Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 09 сiчня 2022, 11:53
4544
5

ЗОЦ: «Складається враження, що основна збірна – закритий клуб»

Наставник резервної команди хоче, щоб його підопічні частіше потрапляли на Кубок світу

| Оновлено 09 сiчня 2022, 11:53
4544
5
ЗОЦ: «Складається враження, що основна збірна – закритий клуб»
Біатлон майбутнього. Микола Зоц

Тренер резервної чоловічої збірної України Микола Зоц розповів про те, чому ніхто зі спортсменів команди «Б» не взяв участі в етапі Кубка світу в Ансі.

«Скажу чесно, щодо поїздки до Ансі було кілька варіантів. Особисто я хотів, щоб спортсмени команди «Б» там виступили, але старший тренер збірної має трохи своє бачення, на що він має повне право, бо відповідає за кінцевий результат. Зі свого боку, я можу тільки пропонувати якісь варіанти, а вже приймуть їх чи ні – це інше питання.

Так ось після гонок Кубка Австрії, який проходив під час збору в Обертіліасі, я бачив, що і Ткаленко, і Лесюк перебувають не в оптимальній формі, і на Кубку світу з нею боротися практично неможливо. Моя пропозиція була такою, щоб там виступили Насико, Труш та Доценко, а з Хохфільцена до них приєднався Тищенко. Санітра не прийняв цей варіант, заявивши, що з команди «Б» можна взяти лише одного спортсмена, а Ткаленко та Лесюк стовідсотково мають бігти у Франції.

Тепер другий момент. Виникло питання, а чому брати лише одного спортсмена з команди «Б», адже за логікою залишається вільним ще одне місце. Я підняв це питання і запропонував кандидатуру Насика та Труша, на що знову отримав відповідь, що потрібний лише один спортсмен, і ніяк інакше.

Після цього ми прийняли рішення, що всі спортсмени команди «Б» залишаться виступати на Кубку IBU в Обертіліасі, бо там також були важливі гонки. До того ж вимальовувалась непогана естафета, бо приїхав сильний склад жіночої збірної.

Звичайно, ця ситуація для мене досі трохи незрозуміла. Складається певне враження, що команда «А» має свій закритий клуб, а у нас свій. У моєму розумінні – це має бути єдиний механізм, який працює на загальний результат.

Яскравий приклад цього – команда «Б» та юніори. Ми готувалися весь сезон разом, а коли розпочалися етапи юніорського Кубка світу, ми щодня на зв'язку з Романом Лейбюком, який знаходитиметься безпосередньо на місці стартів. Обговорюємо всі деталі, формуємо склад на естафету. З основною командою, на жаль, такої комунікації немає, і мені це здається трохи дивним. Навіть якщо взяти того ж Насика. На Кубку IBU у Шушені він значно вигравав ногами у Тищенка, у мас-старті з 5 колами був 22-м, тоді як Артем 26-й з одним штрафом. Після цього я запропонував, щоб на Кубок світу до Гохфільцена їхав саме Насико, але все одно викликали Тищенка. Взагалі вважаю, що вже після перших гонок на Кубку світу в Естерсунді, Денис мав залишатися у розташуванні основної команди. Вже тоді було видно, що має потенціал, і він може додавати.

Розумію, що у Санітри є своя стратегія та тактика, але все-таки у нас не футбольна команда, щоби хтось із спортсменів не підходив під тактику. У нас на чолі має стояти результат спортсмена і показані ним секунди», - сказав Зоц.

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Брайтон – Ман Сіті – 0:4. Як Де Брюйне вперше забив головою. Відео голів
Футбол | 26 квітня 2024, 01:05 1
Брайтон – Ман Сіті – 0:4. Як Де Брюйне вперше забив головою. Відео голів

Дивіться відеоогляд матчу 29-го туру Англійської Прем'єр-ліги

Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 12:41 10
Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Досвідченим центральним захисником цікавиться «Металіст 1925»

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
alekos59
Ну вот и весь ответ: Санитра работает не на перспективу, а на сиюминутный результат, поэтому и ходят еле еле наши бешенные черепахи пенсионеры.
Pro100ecspert
Ну хз, тоді сам Зоц казав, що результат в КН для IBU важливий, а зараз вже він хотів щоб в Ансі були інші люди.
Плюс Тищенко в міксті приніс єдину медаль для України в сезоні, тому Санітра все ж був правий
nick07
Враховуючи результати то основна команда разом з тренером може йти на пенсію.
Правда не факт що резерв може показати щось краще