Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 14 листопада 2021, 17:06
5687
1

Фінляндія – Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації чемпіонату Європи

Закріпити успіх гри з француженками

| Оновлено 14 листопада 2021, 17:06
5687
1
Фінляндія – Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації чемпіонату Європи
ФБУ

Поєдинок Фінляндія - Україна відбудеться в неділю, 14 листопада, в Гельсінкі. Початок зустрічі о 17.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Минулого четверга жіноча збірна України з баскетболу зіграла один зі своїх найкращих матчів в історії. Наші дівчата у блискучому стилі обіграли дуже потужну збірну Франції, яка є бронзовим призером нещодавньої Олімпіади та просто однією з найсильніших команд світового жіночого баскетболу.

Цією перемогою підопічні Срджана Радуловича вже в першому турі дуже сильно наблизили себе до виходу у фінальну частину майбутньої континентальної першості. Тепер українкам необхідно буде зібрати свої перемоги в іграх із більш слабшими збірними Литви та Фінляндії. Якщо в цих матчах нашою збірною не буде допущено прикрих осічок, з великою ймовірністю ми побачимо Україну на майданчиках Ізраїлю та Словенії влітку 2023 року. І перший крок для виконання цього плану необхідно зробити у Гельсінкі, де наша команда зіграє з господарками паркету.

Жіноча баскетбольна збірна країни Суомі ніколи не хапала зірок з неба, а найкращим періодом для неї були 50-ті (дві участі у Чемпіонатах Європи) та 80-ті (три участі на континентальних першостях). Нині представниці Фінляндії за європейськими мірками є більш ніж скромною командою. У відборі на Євробаскет-2019 фінки програли всі шість матчів у групі збірним Франції, Словенії та Румунії із загальною різницею у 201 очко.

У нещодавньому відборі на Чемпіонат Європи-2021 жереб також звів збірні України та Фінляндії в одній групі. Крім них, там ще були збірні Бельгії та Португалії. Ця кваліфікація вдалася представницям країни Суомі трохи краще за попередню. У шести матчах фінки змогли здобути одну перемогу (70:62 над Португалією), але все одно завершили відбір на останньому місці в групі.

Що ж до матчів із нашою збірною, то українки здобули дві впевнені перемоги над збірною Фінляндії. Варто зазначити, що обидва поєдинки між суперницями завдяки системі «баблів» проходили на нейтральній території у Португалії. Дванадцятого листопада минулого року Україна в номінально домашньому матчі обіграла фінок 84:66, а шостого лютого цього року Фінляндія в умовно домашньому поєдинку знову нічого не змогла протиставити нашій збірній – 75:91.

Нинішній відбір Фінляндія розпочала з досить непоганого виїзного матчу у Литві. Баскетболістки з півночі Європи гідно виглядали на тлі більш сильніших прибалтійок і поступилися їм лише десять очок. Фінальна сирена зустрічі у Кедіняї зафіксувала перемогу господарок з рахунком – 69:59.

Із персоналій у складі наших суперниць обов'язково варто виділити потужного форварда Авак Куієр. У квітні цього року вона була обрана під другим загальним номером на драфті WNBA, а вже у травні стала першою фінкою, яка зіграла у найсильнішій жіночій лізі планети.

У грі проти збірної Литви Авак Куієр з великим відривом стала найкращою у своїй команді. На її рахунку 21 набране очко та 14 підбирань. Підсумковий рейтинг ефективності у лідера збірної Фінляндії склав 23 бали. Дуже непогано зіграла Куієр і в останньому матчі Суомі проти України. У лютневому поєдинку майбутній гравець WNBA накидала у кільце підопічних Срджана Радуловича 30 очок з 75 командних і додала до них 14 підбирань.

Незважаючи на наявність такої сильної баскетболістки у складі Фінляндії, наша збірна все одно вважається явним фаворитом зустрічі. Козир в особі Авак Куієр Україна спокійно може перебити фактором Аліни Ягупової, а рівень решти гравців країни Суомі набагато нижчий від баскетболісток нашої збірної. Розрив у класі між командами дуже великий, і поразка українок здивує всю Європу. Тим паче, після феєричної перемоги над француженками. Залишається побажати нашим дівчатам просто зіграти на своєму рівні та спокійно оформити перемогу в матчі із найслабшою збірною відбіркового квартету В.

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1.Україна

1

1

0

90:71

+19

2

2.Литва

1

1

0

69:59

+10

2

3.Фінляндия

1

0

1

59:69

-10

1

4.Франція

1

0

1

71:90

-19

1

14 листопада
Фінляндія – Україна
Франція – Литва

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України.

Sport.ua проведе текстову трансляцію матчу Фінляндія – Україна.

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Turnok
Да, Финляндия это конечно не Франция, но расслабляться не стоит, иначе победа над Францией пойдёт на смарку.