Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 22 листопада 2021, 02:27
4155
1

Кроуфорд розібрався з черговим топом. Хоча Портер був хорошим

Лев Кравців – про геніального американця

| Оновлено 22 листопада 2021, 02:27
4155
1
Кроуфорд розібрався з черговим топом. Хоча Портер був хорошим
Getty Images/Global Images Ukraine

Теренс Кроуфорд знову переміг нокаутом – цього разу Шона Портера. Черговий топ, чергова перемога раніше за вердикт суддів. Схоже, дістатися записок, перебуваючи в рингу з американцем, судилося лише обраним.

Кроуфорд, як завжди, видав плавний початок. Але це не допомогло Портеру

Шон Портер потенційно міг завдати Теренсу багато проблем. Перед поєдинком багато хто міркував, що в той час, як американець довго запрягає, Портер може яскраво розпочати і збивати темп розумнішого суперника, забравши перші раунди.

Насправді, вийшло, але не допомогло. Навіть довго набираючи оберти, Кроуфорд залишається у поєдинку. Входить у клінчі, намагається працювати по-різному із суперником. Намагається побачити та прочитати, що ж відбувається і як із цим жити.

Портер розпочав добре. Трохи грав у бокс, але в іншому намагався пробратися до суперника ближче і вдарити там якомога більше і сильніше. Раунди забирати точно виходило - Кроуфорд бив мало і точно, але активності на самому початку точно не вистачало, щоб перемагати. Шон був активним, був поруч із опонентом і постійно нагнітав атмосферу в атаці.

До четвертого раунду Теренс точно зрозумів, що відбувається та як йому діяти. Обережно ловив суперника переднім боковим через руку, додавав до нього зміщення. Класно бився на середній дистанції, не програючи панчеру. Зустрічав джебом, включаючи його лише тоді, коли суперник міг наштовхнутися. І кидав то правий прямий, то правий аперкот назустріч. Натрапити на щось із цих двох ударів Портер міг, враховуючи, що йшов уперед боковими.

Останні по-справжньому успішні раунди для Портера – одразу після середини бою. Шон намагався нав'язати силовий бокс, але навичок забракло, щоб затиснути суперника біля канатів і обробити його там. Проте декілька епізодів претендент точно забрав. А потім виходило дедалі менше.

Ближче до фіналу поєдинку Кроуфорд розігнався. То діяв в атаці, то на контратаках. То продавлював суперника і атакував комбінаціями. То відходив, щоб упіймати суперника все тим самим переднім боковим і додати до нього будь-що з арсеналу.

Нокаут не передбачався. Портер добре тримав удар, ноги від влучень не тремтіли, а він не зупинявся, пропускаючи в тулуб. Здавалося, що ось так справа до рішення суддів і дійде – Кроуфорд пропускав дуже мало чистих ударів, щоб упасти, Шон натикався, але витримував. Але чемпіон дивовижний ще й тим, що вміючи бити сильно, він вкладається саме тоді, коли потрібно. Тому до фінальних раундів він виглядав так, ніби й не боксував зовсім. Свіжий, не задихався, готовий ще боксувати і боксувати. Просто він не витрачає сили марно.

У десятому раунді Кроуфорд все ж таки влучив. Портер пішов уперед боковими, не влучив жодним. Але наштовхнувся на аперкот, моментально впавши. Перший пішов. До кінця раунду було ще близько двох хвилин, а такий майстер, як Теренс, суперників не відпускає. У клінч чемпіон уже не йшов, а скинув із себе претендента так, ніби той важить на дві категорії менше.

Далі був сумбур та момент, який у ньому побачив Кроуфорд. Декілька ухилів, правий боковий точно в голову. Портер не відключився, але знову впав, а потім бив кулаками по рингу. Батько, який тренує Шона, вирішив, що на цьому поєдинок треба зупиняти та попросив рефері відпустити їх додому.

Технічний нокаут у десятому раунді та дев'ята дострокова перемога Кроуфорда за останні п'ять років. Темп не вбивчий, але чудовий. Після Постола страждали здебільшого топи. А якщо не топи, то дуже міцні претенденти.

Читайте також: Далакян дуже хороший. Потрібні об'єднавчі поєдинки, поки він у такій формі

І що тепер?

Здавалося, що навряд чи варто чекати від Портера засмучення та відходу з боксу. Або проблем зі здоров'ям. Кроуфорд бив обережно, але сильно. Батько зняв його, зробивши ставку на майбутнє. Він побачив, що син захищатися не може, а давати Теренсу влучити цим ударом не хотілося.

Шоу від того втратило. Портер пішов би вперед і нарвався б. А може, дістав би, що малоймовірно. Але ми ще деякий час спостерігали б яскравий махач. Проте, взагалі рішення логічне. Тренер не хоче бачити можливий кінець кар'єри вже тут, та й Шон не дуже проти, хоч і сильно засмутився.

Getty Images/Global Images Ukraine. Шон Портер

Здавалося, кілька яскравих поєдинків, і Портер знову в топі біля титулів або грошових боїв. Навіть після такої поразки він був серед головних велтерів світу, все ще досить яскравий, щоб на нього ходили. Так, програв Кроуфорду. Але ж він і Спенсу програвав, і Турману, і Бруку. І нічого – все ще цікавий та затребуваний. Нічого страшного з ним не станеться.

Але Шон після бою оголосив про завершення кар'єри. Що ж, йому видніше.

Кроуфорд має кілька варіантів, і всі вони хороші

Перший – найімовірніший. Захист проти Верджіла Ортиса. Американець у 23 дістався цілого Кроуфорда і жодного разу не програв. Теренсу з таким суперником просто точно не буде. Ортис атакує жорстко, постійно та розумно. Має сильний удар та відкриває захист суперників класно.

З іншого боку, про всіх суперників Кроуфорда можна говорити до зустрічі з ним. Всі вони і сильні, і класні, а потім Теренс починає рухатись і бити, і вони кудись зникають. Навички американця надто високі, тому оцінювати шанси важко. Але те, що нудно не буде – точно. І чемпіон не боксує сумно, і претендент яскравий.

Два інші – малоймовірні. Обидва вони пов'язані з об'єднанням – проти Еррола Спенса та Йорденіса Угаса. Із Угасом не факт, що хтось зараз захоче битися. Він не продає квитки та бої, будучи при цьому небезпечним випробуванням для всіх. Дуже технічний боксер, який може перестріляти будь-кого.

Зі Спенсом можна заробити, але не зараз. Еррол тільки після операції та поза боксом давно. Дивно буде, якщо саме зараз він погодиться на такий поєдинок. Треба б повернутись, подивитися, як справи, а потім уже думати. Цей бій все одно має відбутися рано чи пізно. Може, хоча б наступного року дочекаємось.

Якщо Кроуфорд пройде чергового претендента, котрий точно готовий його побити. Як і усі попередні.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Поручик Ржевский
Полусредняя весовая категория, кто интересуется.
Журналистам лень на такие мелочи своё драгоценное внимание уделять. Приходится догугливать.