Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 08 грудня 2021, 20:07
1831
0

Прометей – Динамо Сассарі. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів ФІБА

Ключова гра для чемпіона України

| Оновлено 08 грудня 2021, 20:07
1831
0
Прометей – Динамо Сассарі. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів ФІБА
ФБУ

Поєдинок «Прометей» – «Динамо Сассарі» відбудеться в середу, 8 грудня, в Запоріжжі. Початок зустрічі о 19.00. 

Незважаючи на те, що після сьогоднішніх поєдинків до закінчення баталій у групі А Ліги чемпіонів ФІБА ще залишиться один тур, саме восьмого грудня для підопічних Ронена Гінсбурга настає момент істини у всій їхній єврокубковій кампанії. «Прометей» приймає в Запоріжжі італійський «Динамо Сассарі» і результат цього матчу на 90% визначить подальшу долю українського клубу на міжнародній арені.

Нагадаємо турнірну ситуацію в групі А для «Прометея» та «Динамо Сассарі». Кожен із сьогоднішніх суперників має по одній перемозі в активі і по три поразки в пасиві. Поєдинок першого кола в Італії залишився за «Прометеєм» – 87:79. Таким чином, для гарантії дострокового виходу до раунду плей-ін баскетболістам зі Слобожанського необхідно з будь-яким рахунком виграти сьогоднішній матч. Можуть розраховувати на подібний успіх і італійці, але для цього їм необхідно виграти сьогоднішню зустріч з перевагою більш ніж у вісім очок. Єдиним варіантом, за якого розбірки між клубами в заочному форматі перейдуть на заключний тур, є перемога «Динамо Сассарі» з різницею у вісім та менше очок.

Порівняно з першою зустріччю між суперниками італійський клуб зазнав значних змін. По-перше, команда отримала нового головного тренера. Замість Деміса Кавіни, який провалив старт сезону, новим керманичем «Динамо Сассарі» став 63-річний П'єро Буккі. У далекому 2000 році його визнавали найкращим тренером італійської першості, але його найкращі кар'єрні роки вже далеко позаду.

По-друге, ростер італійського клубу поповнили двоє нових гравців. Ними стали хорватський атакуючий захисник Філіп Круслін та американський розігруючий Джеральд Робінсон. Примітно, що балканець минулого сезону виступав саме за «Динамо Сассарі», а за перші місяці нового сезону так і не зміг підшукати собі команду та повернувся на Сардинію. Дуже цікаво як новачки проявлять себе у сьогоднішньому дуже важливому матчі, адже до ключової єврокубкової гри з «Прометеєм» Філіп Круслін зіграв у складі «Динамо Сассарі» дві зустрічі, а Джеральд Робінсон взагалі провів у своєму новому клубі лише один поєдинок.

Якщо сенсаційною перемогою над «Людвігсбургом» у четвертому турі Ліги чемпіонів ФІБА італійський клуб з новою силою закрутив інтригу в нашому квартеті, то в Серії А у «Динамо Сассарі» все погано. З часів першої гри з «Прометеєм» клуб з Сардинії програв у внутрішній першості п'ять матчів із п'яти, що сильно вдарило по турнірному становищу команди. Наразі суперник чемпіона України йде в таблиці на чотирнадцятому місці серед шістнадцяти команд. Втім, минулої неділі «Динамо Сассарі» поступився одному з місцевих грандів в особі «Віртуса» з Болоньї лише у додатковій п'ятихвилинці – 100:102.

Гра проти італійського клубу стане однією з найважливіших у недовгій історії «Прометея». У разі перемоги колектив зі Слобожанського продовжить свій євросезон та вперше в історії Ліги чемпіонів ФІБА команда з України не припинить боротьбу після групового етапу. «Динамо Сассарі» є непростим суперником, але його проходити можна і навіть потрібно. Залишається побажати «Прометею» показати хорошу гру та досягти необхідного результату. Чемпіону України це під силу.

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячи

Різниця

Очки

1. Людвігсбург

4

3

1

335:296

+39

7

2. Тенеріфе

4

3

1

309:288

+21

7

3. Прометей

4

1

3

299:318

-19

5

4. Динамо Сассарі

4

1

3

302:343

-41

5

               

8 грудня

«Прометей» (Україна) – «Динамо Сассарі» (Італія)

«Тенеріфе» (Іспанія) – «Людвігсбург» (Німеччина)

Прогноз Sport.ua: перемога «Прометея»

Sport.ua проведе текстову трансляцію матчу «Прометей» – «Динамо Сассарі».

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні
Футбол | 01 травня 2024, 06:50 11
Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні

Олексій Сливченко – про оренду молодого венесуельського бомбардира «гірників» до «Цинциннаті»

Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі
Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0
Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.