Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 30 жовтня 2021, 03:32
5938
12

Ігор ГОЦУЛ: «Гутцайт тричі порушує Кодекс WADA. Також там присутній Суркіс»

Президент ФЛАУ – про допінг-скандал в українському спорті

| Оновлено 30 жовтня 2021, 03:32
5938
12
Ігор ГОЦУЛ: «Гутцайт тричі порушує Кодекс WADA. Також там присутній Суркіс»
uaf.org.ua. Ігор Гоцул

Колишній заступник міністра молоді та спорту Ігор Гоцул розповів, хто має відповідати за скандал навколо Національного антидопінгового центру України.

«В Олімпійському комітеті України, антидопінговому центрі, Міністерстві молоді та спорту, а також в апараті Верховної Ради є люди, які займаються цим напрямком. Вони мали достатньо інформації, як треба вести нашу антидопінгову політику, щоб не потрапити у скандал, який ми зараз отримали. Це не випадковість, а результат такої політики.

Звісно, ​​однієї відставки керівника антидопінгового центру буде замало. Ми маємо порушення на порушенні. І порушує не лише безпосередній керівник. Згідно з кодексом WADA, представники Олімпійського комітету, які обіймають керівні посади, профільного органу управління держави, а також спортивних федерацій, не можуть входити до керівних органів національного антидопінгового центру.

Водночас достатньо відкрити постанову Кабміну та подивитися на склад Наглядової ради Національного антидопінгового центру. Ви побачите там Міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта. Тобто він тричі порушує Кодекс WADA: як міністр, як президент федерації фехтування України та як член виконкому Національного Олімпійського комітету. Також там є віце-президент НОК Равіль Сафіуллін, там є Григорій Суркіс і список можна продовжити.

Звичайно, якщо Міністерство молоді та спорту відповідає за політику в галузі спорту та за політику в галузі протидії допінгу, але допустило такі прорахунки, а міністр сам є порушником, то очевидно, що він теж має нести персональну відповідальність за те, що сталося», - сказав Гоцул.

Оцініть матеріал
(46)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Akkerman65
Самое интересное, что именно Гоцул возглавляет Наблюдательный совет Национального антидопингового агентства. И, конечно, он ничего не знал и не видел какие были нарушения. Вижу, за много лет на различных должностях научился находить причины провалов в других. И только он белый и пушистый. Смешно.
vitaha33
Зелені по всім фронтам всераються, то газ не закупили, то з ковідом зробили гетто, тепер допіінговий скандал. В мене лише одне питання - це такий нікчемний непрофісіоналізм чи свідоме злиття країни? І не знаю що з цих 2 варіантів гірше...
gajvir
Пан Гоцул , який був заступником Міністра молоді та спорту близько 5 років ( 2014- 2019 рік), в розпал допінгового скандалу ( з 2012 року) має право щось розказувати про відповідальність других ?????? А про свою відповідальність за 5 років ганьби забув??
paryc
От Суркис вездесущий и в лёгкой атлетике уже есть не удивлюсь если найдут его присутствие в триатлоне и хоккее на траве
limb0101
Всіх цих чиновників відлучити від спорту!!!!! Хай економіку підіймають.
Spit_on_all
Этот Гоцул возглавляет федерацию лёгкой атлетики, если мне не изменяет память, в течении 8 лет. Он был первым замом бывшего министра спорта Жданова, который, как мы все помним откуда он вышел, не имел к спорту никакого отношения. Так вот, во времена правления этих двух, там творится полный беспредел и они двое отлично все знали. Теперь, когда разгорелся скандал и оба имеют отношение к Wada, существует вероятность, что кто-то выйдет и расскажет правду о том, что там происходило на самом деле. И я так понимаю, надо запутывать следы. Не просто так этот персонаж вышел именно сейчас и начал обвинять всех и вся в некомпетентности и в том, что не уследили. Момент выбран правильный, потому что запахло жареным. Он обвиняет нынешних чиновников в том , что не усмотрели и пытается пойти против тех, кто принял этот разрушенное хозяйство после них, Жданова и Гоцула. Самое время посмотреть на себя и подумать, как вы, эти двое, довели все до такого плачевного состояния
avk2307
А чего тогда в заголовке нет Сафиуллина?В статье то он есть .
Spit_on_all
https://naspravdi.today/uk/2019/12/23/sportyvnyy-koruptsioner-khoche-biudzh
etnykh-hroshey/
Владимир Копяк
Неужели есть наивные люди, которые свято верят в то, что спортсмены сами, в тихаря, под одеялом, принимают допинг? Посмотрите на РФ, у нас - один к одному, только более топорно. А так как государство выделяет сущие копейки на такие препараты, приходиться колоться просрочкой и давно устаревшими препаратами, новенькое могут себе
позволить не очень многие.... Потому и ловятся пачками. А те, кто может себе позволить сидеть весь соревновательный цикл на новейших разработках, они и откупиться запросто могут от любых "внезапных" проверок.Второй интересный вопрос, почему в наблюдательном совете присутствуют Гутцайт, Сафиуллин (ФЛАУ), Суркис (футбол)? Ларчик открывается очень просто - легкая атлетика и футбол это самые грязные, в плане поголовного приема допинга спортсменами, виды спорта. Потому и тусуются там эти товарищи, чтобы в случае чего, оперативно тушить пожары.Если с десяток лет назад, СМИ регулярно оповещало народ, что в футбольных командах Украины процветают нарушения в отношении приема допинга, то сейчас - гробовая тишина, я не помню, чтобы за последние годы был пойман хоть один футболист, после игры чемпионата или Кубка Украины.Наши команды предоставили такую возможность непосредственно представителям ВАДА на международных соревновпниях(футболисты Шахтера и Динамо). И Гутцайт будет говорить, что он тут не стоял? Ну-ну...
_+_
Кто такие Гоцул и Гутцайт?
Гуцулы?