Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 17 грудня 2021, 02:43
8233
4

Ансі-2021. Які шанси побачити українок у перших мас-стартах сезону?

Денис Шаховець анонсує четвертий етап Кубка світу олімпійського сезону-2021/22

| Оновлено 17 грудня 2021, 02:43
8233
4
Ансі-2021. Які шанси побачити українок у перших мас-стартах сезону?
Kevin Voigt/DeFodi. Юлія Джима

З 16 по 19 грудня у французькому Ансі відбудеться четвертий етап Кубка світу з біатлону олімпійського сезону-2021/22. Майбутній етап стане останнім у 2021 році, після нього біатлоністи підуть на різдвяно-новорічні канікули, а потім із січня вийдуть на фінішну пряму до Ігор у Пекіні.

Проте деякі спортсмени достроково завершили виступи у році, що минає, жертвуючи французьким етапом заради підготовки до тієї ж довгоочікуваної Олімпіади, тому пропустять перший у сезоні мас-старт. Насамперед йдеться про українців.

Збірна України

 

Жінки: Юлія Джима, Олена Білосюк, Дар'я Блашко, Ірина Петренко, Ольга Абрамова.

Чоловіки: Артем Тищенко, Тарас Лесюк та Руслан Ткаленко.

Чоловіча збірна України в особі Дмитра Підручного, Артема Прими, Антона Дудченка та Богдана Цимбала пропускає майбутні гонки. Цей крок був запланований головним тренером Юраєм Санітрою ще до старту сезону, і цілком можливо, що основна команда пропустить також один із січневих етапів.

На щастя, українським любителям біатлону буде за кого повболівати у чоловічих гонках. В Ансі честь нашої країни захищатимуть Артем Тищенко, який пробіг спринт у Гохфільцені, а також Тарас Лесюк та Руслан Ткаленко. Для останнього це взагалі перша гонка сезону на такому рівні. Тому їхнє завдання просто виступити у стартовій дисципліні та набрати хоч якісь очки в залік Кубка націй.

Getty Images/Global Images Ukraine. Артем Тищенко

Оскільки в Кубок націй від Ансі йде лише спринт, то навіть у разі провалу Україна не опуститься надто низько у тоталі. Санітра вважає, що після закінчення сезону цей результат не враховуватиметься, оскільки дві гонки, які принесли певній команді найменшу кількість очок, будуть відніматися. Проте, за новими правилами, у заліках з окремих дисциплін та у Кубку націй всі гонки підсумовуються без відрахувань.

Схоже, у те, що Тищенко, Лесюк і Ткаленко забіжать у топ-60 за підсумками спринту, мало хто вірить. Хоча шанси безперечно є, адже тому ж Тищенку минулого тижня це вдалося. Тим не менш, є велика ймовірність, що всі троє не кваліфікуються навіть у персьют. А про потрапляння до мас-старту не може бути й мови.

Урош Велепець, на відміну від свого попередника, цього разу вперше у сезоні обійшовся без ротації. У жіночих гонках Україну знову представлять Юлія Джима, Олена Білосюк, Дар'я Блашко, Ірина Петренко та Ольга Абрамова. З них хороші шанси виступити в мас-старті має лише Джима, яка займає 20 місце в загальному заліку Кубка світу. Всім іншим потрібно потрапляти до числа найкращих на етапі.

Решта світу

 

У червоно-жовтому бібі виступить у спринті швед Себастьян Самуельссон, який є лідером як у тоталі Кубка світу, так і в заліку дисципліни. Він намагатиметься зберегти за собою унікальну майку як мінімум до Нового року. Однак зробити це буде непросто, тому що всього у семи балах позаду француз Емільєн Жаклен.

У жіночому загальному заліку куди більший відрив від суперниць має норвежка Марте Олсбю-Ройселанд – у неї 38 очок гандикапу над білорускою Анною Солою. У той же час остання є найкращою спринтеркою цього сезону і спробує взяти у скандинавки реванш за гонку переслідування у Гохфільцені, де норвежка обійшла її на фінішному відрізку дистанції.

Getty Images/Global Images Ukraine. Марте Олсбю-Ройселанд

Букмекери вважають 22-річну шведку Ельвіру Еберг головною претенденткою на перемогу у спринті. Все завдяки феноменальній швидкості, яку молодша сестра Ганни Еберг демонструє на старті сезону. Чи вдасться Ельвірі відкрити рахунок особистим вікторіям на Кубку світу цього року або ж це станеться вже наступного — покаже час. Але в тому, що це станеться, немає сумнівів, здається, ні в кого.

Розклад етапу в Ансі

16.12.2021 - 15:15 - Спринт, жінки
17.12.2021 - 15:15 - Спринт, чоловіки
18.12.2021 - 14:00 - Гонка переслідування, жінки
18.12.2021 - 16:00 - Гонка переслідування, чоловіки
19.12.2021 - 13:45 - Мас-старт, жінки
19.12.2021 - 15:45 - Мас-старт, чоловіки

До програми четвертого етапу Кубка світу увійшли три дисципліни: спринти, гонки переслідування та мас-старти. У жінок між спринтом та персьютом буде день відпочинку, а 30 найкращим біатлоністам чоловічої статі доведеться виступати три дні поспіль без вихідних.

Транслюватиме біатлонні змагання в Україні у прямому ефірі як завжди телеканал «UA Перший». Sport.ua традиційно проведе текстові трансляції всіх гонок.

Біатлонний сезон-2021/22: розклад, анонси, трансляції, результати

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 24 квітня 2024, 17:24 4
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
umnuy2
такая диградация биатлона!скорее всего нам намекнули что хватит жрать допинг а то хлопнем---не могу обьяснить по другому такие результаты