Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Socca
| Оновлено 13 вересня 2022, 15:17
472
0

БОНДАР: «Ніхто ще не гарантував собі місце у складі збірної»

На ЧС заявились вже 40 команд

| Оновлено 13 вересня 2022, 15:17
472
0
БОНДАР: «Ніхто ще не гарантував собі місце у складі збірної»

Головний тренер збірної України з соккеру/футболу 6х6 Валентин Бондар у програмі «ЯнаМаракана» поділився очікуваннями від чемпіонату світу, що в наступному році відбудеться в Мексиці, та розповів як до цього турніру готуватиметься збірна України.

За моєю інформацією, вже сорок команд зголосились на участь в чемпіонаті світу, — розповідає Валентин Бондар, — але формат та принцип відбору на чемпіонат мені поки що невідомі. У будь-якому випадку до Мексики поїде збірна Росії, адже їй треба відстоювати свій титул чемпіона. Думаю, що на Мундіалі зіграють збірні Франції та Польщі. Також змагатимуться за титул чемпіона світу представники Африки та Південної Америки.

Зараз триває Супербол-чемпіонат України з соккеру, в якому беруть участь вісім команд і більше ста спортсменів, кожен з яких прагне потрапити до заявки збірної України на чемпіонат світу. Розкажіть, скільки зараз гравців у розширеному складі нашої збірної та скільки гравців мають сформувати заявку на чемпіонат світу?
Супербол-чемпіонат України розвивається стрімкими темпами. Ми маємо вісім потужних команд, що зібрали під своїми знаменами класних футболістів. Усі команди хочуть вигравати, ніхто не збирається пасти задніх. Наш тренерський штаб, до якого входять Геннадій Лунін та Олексій Валоха, спостерігає за всіма командами, адже в кожній з них є один-два гравці, що зберігають чудові шанси потрапити до збірної України. До розширеного складу збірної увійдуть двадцять гравців, п’ятнадцять з яких поїдуть до Мексики.

Валентине Володимировичу, коли наша збірна розпочне підготовку до чемпіонату світу?
Наприкінці листопада, коли фінішує перше коло Суперболу, ми назвемо гравців, котрі увійдуть до розширеного складу збірної. Але хочу зауважити, що жодному з гравців, котрих ми візьмемо на тренувальний збір, не варто розслаблятися. Адже ще ніхто не гарантував собі стовідсоткового місця у складі збірної.

Вже планували, яким буде цей тренувальний збір?
Так. В лютому ми плануємо провести десятиденний збір на «Гідропарк-Арені», він включатиме дворазові тренування. Після цього розпочнеться друге коло Суперболу, команди зіграють один тур, а вже після цього будемо пакувати речі на Мексику.

А коли збірна України вирушає до Мексики?
Ми плануємо вилетіти двадцять шостого березня. Буде непростий переліт, адже це інший континент. На жаль, часу для повноцінної адаптації буде мало, але, думаю, під час перших матчів ми втягнемось в чемпіонат і будемо підходити до основних матчів у хорошій формі.

Павло Добрянський, спец. матеріал для sport.ua

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.