Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
|
1120
0

Дмитро ПІДРУЧНИЙ: «Думаю, до завтра встигну відновитися»

Український біатлоніст – про гонку переслідування

Дмитро ПІДРУЧНИЙ: «Думаю, до завтра встигну відновитися»
Getty Images/Global Images Ukraine. Дмитро Підручний

Лідер збірної України Дмитро Підручний прокоментував виступ в гонці переслідування на етапі Кубку світу в Хохфільцені (16-те місце):

- Дмитре, чудова гонка! Але ми бачимо, що трішки не вистачило... Ваша оцінка?
- Так, гонка чудова, досить важка. Із перших метрів і практично до кінця йшов з групами. Сподобалася робота на лижні. Лижі сьогодні працювали просто супер! Порівняно з іншими командами, відчувалося, що в нас добре їдуть лижі.

Щодо промахів стоячи, важко сказати, чому «мазав». Такі робочі помилки... На жаль... На один промах менше - і можна вже було б боротися за топ-3. Шкода, що так сталося. Але гонка, загалом, хороша і, в принципі, можна за неї ставити плюс сьогодні.

- Сьогодні були кращі умови для стрільби?
- Учора був сильніший вітер, але сьогодні оцей дрібненький сніг... Через нього видимість дещо гірша і було досить нелегко стріляти. Бачимо також немало промахів у суперників. Ну, і в мене також ці два промахи. А для сьогоднішньої конкуренції в біатлоні два промахи - це вже багато. З ними вже боротися досить важко за високі місця.

- Ти не перший, хто відзначає чудову роботу лиж в цьому сезоні. У чому тут секрет?
- Я не можу сказати, що в кожній гонці так, як сьогодні, лижі їдуть. Але якщо загалом взяти середньостатистичне на початку сезону, за ці три етапи, які пройшли, то лижі працюють добре. І є деякі гонки, в яких вони працюють навіть дуже добре, скажімо так - краще, ніж в решти команд. Можна відмітити і сьогоднішню гонку, і естафету в Остерсунді. І це показує результат. Лижі були дуже швидкі!

- Дуже складний етап: три гонки за три дні. Який запас сил залишається на естафету, з якою у нас пов'язані особливі сподівання?
- Зараз почуваюся добре фізично, тому говорити, що дві гонки провів, а третя підряд буде складною, не можу. Проте, завтра побачимо. Але це початок сезону і, в принципі, запас сил ще є. Очі горять змагатися! Тому сказати, що я за дві гонки дуже сильно втомився і не хочу завтра бігти - такого немає. Бажання дуже велике! Думаю, що до завтра встигну відновитися, тим більше, що буде коротша дистанція. Гадаю, що завтра зможу провести хороший старт.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.