Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 06 грудня 2021, 06:48
1972
0

Юрай САНІТРА: «Четвірка спортсменів до Олімпійських ігор готова»

Наставник збірної України – про виступ підопічних в Естерсунді

| Оновлено 06 грудня 2021, 06:48
1972
0
Юрай САНІТРА: «Четвірка спортсменів до Олімпійських ігор готова»
Дмитро Євенко. Юрай Санітра

Головний тренер чоловічої команди України з біатлону Юрай Санітра підбив підсумки двох шведських етапів Кубка світу:

– Юрай, у сьогоднішній гонці Дмитро Підручний та Антон Дудченко непогано себе показали, але, можливо, Дмитро не так хотів закінчити цей етап?
– За цією холодною погодою вважаю, що хлопці добре пробігли. Я думаю, що цим останнім стартом тут, в Остерсунді, я можу бути дуже задоволеним. Особливо Антон Дудченко підтвердив, що результати у попередніх стартах не були випадковістю. Він сьогодні показав, що мене тішить, гарний час на трасі, програвши 34 секунди тільки Самуельссону, і впевнено стріляв у стійці. Тому Антону сьогодні дам "п'ятірочку" за те, як реалізував тактичні плани, про які ми домовлялися.

Дмитро першу половину дуже добре провів, приїхав на 10 позиції на першу стрільбу стоячи. Я вже встиг з ним поговорити: там, у другій половині гонки, трошки почала спина боліти, і я думаю, що з цим були пов'язані промахи стоячи.

Але, загалом, скажу, що хлопці сьогодні, в цих умовах, у холоді, показали високий рівень результатів. Тепер треба трохи відновитися після цього і переїхати в Хохфільцен.

– Юрай, якщо говорити загалом про команду, а там були Денис Насико, Андрій Доценко, повернулися Артем Прима та Тарас Лесюк, то якщо брати до уваги ці перші етапи, наскільки ви задоволені тим, як вони пройшли?
– Ці два етапи Кубка світу в Остерсунді мені дуже багато показали, як далі проводити підготовку команди до Олімпіади. Думаю, після вчорашнього старту і згідно зі стратегією, якою практично, починаючи з літньої підготовки, дотримуюся, що четвірка спортсменів до Олімпійських ігор готова. Тож можемо їх рахувати за основу. І далі нам треба якось додатково готувати двох-трьох спортсменів, які б могли бути в запасі.

Я дуже задоволений виступом тут, в Остерсунді. Тому що після тих проблем, які у нас були перед сезоном, сам не чекав, що будемо наприкінці другого етапу Кубка світу радіти гарному виступу естафети та гарним індивідуальним результатам Підручного та Дудченка. Тому переїжджаємо задоволені на наступний етап Кубка світу, який чекає на нас у Хохфільцені.

– Які кадрові зміни чекають на нас у Хохфільцені? Чи хтось під'їжджатиме з Кубка IBU?
– Я думаю, що вже всі знають стратегію, з якою ми хочемо працювати у грудні. Четвірка – ті, що бігли естафету – зрозуміло, стартуватимуть і в Хохфільцені. А з огляду на те, що я вже бачив і Лесюка, і Доценка, і Насика, зараз дам можливість пробігти Артему Тищенку. І далі на етапі кубка у Франції, де вже навряд чи основа виступатиме, я впевнений, що вже стартуватиме і Руслан Ткаленко, і хтось додатково зі спортсменів команди Б: або Насико, або Доценко, або, можливо, Труш.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.