Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

CS2
| Оновлено 24 сiчня 2022, 01:38
5441
0

Яким був 2021 для українського кіберспорту?

Міжнародні медіа відзначають постійний прогрес у розвитку вітчизняного кіберспорту

| Оновлено 24 сiчня 2022, 01:38
5441
0
Яким був 2021 для українського кіберспорту?

Українські кіберспортсмени вже давно відомі на світовій арені завдяки своїм перемогам. Не став винятком 2021 рік, він запам'ятається одразу декількома знаковими подіями та досягненнями українців, які увійдуть до кіберспортивної історії нашої країни.

Державне визнання кіберспорту

Саме у 2021 році Міністерство молоді та спорту України офіційно затвердило загальні державні Правила кіберспорту, а Федерація кіберспорту України (UESF) отримала національний статус та повноваження сформувати українську збірну.

Вперше влітку стартував Чемпіонат України з популярних кібер дисциплін Dota 2 та CS:GO із призовим фондом понад 1 млн гривень. Гранд-фінал Чемпіонату у листопаді фактично став першим кіберспортивним змаганням, яке внесено до Єдиного календарного плану спортподій Міністерства молоді та спорту України. У дисципліні CS:GO найсильнішою українською командою 2021 року стала «?» (Unknown, ex-Akuma), а з дисципліни Dota 2 – Burning Fire Squad, у складі якої був кістяк гравців нинішньої Team Empire.

Прямо зараз проходить Суперкубок України з дисципліни CS:GO, деталі турніру можна знайти на сайті UESF (https://uesf.org.ua).

У листопаді на чемпіонаті IESF World Championship 2021 в Ізраїлі національна збірна України посіла третє місце у дисципліні CS:GO. Кіберспортивну збірну було сформовано вперше цього року Федерацією кіберспорту України спільно з групою WePlay Holding.

Міжнародні медіа відзначають постійний прогрес у розвитку вітчизняного кіберспорту. Так, за останні 10 років Україна увійшла до топ-10 країн за загальною кількістю виграних призових у кіберспорті. Загальний виграш становить $36166298.

Глобальне кібер лідерство українців

Кіберспорт сьогодні – це командне змагання. І участь українців у складі топових міжнародних команд – великий успіх. Найзначнішим досягненням на світовій кіберспортивній арені у 2021 стала перемога команди Team Spirit з українцями Yatoro та Mira у складі на турнірі з Dota 2 – The International 10. Загальний призовий фонд склав понад $40 млн, переможці отримали $18,2 млн і кожен гравець Team Spirit, у тому числі два українці, став доларовим мільйонером.

Панування NAVI

Гучною перемогою в CS:GO порадувала українська команда Natus Vincere – вона виграла головний турнір із CS:GO PGLMajor Stockholm 2021. Це принесло гравцям NAVI $1млн. З перемогою хлопців привітали не лише тисячі вболівальників, а й Президент України Володимир Зеленський.

Воістину це був фантастичний рік для NAVI! Нещодавно вони виграли й BLAST Premier: World Final 2021, на якому команда заробила рекордні для себе $5 млн призових.

На щорічній престижній церемонії The Game Awards у Лос-Анджелесі Natus Vincere стали Найкращою кіберспортивною командою року, а гравець Олександр «S1mple» Костильов отримав звання найкращого кіберспортсмена року у світі.

Хто ще у кіберспорті?

Результати змагань 2021 року в кіберспорті показали максимальну динаміку та були фартовими для українців. Великий ажіотаж, віра у команди та гравців призвели до зростання популярності ставок на кіберспорт. Провідною беттінговою компанією у світі кіберспорту є єдиний легальний букмекер – компанія Parimatch Ukraine. Як інноваційний бренд Parimatch бере участь в організації турнірів з різних дисциплін кіберспорту та є партнером топ-команд Team Spirit, Virtus.Pro та HellRaisers.

Спільно з національною Федерацією кіберспорту компанія підтримує та розвиває контент українською мовою: так цього року Parimatch Ukraine підтримала трансляції WePlay AniMajor та PGL Major, а також є партнером Чемпіонату України та Суперкубку України з CS:GO.

Крім професіонального кіберспорту, Parimatch Ukraine підтримує аматорські змагання. Спільно з компанією Hator у 22 містах України відбувається серія турнірів у місцевих комп'ютерних клубах.

Досягнення наших кіберспортсменів, організацій та партнерів підтверджують, що Україна – кіберспортивна держава зі світлим майбутнім. А українська група підтримки кіберспортсменів скоро зможе зрівнятися з футбольною.

 

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.