Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 23 грудня 2021, 00:08
2009
2

Прометей - Дрезднер. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів

Майбутні суперниці поки що не мають перемог у груповому етапі

| Оновлено 23 грудня 2021, 00:08
2009
2
Прометей - Дрезднер. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів
СEV

В середу 22 грудня у Запоріжжі відбудеться матч групового етапу Ліги чемпіонів з волейболу серед жінок. Чемпіон України та лідер цьогорічного турніру «Прометей» прийматиме німецький клуб «Дрезднер».

Прометей

Перші два матчі групового раунду Ліги чемпіонів дебютантки турніру програли. Спершу в Мінську калінінградському «Локомотиву» 0:3, а потім у Запоріжжі польському клубу «Девелопрес» 1:3. Тим не менш, треба віддати належне підопічним Івана Петкова, які в обох поєдинках моментами виглядали зовсім непогано і навіть були близькими до того, щоб, як мінімум, виграти ще кілька партій. Але тут явно дався взнаки брак досвіду виступу на такому високому рівні. Як наслідок, доводилося віддавати суперницям ті сети.

Особливо слід відзначити кубинську діагональну Казанову, яка в матчі з росіянками набрала 18 очок, а з польками - 13. На досить хорошому рівні провели матчі зв’язуюча Лора Кітіпова, ліберо Жанна Тодорова, догравальниці Богдана Анісова та Катерина Дудник, а також центральні блокуючі Нася Дімітрова і Діана Мелюшкіна. Всім їм, звичайно ж, ще можна додавати у своїй майстерності, тоді й результати будуть позитивними.

Щодо чемпіонату України, то згідно з календарем, «Прометей» після гри Ліги чемпіонів з «Девелопрес» провів не дві, а лише одну зустріч із дніпровською «Алантою», яку виграв з рахунком 3:1. В цьому поєдинку наставник команди вирішив не задіювати Анісову, Дімітрову, та й Казанова присіла на лаву запасних ще у першому сеті і більше на майданчику не з'являлася. Водночас могли проявити себе нещодавні дебютантки клубу Адора Анає зі США та досвідчена українка Юлія Герасимова. Цілком можливо, що ми побачимо їх в матчі проти німецької команди.

Дрезднер

Волейболістки «Дрезднера» є діючими чемпіонками Німеччини і взагалі однією з найсильніших команд країни останніх двох десятиліть. Так, починаючи з сезону 2004-2005 років, цей клуб лише двічі не потрапив до призерів. Натомість за цей час завоював 5 комплектів золотих медалей, 4 рази вигравав срібні нагороди та 5 разів завойовував третє місце.

«Дрезднер» вже багато років грає в Європі на найвищому рівні. Приміром, у сезоні 2020-2021 років німецькі волейболістки грали у 1/4 фіналу жіночого Кубку ЄКВ. В цьому ж турнірі в сезоні 2017-2018 років «Дрезднер» теж грав у чвертьфіналі, де за сумою двох матчів не зміг пройти своїх співвітчизниць з «Альянсу» (Штутгарт). А свою перемогу в єврокубових турнірах волейболістки із Дрездена святкували в сезоні 2009-2010 років, коли підняли над головою головний трофей Кубку Виклику.

В нинішньому турнірі Ліги чемпіонів в першому турі німецький клуб програв польському «Девелопресу» в гостях з рахунком 2:3. А потім у себе вдома зазнав поразки від російського «Локомотива» 0:3.

В німецькій команді вирізняється своєю результативністю діагональна зі Швейцарії Майя Шторк. Намагається не відставати від неї догравальниця Дженіфер Янічка. Саме вони набрали більше очок у попередніх матчах Ліги чемпіонів.

Статистика матчів

У єврокубкових турнірах СК «Прометей» та «Дрезднер» ще не зустрічалися.

22 грудня, середа

«Прометей» - «Дрезднер»
Запоріжжя. Палац спорту «Юність». 19:00
ПРОМЕТЕЙ - ДРЕЗДНЕР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 3:2

 

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стартував новий сезон у чоловічій волейбольній Суперлізі України
Волейбол | 27 вересня 2024, 21:22 0
Стартував новий сезон у чоловічій волейбольній Суперлізі України

В перших матчах перемоги здобули команди «Епіцентр-Подоляни» та «МХП Ладижин-ШВСМ-Колос»

Чжан Чжілей розповів, чому бійцям хевівейту слід остерігатися Дюбуа
Бокс | 28 вересня 2024, 12:20 0
Чжан Чжілей розповів, чому бійцям хевівейту слід остерігатися Дюбуа

Китайський боксер упевнений, що Даніель заслуговує на статус чемпіона світу

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Ковбасюк
0:3
rugby1970
Смотрел вчера "Девелопрес"-"Локомотив". Просто удивительно, как "Прометей" мог им проиграть.... Неужели и никакому "Дрезднеру" уступят??? Впрочем, посмотрим