Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 04 сiчня 2022, 18:27
23115
4

Вихрист вперше побував у нокдауні, але переміг достроково. Кіладзе сердився

Віктору є над чим працювати

| Оновлено 04 сiчня 2022, 18:27
23115
4
Вихрист вперше побував у нокдауні, але переміг достроково. Кіладзе сердився
ESPN. Віктор Вихрист

Віктор Вихрист достроково переміг Яго Кіладзе. У другому раунді українець здобув перемогу технічним нокаутом, але це не той бій, який можна назвати легким для нього. Віктор двічі побував у нокдауні і пішов із рингу з обличчям, по якому видно, що туди прилітало.

Перший же гейткіпер поставив перед Вихристом питання, на які точно доведеться відповідати потім, у тренуваннях та підготовці до наступних суперників.

Кіладзе не побоявся Вихриста і став першим, хто відправив українця в нокдаун

Віктор Вихрист – один із українських боксерів, хто боксує найбільше. Незважаючи на побоювання, що німецька промоутерська компанія, з якою він підписав контракт, маринуватиме Віктора вдома, Вихрист часто виходить у ринг. 2020 року українець боксував цілих п'ять разів. За великим рахунком, нічого особливого – він вкочувався у професійний бокс і бив тих, хто потрапляв під руку.

У 2021 році темп був спокійнішим – три поєдинки за рік. Зараз іноді доводиться дивуватись і такому темпу, але це не той випадок. Начебто вже минулого року було дві перемоги над непереможеними суперниками, але про їхній рівень можна й не згадувати. Головна ж перемога – над Майком Маршаллом в андеркарді третього поєдинку Ф'юрі – Вайлдер.

Поява на такому шоу – чудова новина, але Віктор бився тоді, коли ще й фанатів на арені особливо не було, а трансляція взагалі не була платною. Переміг достроково, але чи ще покличуть, було не ясно. Ось тепер покликали і вже до платної частини вечора. Це означає не лише більшу популярність, а й більший гонорар.

Яго Кіладзе – чудовий варіант для такого поєдинку. Очевидний гейткіпер із проблемами з триманням. До зустрічі з Вихристом у рекорді грузина було п'ять поразок і всі – дострокові. Але й ударити Кіладзе може. Та й не відстоюватиметься осторонь – завжди йде вперед і працює до кінця.

Не можна сказати, що Кіладзе програвав якимсь невідомим бійцям. Його перша поразка – у 2013 році проти тоді непереможеного Юрі Каленги. Потім у списку переможців Яго: Адам Ковнацьки (нокаут у шостому раунді), Майкл Хантер (нокаут у п'ятому раунді), Джо Джойс (нокаут у п'ятому раунді), Ефе Аджагба (нокаут у п'ятому раунді). При цьому Ефе падав у нокдаун у третьому раунді. Ця ж доля чекала і на Вихриста.

Поєдинок розпочався насичено. Українець відправив суперника в нокдаун відразу, після чого вирішив, що настав час добивати. Віктор кинувся на суперника, отримав боковий назустріч – перший нокдаун у кар'єрі українця. Несподіваний старт та явний шторм у голові Вихриста. Українець упіймав суперника знову – другий нокдаун для грузина. Але після кожного підняття Кіладзе продовжував перти вперед і Вікторові було важко.

Вихрист важко переносив тиск суперника. Наривався на розгонисті бокові та агресію суперника. Там, де міг зупинити джебом або піти в клінч, продовжував махач, доки не прилітало. Добре, що перший раунд закінчився.

У другому продовжилося те ж божевілля. Яго йшов уперед, викидаючи важкі бокові. Влучив так, що Вихрист знову перекинувся – другий нокдаун у кар'єрі. Принагідно, у Віктора утворилися гематоми на носі та під оком. Несподівано важке протистояння для українця.

Вихрист, звичайно, встав, щоб зустріти суперника. Падіння та третій нокдаун грузина за два раунди. А також п'ятий у поєдинку. Страшно уявити, що буде далі, і хто впаде першим. Принаймні, так подумалося, доки рефері рахував.

Тут несподівано суддя у рингу вирішив, що й так усі перенаситилися шоу – дав відмашку, зафіксувавши технічний нокаут у виконанні Віктора Вихриста у другому раунді поєдинку.

Лише на повторі стало краще зрозуміло, що сталося. Поки суддя рахував, Кіладзе показував, що готовий, але дивився кудись на підлогу. Потім, коли рефері довів рахунок до восьми, він спитав, чи готовий грузин боксувати далі. Той сказав, що так, але зробив невпевнені два кроки назад та убік. Мабуть, вони здалися судді недостатньо впевненими – він вирішив завершити бій.

Звичайно, це рішення у моменті. Можна було спитати ще раз або попросити пройтися. Все ж таки рух неоднозначний - боксер не просто бездумно погоджувався, він до цих самих кроків виглядав адекватно. З іншого боку, рефері мав право зробити так. Якщо переглядати момент на повторі, справді здається, що Кіладзе не почувається впевнено.

Яго штовхнув суддю, і права рука влучила в обличчя. Третій у рингу здивувався, але загнав грузина у кут. На цьому все. Шоста дострокова поразка Яго. Він пішов із рингу до оголошення вердикту.

Що далі?

З Кіладзе все зрозуміло. 35 років, шість дострокових поразок і більшість із них – навколотопи. Був і залишиться гейткіпером, якщо не піде з боксу. Непоступливий, непоганий боксер, але не більше.

Вихриста, або як його всі називають, Фауста, надто багато порівнюють із Володимиром Кличком. Мабуть, настільки, що він сам повірив. І вирішив провести двобій у стилі раннього українця. Тоді Володимир теж був поганим у клінчі і часто отримував, коли суперник одразу не валився або не боявся його.


Instagram. Віктор Вихрист

Віктору прилітало не тому, що атаки Кіладзе були хороші. Вони були звичайними, зрозумілими та непримітними. Просто навала з розгонистими атаками з обох боків. Просто перші залетіли, і Вихрист розгубився. Робота в клінчі була відсутня повністю. Там, де треба було завантажити суперника вагою, Віктор ішов рубатися. Нам, як глядачам, радісно, ​​але нерозумно.

Добре, що цього разу все склалося. Але незрозуміло, що було б далі, дай рефері продовжити бій. Адже падав Вихрист не менш барвисто.

Проте такий поєдинок – добре. Два останні бої Віктора – обидва у США. Один із них уже у платній трансляції вечора боксу. Рух у правильний бік та гарним темпом. Таким чином, можна швиденько зупинити тих, хто критикував вибір німецької промоутерської компанії.

Єдине, варто все ж таки підтягнути бокс до того ж рівня, який передбачає ця швидкість розвитку. Бо якби на місці Кіладзе був хтось сильніший, була б і перша поразка в кар'єрі.

Оцініть матеріал
(160)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 12:41 6
Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Досвідченим центральним захисником цікавиться «Металіст 1925»

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 5
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Трегубов
Выхрист показал деревянное выступление!Грузина засудили!Он ещё мог выбить дурь!!!
Pop Pop
Непобедимое бревно этот Выхрист
hanter83
Чого злился---😁😁😁😁,да Ви что...