Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 19 грудня 2021, 17:52
21366
1

Сіренко став першим, хто переміг Руденка достроково. Але суддя зіпсував бій

Рецензія Льва Кравціва на поєдинок українських важковаговиків

| Оновлено 19 грудня 2021, 17:52
21366
1
Сіренко став першим, хто переміг Руденка достроково. Але суддя зіпсував бій
K2 Promotions

 

Владислав Сіренко переміг Андрія Руденка. До зустрічі з молодим співвітчизником Руденко програвав Маркусу Брауну, Х’юї Фьюрі, Алєксандру Повєткіну, Агіту Кабайєлу та Чжану Чжилею. І всім – рішенням суддів.

А Владиславу програв достроково. Зупинка викликає питання, але не такі гучні, щоби хотілося обурюватися.

Сіренко чудово боксував проти Руденка. А потім усе закінчилося

Владислав Сіренко виходив на бій явним фаворитом. Це логічно – він молодший, перспективніший, та й по-боксерськи кращий. Сіренко розвивається, з кожним поєдинком стає сильнішим фізично та технічно.

Поєдинок проти Руденка швидко перестав бути диким випробуванням для нього. Десь за хвилину. Андрій непогано стартував, але одразу наразився. Один джеб, другий, мінімальний рух, правий прямий. Сіренко не вражав свідомість різнобічністю ударів, але мітив точно.

У відповідь теж прилітало. Декілька бокових, декілька джебів. Другого навіть більше – Владислав зовсім забув про те, що йти вперед із напівопущеними руками – не найкраща ідея в цілому, а в надважкій вазі - особливо.

Але, мабуть, влучення Руденка не завдали йому жодної неприємності. Були і були – окей. У другому раунді Сіренко показав клас, витягнувши суперника на себе та зарядивши аперкот. Справжня краса. У третьому знову прилітало. Сіренко не вкладався, але удари відчувалися. Особливо по корпусу.

Весь цей час Руденко не виглядав безнадійно, але й хорошим боєм це не назвати. Весь час скрізь йшлося про те, що це поєдинок за звання головного супертяжа України після Усика. Щодо заслуг з боку Руденка та потенціалу з боку Сіренка це, може, й так. Але щодо конкуренції, зовсім ні.

Фактично, Андрій втомився пропускати ще в третьому раунді. Клінчі почастішали, він усе більше прихоплював суперника та відверто тримав. Одного разу Сіренко почав показувати це рефері, кружляючи навколо суперника з піднятими руками. Суддя постійно попереджав Руденка, що це добре не закінчиться.

Що далі в бій, то активніше нагрівався Сіренко, і тим більше прилітало Руденку. Андрію було важко. Він пропускав назустріч, зближався, там намагався боротися та бити, але рефері постійно хотів покарати.

Насправді, Руденко не виглядав зовсім погано. Джеб проходив, хай і трохи. У клінчі намагався боротися та проявляти активність, але суддя попався такий, що проти будь-яких зіткнень тіл бійців. Відразу не просто рознімав, а й намагався розмовляти чи карати.

У результаті з Руденка таки зняв бал. По справі. Андрія вже сто разів на той момент попередили, та й він відверто більше тримав, ніж бив. Здавалося б, бери виправляйся. Так, не тягнеш середню та дальню – ну нав'яжи бій на ближній.

Але до шостого раунду сили остаточно залишили Руденка. Як він збирався з такою фізухою боксувати з Ґассієвим – загадка. Цю трихвилинку він відверто провалив. Якщо перед цим Андрій ще намагався щось робити поблизу, то у шостому раунді просто висів на Сіренку, якому це вже явно набридло.

Рефері перестав проводити бесіди, просто розвів бійців та дав відмашку. А потім оголосив – технічний нокаут.


K2 Promotions

Окей, що не так із цим рішенням? Пасивність, звичайно, була, але чи настільки така, щоб знімати бійця? Руденко легко міг відпочити шостий раунд, а потім спробувати змінити ситуацію. Або влучив би, або впав би – все одно яскравіше, ніж те, що сталося.

А що так із цим рішенням? Фактично, рефері мав право знімати бійця. Але, мабуть, варто було зняти бал ще раз. А потім уже дивитись по реакції. Може, дискваліфікувати його. А то технічний нокаут – таке собі рішення у цьому поєдинку. Владислав тільки розпалився. До раунду восьмого-дев'ятого голові Руденка було б зовсім погано, але на той час Сіренко точно не працював і на 80 відсотків активності.

Загалом, рефері позбавив нас ще раунду, а то й двох, протистояння. Не сказати, щоб цікавого, але супертяжі будь-якої миті можуть створити красу. А так ми побачили лише руки третього, що махали в рингу.

Що далі?

Для Руденка все просто – залежно від його фінансової мети на майбутнє. Він уже точно нікого серйозного не переможе. Можна тестувати молодь та середняків, які потенційно хочуть стати чимось більшим. Можна кататися по виїздах до персонажів на кшталт Х’юї Фьюрі.

Але здоров'я вочевидь не вистачає. Якщо це результат кемпу перед Гассієвим, то, мабуть, фізично Андрій уже не тягне. Може, досить? Рекорд пристойний, перемог вистачає, гучних поєдинків теж. Поступився місцем молодому в очному поєдинку. Краще, ніж йти після Гассієва чи якогось середняка чи проспекта.

На Сіренка чекає цікавий 2022 рік. Глава B1 Promotions заявив, що перемога у наступному поєдинку підніме Влада у топ-20 рейтингу WBC. Звучить приємно. З топу до претендентських поєдинків раз-два і на місці.

Звичайно, до чемпіонів поки що рано, але рівень опозиції настав час піднімати. І намагатися не пропускати таких дурниць, як у цьому поєдинку.

Той же Гассієв такими джебами може принести більше збитків. Хоча дієтолог Олександр Фока не вірить у успіх Мурата у такому поєдинку:

«Зараз Гассієв точно гірший, ніж Сіренко. Мурат набрав багато зайвих кілограмів плюс постійні травми. А б'є Владислав більше, ніж росіянин».

Можливо, саме Ґассієв буде наступним суперником Сіренка. Або хтось із ім'ям. Останні суперники саме такі, що продають і дають місце в рейтингу.

Сіренко має час на все: на розвиток, зміцнення позицій і навіть можливі поразки. Поспішати нікуди, можна спокійно, впевнено та планомірно розвивати кар'єру. І підтверджувати тепер уже офіційний статус другого супертяжа України після Усика.

Оцініть матеріал
(95)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Найбажаніші суперники для Раяна Гарсії та Девіна Хейні
Бокс | 26 квітня 2024, 16:28 3
Найбажаніші суперники для Раяна Гарсії та Девіна Хейні

Хто може стати наступним для американців?

Визначені півфіналісти Кубка Азії U-23. Хто потрапить для України на ОІ?
Футбол | 27 квітня 2024, 07:55 0
Визначені півфіналісти Кубка Азії U-23. Хто потрапить для України на ОІ?

Залишається 2 варіанти суперників для України: Індонезія та Узбекистан

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Barsa2019
Судья устроил цирковое шоу)