Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 17 сiчня 2022, 19:04
3842
0

Україна – Хорватія. Прогноз та анонс на матч чемпіонату Європи

У нашої збірної залишилися примарні шанси на вихід до наступного раунду

| Оновлено 17 сiчня 2022, 19:04
3842
0
Україна – Хорватія. Прогноз та анонс на матч чемпіонату Європи
ФГУ

Поєдинок Україна – Хорватія відбудеться в понеділок, 17 січня, в Угорщині. Початок зустрічі о 19.00 за київським часом. В прямому ефірі матч покажуть телеканали «Хsport» та «Sport 1».

Сьогодні українські гандболісти проведуть свій заключний поєдинок на груповій стадії Євро-2022 і з дуже великою ймовірністю цей матч стане останнім для нас і на турнірі в цілому. Адже в суперниках ми матимемо ще одного важковаговика європейського гандболу – збірну Хорватії, а для продовження боротьби на чемпіонаті нам не просто треба вигравати у балканців, а робити це з величезною різницею в рахунку.

На даний момент у групі С теоретично можлива закрутка між Україною, Хорватією та Сербією за друге прохідне місце у турнірній таблиці. Для цього необхідно, щоб французи обіграли сербів, а українці завдали поразки хорватам. Тоді квиток до наступного раунду отримає команда, яка матиме найкращу різницю забитих та пропущених м'ячів в особистих поєдинках (без урахування матчів з Францією). На даний момент у Сербії вона +5, у Хорватії +3, а у нашої національної команди -8. Відповідно, для виходу до другого групового етапу Україні необхідно обіграти Хорватію з різницею в 13 м'ячів. Чи реально це? Давайте залишимо без відповіді це питання.

Збірна Хорватії одразу після розпаду Югославії позначила себе як потужну гандбольну команду, що було підтверджено перемогами на Олімпійських іграх у 1996 та 2004 роках та тріумфом на світовій першості 2002 року. Звичайно, у балканців траплялися епізодичні провали (наприклад, на Чемпіоні світу-2021 команда зайняла лише 15-те місце), але набагато частіше хорвати фінішували на перших позиціях різних топ-турнірів. Так, на минулому Чемпіонаті Європи-2020 Хорватія виборола срібні медалі, лише у фінальному поєдинку у завзятій боротьбі поступившись іспанцям.

Таким результатам сприяє постійна наявність сильних гандболістів у цій країні. Цьогорічна збірна Хорватії також має у своєму складі справжніх майстрів ручного м'яча, до яких можна сміливо віднести розігруючих Домагоя Дувняка та Луку Циндріча, лівого напівсереднього Марка Маміча, правого крайнього Івана Чупіча та інших. При цьому в Угорщину через травми не прилетіли такі сильні гравці як Ігор Карачіч та Лука Степанчіч.

Європейську першість хорвати розпочали з поразки від збірної Франції – 22:27, але, незважаючи на негативний підсумковий результат, картаті показали дуже непоганий гандбол проти одного з головних претендентів на перемогу в турнірі. Найкращим снайпером у складі збірної Хорватії в цьому поєдинку став Іван Чупіч з шістьма закинутими м'ячами. Натомість за два дні потому хорвати виграли свій найголовніший матч на груповому етапі. У непростій боротьбі Хорватія обіграла свого принципового суперника в особі збірної Сербії – 23:20 і зробила величезний крок до виходу в наступний етап Євро-2022. Найрезультативнішими у складі наших сьогоднішніх суперників у балканському дербі стали той самий же Іван Чупіч та правий напівсередній Іван Мартіновіч, які реалізували по шість своїх кидків.

Для нашої національної команди поєдинок з хорватами, швидше за все, стане «лебединою піснею» на турнірі. Шанси на подальше продовження боротьби є, але вони настільки малі, що їх навіть важко сприймати всерйоз. Але якщо обіграти Хорватію з різницею в 13 м'ячів для нас буде практично нереально, то «грюкнути дверима» і завдати поразки картатим не з такою великою різницею підопічні Міхаеля Біглера можуть спробувати. Залишається побажати українським гандболістам показати хорошу гру та гідно завершити континентальну першість.

Команди

Ігри

Перемоги

Нічиї

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Франція

2

2

0

0

63:45

+18

4

2. Сербія

1

1

0

1

51:46

+5

2

3. Хорватія

1

1

0

1

45:47

-2

2

4. Україна

2

0

0

2

46:67

-21

0

Прогноз Sport.ua: перемога збірної Хорватії.

Sport.ua проведе текстову трансляцію матчу Україна – Хорватія.

Чемпіонат Європи-2022. Група С.

17 січня

Україна – Хорватія

Франція – Сербія

Зробити ставку Зробити ставку
Зробити ставку Зробити ставку
BETWINNER  
  • 18.0
  • 23.0
  • 1.04
Зробити ставку Зробити ставку
1xBet  
  • 18.0
  • 23.0
  • 1.04
Зробити ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Завершився Турнір претендентів із шахів. Хто зіграє за світову корону?
Інші види | 22 квітня 2024, 12:50 0
Завершився Турнір претендентів із шахів. Хто зіграє за світову корону?

Індієць Гукеш змагатиметься з китайцем Діном, у жінок буде китайське дербі

Манчестер Сіті планує купити гравця Реала і віддати його в оренду Жироні
Футбол | 23 квітня 2024, 21:42 2
Манчестер Сіті планує купити гравця Реала і віддати його в оренду Жироні

Рауль Асенсіо може стати одноклубником Артема Довбика і Віктора Циганкова

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.