Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Фрістайл
| Оновлено 15 листопада 2021, 16:41
566
0

Абраменко розповів, коли завершить кар'єру

Олімпіада в Пекіні стане для нього останньою

| Оновлено 15 листопада 2021, 16:41
566
0
Абраменко розповів, коли завершить кар'єру
НОК України. Олександр Абраменко

Олімпійський чемпіон Олександр Абраменко розповів про підготовку до Олімпіади в Пекіні.
 
- Олімпіада в Пекіні буде вже п'ятою у вашій кар'єрі, але першою, до якої підходите у статусі олімпійського чемпіона. Як відчуваєте цю різницю?
- Набагато більшим стало психоемоційне навантаження. Їдеш туди як людина, яка досягла висот олімпійського руху. Не хочеться осоромитися. З цим доводиться боротися і тиснути в собі, щоб спокійно підходити до змагань.
 
- Ви цей тиск тільки зараз почали відчувати чи на всіх змаганнях після корейського золота?
- На всіх. Ми всі люди, беремо до уваги, що інші про нас думають. Це неправильно, але факт є фактом – усі знають, що я олімпійський чемпіон, і чекають від мене відповідних результатів та стрибків.
 
- А перед Пхенчханом 2018-го не було цього тиску? Адже ви теж їхали туди у статусі однієї з нечисленних наших надій на медалі.
– Ні, такого не було. У тому й річ, що всі проблеми ми самі собі малюємо. У той момент точно не розраховував на золото, ставився набагато простіше. Просто зробив свою роботу, зосередився на тому, що я вмію. А вже після олімпійського золота сам починаю себе накручувати. Сам собі знайшов підтвердження, що від мене на щось чекають.
 
- Через вік якою ви бачите кар'єру після Пекіна?
- На п'яту Олімпіаду ще з'їжджу і все. Дорога молодим, мені вже важко їм складати конкуренцію. Сенс тоді мучити себе? Тому зараз кажу, що так, це буде моя остання Олімпіада. Але наперед загадувати не буду.
 
- Тобто закінчення кар'єри не за горами. Чого ще хочете досягти за час, що залишилося? У вас ще немає золота чемпіонату світу, тільки срібло.
- Ставлю на командні досягнення. З особистими ми вже все. Так, різний номінал у медалей, але вони є. А з командою немає, – сказав Абраменко.
 
Олімпіада у Пекіні пройде з 4 по 20 лютого 2022 року.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.