Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 05 грудня 2021, 01:12
371
0

Емільєн ЖАКЛЕН: «Через перший стартовий номер було непросто»

Французький біатлоніст – про друге місце у спринті

| Оновлено 05 грудня 2021, 01:12
371
0
Емільєн ЖАКЛЕН: «Через перший стартовий номер було непросто»
Getty Images/Global Images Ukraine. Емільєн Жаклен

Біатлоніст збірної Франції Емільєн Жаклен прокоментував друге місце у спринті на другому етапі Кубка світу в шведському Естерсунді.

«Через перший стартовий номер було непросто. Я не розумів, наскільки хороша моя швидкість, тому трохи переборщив на першому колі, і на останньому мені не вистачило енергії. Знав, через промах не зможу втримати перемогу. Я справді задоволений тим, як виступаю після травми. Не очікував, що вже буду у формі. У вересні думав, що не встигну підготуватися до сезону Кубка світу. У жовтні сподівався, що зможу набрати форму до Олімпіади у лютому. Але ось я тут! Все гаразд – пишаюся цим! Подивимося, як підуть справи далі. Я просто намагаюся щодня викладатися на 100% і не надто замислюватися над тим, чи у формі я. Просто роблю свою роботу.

По-перше, після операції я готувався до сезону, виконуючи не повний обсяг - практично не працював із плечовим поясом, тренував лише ноги. Тепер мені набагато простіше працювати на підйомах. Я завжди був швидким на рівнинних ділянках траси, але тепер відчуваю, що став ще сильнішим. Раніше підйоми виснажували мене, але зараз я проходжу їх спокійно.

По-друге, змінився мій підхід до гонок. У минулих сезонах мені було складно боротися за результат, якщо я був далеким від п'єдесталу. Але тепер почуваюся інакше. Я показав це у індивідуальній гонці. Для мене це було великим викликом, тому радий, що на даний момент психологічно я став стійкішим.

Перед переслідуванням на нас чекає естафета. Минулого року я виступав у командних гонках по-різному. Сподіваюся, цього разу я не підведу хлопців. У переслідуванні все може бути дуже непередбачуваним. Ймовірно, ви здивуєтеся, коли побачите, що лежачи я почав стріляти повільніше. Тепер я інший біатлоніст з іншою тактикою. Звичайно, я спробую атакувати, але вже по-іншому», - сказав Жаклен.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.