Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Олімпійські ігри
| Оновлено 15 грудня 2021, 17:53
6939
8

Бокс під загрозою! Три додаткові види спорту включать до Олімпіади 2028

Скелелазіння, серфінг та скейтбординг будуть представлені в Лос-Анджелесі

| Оновлено 15 грудня 2021, 17:53
6939
8
Бокс під загрозою! Три додаткові види спорту включать до Олімпіади 2028
Getty Images/Global Images Ukraine

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) визначив три додаткові види спорту, які увійдуть до програми Олімпійських ігор 2028 у Лос-Анджелесі.

Як повідомив президент МОК Томас Бах, йдеться про скелелазіння, серфінг та скейтбординг. Всі вони були представлені цього літа в Токіо-2020 та заплановані у програмі Парижа-2024.

Як повідомляється, ці «орієнтовані на молодь» види спорту можуть витіснити три історичні олімпійські дисципліни: бокс, важку атлетику та сучасне п'ятиборство.

На 139-й сесії МОК 31 січня 2022 року напередодні зимових ОІ в Пекіні буде розглянута пропозиція додати скелелазіння, серфінг та скейтбординг до списку 28 базових олімпійських видів спорту.

У Токіо вони зробили свої перші олімпійські кроки у статусі «додаткових видів спорту». У Парижі-2024 також буде додано брейк-данс, а от для включення до ОІ-2028 цей вид спорту не обговорювався. МОК встановлює ліміт у 10,5 тисяч учасників Олімпійських ігор, щоб обмежити витрати та складність.

Таким чином, під загрозою виключення з основних олімпійських видів опинилися бокс, важка атлетика і сучасне п'ятиборство.

Ці три види спорту, які мали олімпійський статус протягом більш ніж сторіччя, можуть бути потенційно включені до програми Лос-Анджелеса-2028 як додаткові під час сесії МОК у 2023 році, якщо їхні міжнародні федерації нададуть достатні обіцянки реформ.

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
cucumber
Наверное бокс оставят только женский и добавят бокс для трансгендеров, а вот художественная гимнастика будет только для мужчин.. и парное фигурное катание будет только для однополых пар, тут будут допускаться как женские однополые пары так и мужские однополые пары. Смотреть такое тоже будут только однополые пары... и трансгендеры вроде Сенькива.
Игорь Нестеренко
Непогано було б взагалі прибрати усі види спорту, де є суддівське оцінювання, і перевести в цирково-розважальну виставу
alemos1
Вообще крыша поехала.
Скоро будет вязание шарфиков на скорость олимпийским видом
Comrade Me
Где-то заволновался один Хижняк
Владимир Копяк
Бокс давно надо было исключить из ОИ, как и тяжелую атлетику, где спортсмены гробят свое здоровье допингом и стимуляторами. По пятиборью - большой вопрос, так я понимаю, вся сложность в обеспечениями лошадьми участников соревнований, не более. Но можно ведь пересесть на велики...
С боксом - на все 100 правильно (большой травматизм и большое количество смертей, второе после альпинизма), плюс в этом виде спорта страшная коррупция и сплошные договорняки, я не говорю вообще о левом арбитраже. АИБА вторая после ФИФА федерация, где все вопросы решаются только через большие деньги. Так что МОК принимает очень правильное решение.