Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 28 листопада 2021, 07:29
12607
4

Чому відмова Triller від бою Лопеса та Камбососа – погано для боксу

Лев Кравців – про недалекоглядність промоутерів, які захотіли показати, хто тут головний

| Оновлено 28 листопада 2021, 07:29
12607
4
Чому відмова Triller від бою Лопеса та Камбососа – погано для боксу
Getty Images/Global Images Ukraine

Поєдинок Теофімо Лопеса та Джорджа Камбососа перенесли. Спочатку за датами, потім знову за датами, а в результаті транслятор та організатор відмовилися ним займатися. Багато хто сміявся з Triller, промоутери показували свою зневагу, але ця подія погана для боксу. Було б чудово, щоб поєдинок не поїхав на DAZN.

Поєдинок переносили кілька разів. Усе через бійців, які не йшли на поступки один одному

Організація поєдинку Лопеса та Камбососа – цілковитий треш та кошмар. Бої часто переносяться і не можна очікувати, що спортсмени вийдуть один проти одного, навіть якщо вони підписали контакт або розпочали підготовку. Але тут вийшло шоу, до якого Triller виявився не готовим.

Спочатку бій мав відбутися ще 5 червня 2021 року. Тоді все йшло до того, що Лопес швидко вийде на захист свого звання абсолютного чемпіона, і після цього Ломаченку можна буде викликати його на реванш активніше. Але буквально за трохи більше ніж тиждень до початку поєдинку його скасували. Все через те, що Теофімо захворів на коронавірус.

Боб Арум сердився на свого бійця або просто обурювався, але радісним назвати промоутера було важко. Все через відмову вакцинуватися. Лопес же відмовився з простої причини – він хворіє на астму, тому переживав. У результаті все одно захворів, а на відновлення пішло ще більше часу – двобій перенесли на 14 серпня, а потім на 11 вересня.

Але й на цьому все не скінчилося. Лопес видужав, але його команда – те ще покарання. Вони почали вимагати від організаторів зробити бій там, де їм зручно. А бажано ще й тоді, коли вони хочуть. Команда чемпіона може диктувати умови, але Лопес-молодший, Лопес-старший та їхній менеджер не йшли на жодні поступки.

Вони не були готові боксувати в Австралії, тому що не схотіли і можуть покрутити носом. А Triller тим часом намагався врятувати свої вкладення. Компанія витратила багато грошей, перекупила контракти на торгах у Top Rank і Matchroom, а команда Теофімо просто пішла до IBF, за чиєю версією претендує Камбосос, і зажадала захистити їхні інтереси.

Getty Images/Global Images Ukraine

За всіма цими переговорами було ще одне перенесення – на 4 жовтня. За київським часом на ніч із понеділка на вівторок. Незвичайний день, але все мало скластися. Та виявилося, що керівництво Triller теж люди і теж помиляються. Вони не звернули увагу, що цього ж дня грають «Лос-Анджелес Рейдерс» та «Лос-Анджелес Чарджерс». Занадто висока конкуренція. Теофімо, звичайно, люблять, але частина фанатів точно виберуть не Triller з їхньою п'ятдесятидоларовою трансляцією, а грошей уже витрачено дуже багато.

Компанія попросила перенести поєдинок далі – 16 жовтня. Лопес навіть погодився, підписав папери, все зрозумів. Але у поєдинку є дві сторони і якщо друга грамотна, то вона шукатиме вигоду і собі. Тепер Джордж звернувся до IBF, щоб ті захистили його права. Він не захотів летіти пізніше, його не влаштовувало це все і перенесення мало не перед боєм. Федерація допомогла і другому бійцю, зобов'язавши Triller організовувати бій 4 жовтня.

Транслятор відмовився. Буквально за кілька днів до поєдинку вони сказали, що сил більше немає, як і грошей. Triller витратив 10 мільйонів доларів, щоб зробити бій, якого немає. Вони вирішили, що сума вже точно не окупиться, але й стане більшою, тож вигідніше вийти зараз, ніж продовжувати.

Звісно, ​​Triller поборолися. Навіть напали на Камбососа, який відмовився приїжджати – подали до IBF прохання виключити Джорджа з рейтингів за відмову боксувати та вимогу 400 тисяч доларів за згоду перенести бій із Лопесом з 4 на 16 жовтня. Але Федерація була непохитною і транслятор пішов.

Арум радів, а бій зробить Хірн. Але виганяти Triller було поганою ідеєю

Боб Арум тішився з того, що Triller не організує бій так, ніби це особисто він комусь щось довів:

«Це справді ведмежа послуга боксу. Я маю на увазі те, що Теофімо та Камбосос бачили всі ці гроші, вони були щасливі після промоутерських торгів. Але є компанія Triller, яка нічого не знає про просування боксу.

