов форс-мажорних обставин. Ось і у нас нема аргументів, щоб сказати, чому мала бути Меркушина, а не Блашко, яка була двічі третьою на Кубку IBU, третьою на Кубку світу і у загальному заліку має очки та йде третім номером за Джимою і Білосюк. Тому проголосували так, якщо буде якийсь форс-мажор і хтось захворіє, то бігтиме Меркушина.

Я говорив [Урошу] Велепцю про ці критерії, казав, що у нас нема часу, ми повинні готувати списки. Тим паче, що на початку він сам оголошував, що у нас потрапляють три людини - Джима, Білосюк, Блашко, а на два місця будуть претенденти. Потім через хвороби і з усім іншим було видно, що не все зрозуміло з Білосюк, у неї була температура і стан незрозумілий на початку січня. Ще досі незрозуміло, у якому вона функціональному стані. Але ж юридично ми мали визначити [склад] до 16 січня, подати у НОК і на виконкомі це затвердити. Це було зроблено.

Ніхто не затягнув, усе було чітко з вимогами. Рупольдинг, після нього прийняте рішення. А такі випадки завжди будуть. І у норвезькій команді сказали чоловіки, що це неправильно, їм не залишили шанс. Це завжди буває, коли відбір на чемпіонат світу, на Олімпійські ігри - завжди є незадоволені. Таке життя, всі не можуть потрапити, але були чіткі критерії, які мали виконати всі. Я абсолютно не проти Меркушиної, я за неї, знаю, що вона може додати. Вона хворіла, але перші два кола [індивідуальної гонки] показала хороший стан. Але як сказати Блашко, що вона не буде, якщо вона виконала критерії, має вищі показники, аніж у Меркушиної увесь час у сезоні» - сказав Бринзак.

Оцініть матеріал
(49)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

АНЧЕЛОТТІ: «Пенальті – азартна гра. Довіряв Луніну, який був спокійним»
Футбол | 18 квітня 2024, 02:05 1
АНЧЕЛОТТІ: «Пенальті – азартна гра. Довіряв Луніну, який був спокійним»

Карло коротко прокоментував серію пенальті у матчі «Манчестер Сіті» – «Реал»

Ман Сіті – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунін виграв серію пенальті. Відеоогляд
Футбол | 18 квітня 2024, 01:40 5
Ман Сіті – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунін виграв серію пенальті. Відеоогляд

Дивіться найцікавіші моменти матчу-відповіді головного єврокубка

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ya_3
Угу... Значит рассказываем, что выбор был между Меркушиной и Блашко, где он и так очевиден, а о Петренко тактично умалчиваем. Она априори уже в списке олимпийцев, так что ли? И какие же у неё заслуги?
Брынзак - такой Брынзак...
vitaha33
Чому вибір між Блашко і Меркушиною? По критеріям Блашко застовбичила місце давно, по тим же критеріям вибір між Петренко і Меркушиною. Але я так розумію що у Петренко бронь?
Треба гнати Бринзака, в жіночому біатлоні твориться щось ненормальне
dadaali177188
Что то не хорошее творится в нашем биатлоне, а это на минуту на данный момент №1 среди зимних видов спорта. А были ещё фигурное катание и хоккей, про фристайл я вообще в шоке, как мы умудряемся составлять конкуренцию - а вид спорта просто прекрасный, но нигде не афишируется, не поддерживается
suforza1921
А якби в грудні хтось зі спортсменів регулярно займав місця у топ 10, 20, а перед Олімпіадою ледве волочив ноги, займаючи місця у восьмому та дев'ятому десятках? Його що треба першим у списку ставити, за грудневі заслуги?
Як на мене, доцільніше зважати на нинішній стан спортсмена, оцінюючи також його перспективи у тій чи іншій гонці (спринт, індивідуальна, естафета).
Mishka_Tayson
Судячи із інтерв'ю, для пана Бринзака найавторитетніший приклад - збірна імперської Росії. Далі можна не читати.
kaka
Сравнение конечно в тему-как ни крути Бабиков выиграл этап КМ а что показала Меркушина за сезон? Правда и Петренко такая же..... Яб молодых взял-все одно ничего 5 номеру не светит
alekos59
О, омч вылезло! А у нас ещё и нок есть, оказывается! Это не он ли ответственен в развале биатлона, тенниса, гандбола, хоккея, футзала, прыжков в высоту (???????), и пр. и пр. и пр. ???
alekos59
О, омч вылезло! А у нас ещё и нок есть, оказывается! Это не он ли ответственен в развале биатлона, тенниса, гандбола, хоккея, футзала, прыжков в высоту (???????), и пр. и пр. и пр. ???
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил