Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
|
1138
1

Наталія ЗІНЧЕНКО: «Залишаю цілком боєздатну збірну»

На тренерському містку жіночої збірної України відбулися кардинальні зміни

Наталія ЗІНЧЕНКО: «Залишаю цілком боєздатну збірну»
УАФ. Наталія Зінченко

Наразі вже екс-головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко дала оцінку своїй трирічній роботі біля керма головної команди країни.

«Якщо говорити про результати, то відбірковий турнір попереднього чемпіонату світу мої підопічні провели невдало, а от у групових змаганнях кваліфікації Євро-2022 виглядали непогано, брали участь у раунді плей-оф. На мій погляд, я провела хорошу селекційну роботу, болючий період зміни поколінь уже позаду, є перспективні юніорки. Тож залишаю цілком боєздатну збірну.

Якщо відверто, то думала, що останні матчі відбору на світовий форум цього року - з Шотландією та Угорщиною збірна ще проведе під моїм керівництвом, проте в УАФ ухвалили рішення, що кермо влади вже буде у нового головного тренера.

Якою інформацією я володію про мого наступника з Іспанії - Луїса Кортеса? Знаю лише, що він очолював «Барселону», яка виграла Лігу чемпіонів серед жінок. Потім був без роботи, доки йому не запропонували очолити збірну України. Залишається побажати Кортесу швидко порозумітися з новими підопічними, адже у нього буде всього кілька днів для підготовки до протистояння з Шотландією.

До речі, коли я свого часу захоплювалася футболом, то у складі збірної України перемагала іспанок. Вони виявилися зразковими ученицями. В Іспанії серйозно взялися за розвиток жіночого футболу і останні роки піренейки на передових позиціях у світі. От і нам, щоб надолужити втрачене, треба починати з дитячих груп, проводити турніри, забезпечити кваліфікованими тренерськими кадрами. Інакше відставання не ліквідувати. Навіть якщо створити жіночі команди при всіх команд майстрів, а не тільки УПЛ.

Чим збираюся зайнятися далі? Зосереджуся на роботі головним тренером «Житлобуду-2», за який, до речі, виступають одразу дев'ять футболісток збірної України», - сказала Зінченко.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Без емоцій. Як Лунін відреагував на перемогу Реала в суперматчі у ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 07:21 9
ВІДЕО. Без емоцій. Як Лунін відреагував на перемогу Реала в суперматчі у ЛЧ

Андрій став героєм королівського клубу в серії пенальті проти Манчестер Сіті

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 0
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
Могли бы дать ей закончить отбор... Не по-людски как-то.... Неужели павелка думает, что новый тренер обеспечит победы в оставшихся играх? Полная некомпетентность от этого мошенника.