Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
|
1637
0

Урош ВЕЛЕПЕЦЬ: «Тільки Джима ходом може боротися, іншим треба додати»

Наставник збірної України висловився про результати індивідуальних перегонів

Урош ВЕЛЕПЕЦЬ: «Тільки Джима ходом може боротися, іншим треба додати»
Український біатлон. Урош Велепець

У шведському Естерсунді жіночими індивідуальними перегонами стартував перший етап Кубка світу олімпійського сезону-2021/22. Найкращий результат серед українок показала Валя Семеренко, яка фінішувала на 17-му місці. Головний тренер жіночої команди Урош Велепець прокоментував результати своїх підопічних.

«Я вважаю, що це нерви перед першим серйозним стартом. У Шушені були всі такі старти добрі, там закривали нулі. А тут почали троє дівчат з двох промахів. При цьому практично можна закінчувати гонку в індивідуалці. Відразу по дві хвилини штрафу... Але боролися до кінця. 

Я радий за Валю, що впоралася. Просто ногами ще не в такій формі, що дозволяє боротися за найвищі місця. Але все одно непогана гонка.У Юлі гарний хід: вона з 18 графіком показала, що знаходиться на рівні кінця сезону минулого року і може боротися з гарною стрільбою за високі місця в кожній гонці. Сьогодні, з одним промахом менше, була б восьмою-дев'ятою. Це дає добрі надії. Насті після застуди просто ще важко бігти. Але все одно сподівалися, що може закрити чотири нулі, але стрільба не пішла. А біг такий, як був раніше. Але стрільба – це найважливіше в індивідуалці. Хто закриває все – той і виграє. А ми сьогодні усі, окрім Валі, стріляли не на рівні.

Я з дівчатами ще не спілкувався, просто привітав із початком. Дві години після гонок треба відпочити, а потім уже робити аналіз. Потрібно подивитися, що хорошого, що поганого, а потім уже робити якісь висновки.
Перший старт... Тільки Юля на рівні ходом і може боротися, решті треба додати. В принципі, ми увійшли в сезон з таким планом, щоб почати спокійно, з невеликим прискоренням і потім додавати з гонки в гонку. І за цим планом діятимемо.

Сьогодні гонку пропускали дуже мало дівчат, які здатні боротися за топ-20. Майже всі бігли. Тому це може бути перевагою – бути свіжішими. І сподіваюся, зможуть змусити себе з першого кола увімкнутися», - сказав Велепець.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.