Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 11 грудня 2021, 08:56
3311
0

Олена БІЛОСЮК: «Цікаво порівняти себе з лідерами»

Українська біатлоністка – про виступ в Естерсунді

| Оновлено 11 грудня 2021, 08:56
3311
0
Олена БІЛОСЮК: «Цікаво порівняти себе з лідерами»
Getty Images/Global Images Ukraine. Олена Білосюк

Капітан жіночої збірної України з біатлону Олена Білосюк оцінила свій виступ на другому етапі Кубка світу в шведському Естерсунді.

«Ми розмовляли із тренерами. І я пропонувала Юлію Джиму ставити (на останній етап). Але зійшлися на тому, що Джима добре біжить другий етап і вирішили розкласти так. Щодо підготовки, то були моменти, не говоритиму які саме, але мені вистачило цих двох днів, щоб стати на ноги. Як мінімум, я краще почувалася, ніж на попередньому спринті. І навіть на фініші змогла додати.

Було цікаво, чи можу я боротися з лідерами. І хоча відірвалася від канадки, все одно хотілося ще додавати, щоб розуміти, де мої межі зараз, щоб потім тверезо дивитися на ситуацію. На першому колі дівчата були далекі від мене. Навіть не кидалася, розуміла, що треба поступово входити у дистанцію. На другому колі у мене була естонка, я її обійшла і одна їхала. А на фініші – канадка, я її теж оминула та одна їхала. Тому цікаво буде подивитися, де я по відношенню до лідерів.

Кожна гонка – це плюс. Незважаючи на те, що я вже більше 20 років бігаю, кожна гонка дає щось нове, якісь уроки чи досвід. Ти не припиняєш вчитися, пробувати та експериментувати, бо кожна естафета – це зовсім інше життя та ситуація. (В естафеті) треба бігти і з 15-го, і з 10-го місця і боротися за результат.

Звичайно, ми засмучені результатом. Ніхто не очікує бути у десятці на старті сезону. Розуміємо, що можемо бігати краще та дуже сподіваємось, що на найближчих Кубках світу вийдемо на інший рівень. Так бігати точно ніхто не хоче.

Завжди з позитивом їдемо на трасу, тому що перед цим півтора-два місяці перебуваємо в Скандинавії, без сонця, у цих сутінках постійних. Дещо інші готель та харчування, а Австрія як свято: там і готель у нас хороший, сонячно та снігу багато натурального. Тут також немає проблем зі снігом, але там настрій піднімається», - сказала Білосюк.

Читайте також: Провальний етап Меркушиної, прорив Дудченка та невдала серія Алімбекової

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.