Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 13 листопада 2021, 10:57
6204
0

Жіноча збірна України готується до другого матчу відбору на Євробаскет

Суперником буде Фінляндія

| Оновлено 13 листопада 2021, 10:57
6204
0
Жіноча збірна України готується до другого матчу відбору на Євробаскет

14 листопада збірна України проведе на виїзді другий матч відбору на жіночий Євробаскет 2023. Цього разу команда Срджана Радуловича зустрінеться з Фінляндією (початок о 17:00), яка у першій грі кваліфікації поступилася у гостях Литві (59:69). Збірна України, нагадаємо, стартувала у відборі сенсаційною домашньою перемогою над Францією, фіналістом минулого Євробаскету (90:71).

Капітан збірної України Аліна Ягупова: «Тілом мурахи бігають досі. Це шанс довести, що можна грати душею, боротися та битися за кожен м'яч. Довести не лише собі, а й усій країні. Для мене це дуже велика перемога. Я хочу, щоб було не лише моє ім'я, а й команда у збірній. Це був великий крок для всієї нашої країни. Супер емоції».

Збірна Франції - чинний бронзовий призер Олімпійських ігор, на її рахунку сім поспіль медалей на чемпіонатах Європи, хоча п’ять разів на попередніх турнірах команда поступалась у фіналах. А ще це п'ята збірна рейтингу FIBA (Україна - 26-та).

Звісно, наступний суперник, Фінляндія, не такий титулований, але не менш небезпечний. Втім, тренерський штаб і не розраховує, що після гучної перемоги на них чекає легка прогулянка. Тому налаштовує команду на те, що знову буде потрібно зіграти з максимальною самовіддачею. Щодо прогнозів, тоаналітики Parimatch наразі дають нашій команді 85% на перемогу.

Головний тренер збірної України Срджан Радулович: «Потрібно серйозно відновитися до Фінляндії. Ми не маємо можливості розслабитися і сказати, що сьогодні обіграли Францію і завтра буде легка гра з Фінляндією. Ми маємо викладатися на 100% у кожному матчі».

Щоб зіграти у фінальній частині, нам необхідно або зайняти перше місце у групі, або стати однією із чотирьох найкращих команд, які посядуть другі місця. Загалом у кваліфікації 10 відбіркових груп. При цьому у рейтингу других команд груп не будуть враховані результати проти збірних, що посядуть четверті місця у своїх квартетах.


 

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Київ-Баскет обіграв Мавп та став бронзовим призером Суперліги
Баскетбол | 23 квітня 2024, 20:56 1
Київ-Баскет обіграв Мавп та став бронзовим призером Суперліги

Столичний клуб виграв серію у черкаської команди

Найдорожчого гравця в історії Шахтаря можуть оштрафувати на 10 млн євро
Футбол | 24 квітня 2024, 22:05 10
Найдорожчого гравця в історії Шахтаря можуть оштрафувати на 10 млн євро

«Атлетіко Мінейро» не збирається погоджуватися з тим, що Бернард залишиться в «Панатінаїкосі»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.