Вони ненадійні, і я збираюся наполягати на тому, щоб тепер організацією подібних боїв займалися лише промоутери, які провели хоча б один чемпіонський бій у цій організації, щоб вони мали деякі базові знання про те, що робити, які правила і так далі.

Це не спричинить зменшення запропонованих сум за бій. Багато компаній провели хоча б один бій, вони є платоспроможними. Але якщо хтось з'явиться з нізвідки, викладе пару доларів, скаже, що він промоутер, а потім виграє торги – ви отримаєте те, що сталося з боєм Лопеса та Камбососа».

Getty Images/Global Images Ukraine. Теофімо Лопес

Поєдинок організує Matchroom Едді Хірна, а покажуть його на DAZN. Він відбудеться 27 листопада, а передплата цього транслятора коштує дешевше, ніж на Triller, та й DAZN доступний в Україні. Але ставлення до колишніх організаторів неправильне.

Triller – розважальний майданчик. Вони не конкуренти DAZN і, тим більше, Top Rank або Matchroom. Перші – спортивний транслятор. Там можна подивитися саме спорт, якісний бокс чи інші види. Другий та третій – промоутери. Їм взагалі все одно, аби хороші гроші платили, та картинка була гідною. Triller приніс у бокс веселощі та аудиторію.

Так, протистояння ветеранів, блогерів – це такий собі бокс. Інтересу там мінімум, шоу – максимум. Але саме Triller дав поштовх цьому всьому настільки, що активізувався навіть Showtime, перекупивши Джейка Пола.

Гарні рейтинги – добре для боксу. Тут усе просто. Коли спорт показують або, коли між ним та змішаними єдиноборствами обирають перше – це добре. Те, що відбувається в рингу – справа експертів та естетів.

Багатьом бокс братів Пол, їхні протистояння не до вподоби. Не до вподоби те, що Флойд, а тепер і Майк Тайсон вплуталися в це. І це нормально. Це право глядача. Але блогери та ветерани саме за підтримки Triller додали боксу інтересу та перчинки. Звідси люди могли перейти далі і спробувати розібратися.

Радіти нема чого. Так, Triller поліз не туди. Якщо взялися за розваги, займайтеся. Але щоб підтримувати інтерес, потрібен і бокс. Що, як не бій за абсолютне чемпіонство, можна назвати боксом? Вони провели б один-два таких вечори та десять розважальних, показавши бокс скрізь. А тепер не покажуть чи десять разів перерахують гроші, щоб розуміти, чи варто ризикувати.

Промоутери радіють дарма. Віддавши один такий поєдинок, можна було в результаті заробити більше на популярності самого спорту. Але вони виштовхали неугодного транслятора, щоб просто довести, хто тут досвідченіший.

Начебто раніше цього ніхто не знав.

Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Серж р
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ajvar
"Промоутери радіють дарма. Віддавши один такий поєдинок, можна було в результаті заробити більше на популярності самого спорту. Але вони виштовхали неугодного транслятора, щоб просто довести, хто тут досвідченіший."
Кто кого вытолкнул? Колбасу в туалет? Триллер сами нивелировали себя ибо не смогли не то, что профессионально сделать 1 бой, а вообще его не сделали!
Ajvar
Читая эту водянистую муть я думал: что за аматор написал целую статью, не имея понятия о теме во времена интернета, когда можно перестать врать и прочитать как все было.
"Спочатку бій мав відбутися ще 5 червня 2021 року... Але буквально за трохи більше ніж тиждень до початку поєдинку його скасували. Все через те, що Теофімо захворів на коронавірус." - ЧЕЕЕЕГООООО?????!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Вони почали вимагати від організаторів зробити бій там, де їм зручно.... Вони не були готові боксувати в Австралії, тому що не схотіли і можуть покрутити носом. " - ШТАААА??????!!!!!!!!!!!!
Потом я увидел, что это лев кравцив и сразу все стало на свои места! Этот убогий не умеет писать как есть на деле.
Информация не как у КЛОУНА:
1) Лопес уведомил о своем коронавирусе 15 Июня, а не "за пару недель до 5-го". Его бой должен был пройти 19-го, а уведомил он за 4 дня до него!
2) Началось с того, что первичную дату перенесли на пару недель, на 19-е, из-за Мейвезера, который втулил свой псевдобой с Логаном на ту же дату 5-го Июня.
3) Лопесы отказались от Австралии ибо там карантин 2 недели после приезда и IBF согласилась именно с этим пунктом.
4)... дальше я даже не читал уже
EGOS
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил