Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
|
4449
9

Андрій КОТЕЛЬНИК: «Спортивний принцип в Україні просто помер»

В українському боксі спалахнув скандал

Андрій КОТЕЛЬНИК: «Спортивний принцип в Україні просто помер»
kamp-sport.com

У середині грудня відбулася звітно-виборна конференція Федерації боксу України, на якій одноголосним рішенням делегатів Володимира Продивуса обрали президентом Федерації ще на один 4-річний термін. Однак, керівники 12 регіональних федерації боксу заявили, що не визнають підсумки звітно-виборної конференції, результати якої сфальсифіковані, і вимагають провести вибори нового президента Федерації на легітимній конференції за місяць-півтора.

Опозицію представляє і екс-чемпіон світу Андрій Котельник, який розповів про своє ставлення до ситуації.

«На мою думку, звітно-виборна конференція ФБУ підтверджує те, що насправді відбувається в українському боксі. Хотів би нагадати, як поводить себе Федерація боксу України на чолі з Володимиром Продивусом. Майже два роки тому вони хотіли дискваліфікувати на 3 роки мене і тренера Віктора Вихриста Олександра Ляхового. Це після того, як вони зняли Дмитра Сосновського (з посади головного тренера чоловічої збірної - прим.), Юрія Шевчука (з посади державного тренера збірних команд України - прим.). Думали, що пройде цей варіант і зі мною. Я, напевно, перший продемонстрував характер і показав Федерації боксу України, що ми нікого не боїмося і що вони не є якийсь верховний суд, щоб вирішувати кого карати, знімати чи призначати. На сьогодні у Федерації прозоро не проводять відбір тренерів. Одних знімають, інших призначають. Призначають таких людей в національну збірну України, які самі не були боксерами і як тренери в особистому розряді нічого не досягли. І ці люди сьогодні очолюють національну збірну України серед жінок, дівчат, серед інших вікових груп.

Я вважаю, що вибори на конференції 17 грудня відбувалися без присутності делегатів від 17 федерацій, а отже не було кворуму. Я думаю, що ті люди, які сьогодні присутні тут, багато роблять на місцях для розвитку боксу. Щодо Федерації боксу Львівської області, якою останні три роки керує брат Володимира Продивуса, то за три роки він взагалі нічого не проводив - ні турнірів, ні змагань, тільки освоював державні гроші. У Львові проводять збори національної збірної у різних вікових групах. Вся збірна поселяється в готелі Володимира Степановича (готель «Львів» - прим.) і 20 хв в одну сторону до залу вони йдуть пішки. І це при вартості проживання набагато вищій, ніж на тій же базі в Конча-Заспі. І таких факторів є багато.

Мені небайдужий цей вид спорту, тому що допоміг мені самореалізуватися, в мене є свої два зали, і Академія боксу, хочеться допомагати перспективним боксерам. А на сьогодні спортивний принцип в нашій державі просто помер, тому що всім керує людина, яка взагалі не дотична до боксу».

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Лондоні дали оцінку грі Мудрика в матчі-розгромі Вест Гема
Футбол | 06 травня 2024, 07:25 13
У Лондоні дали оцінку грі Мудрика в матчі-розгромі Вест Гема

«Челсі» здобув велику перемогу над «молотобійцями»

Надії ще живі. Дніпро-1 мінімально обіграв Кривбас
Футбол | 06 травня 2024, 16:46 128
Надії ще живі. Дніпро-1 мінімально обіграв Кривбас

Команда Юрія Максимова перемогла вперше за останні п'ять матчів

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Серж р
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vitaha33
Не в курсі всієї кухні, але бокс у нас регресував, і зняти тренера Сосновського, який виховав стільки олімпійських чемпіонів... Оцей чепурило, що є зараз, це жах... От і результати... Без Хижняк повне дно, лише 4 ліцензії було на олімпіаді, тепер на чс повилітали всі в 1 раунді... Однозначно треба змінювати щось у федерації
vittroy
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Gagik_Perdonian
Ломаченко старший вроде тоже особо сам не боксировал, но тренер хороший)
limb0101
Дивись: футбол, хокей, біатлон та інші види спорту України.
salososett
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил