Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 27 жовтня 2021, 21:30
1972
1

Динамо Сассарі – Прометей. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів ФІБА

Дуже важлива гра для підопічних Ронена Гінсбурга

| Оновлено 27 жовтня 2021, 21:30
1972
1
Динамо Сассарі – Прометей. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів ФІБА
БК Прометей

Поєдинок «Динамо Сассарі» – «Прометей» відбудеться в середу, 27 жовтня, в Італії. Початок зустрічі о 21.30 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Після двох поразок на старті групового турніру ЛЧ ФІБА чемпіон України опинився у досить непростій турнірній ситуації. Для «Прометея» настав час розпочинати брати перемоги, інакше єврокубковий сезон може закінчитися набагато раніше, ніж планують у Слобожанському. У зв'язку з цим поєдинок проти таких самих невдах двох стартових турів матиме дуже велике значення.

Нагадаємо регламент. Після закінчення першого групового турніру найсильніша команда з кожного квартету виходить у стадію Топ-16. Ще вісім путівок у цей етап буде розіграно в раунді плей-ін між клубами, які займуть у групах другі та треті місця. Звичайно, поки що пройдено лише третину турнірного шляху і все ще може перевернутися у турнірній таблиці з ніг на голову. Але виходячи з побаченого у перших двох турах і нинішнього становища команд, з великою ймовірністю саме «Прометей» та «Динамо Сассарі» розіграють третє прохідне місце в нашій групі.

Італійський клуб було засновано ще далекого 1960 року, але основні успіхи до нього прийшли лише в останньому десятилітті. У цей період «Динамо Сассарі» оформив своє єдине в історії внутрішнє чемпіонство (сезон 2014/2015) та дві перемоги у Кубку Італії (2014 та 2015 роки).

На європейській арені італійські динамівці навіть встигли засвітитися в Євролізі, щоправда, виступили вони в ній невдало. За два роки у найсильнішому клубному турнірі Європи (розіграші 2014/2015 та 2015/2016) суперник «Прометея» провів двадцять ігор, з яких виграв лише одну. Втім без успіхів на міжнародному рівні «Динамо Сассарі» не залишився. У сезоні 2018/2019 команда взяла Кубок Європи ФІБА. Не найсерйозніший європейський трофей, але все-таки перемога. Крім цього, італійський клуб чотири рази брав участь в Лізі чемпіонів ФІБА, найкращим з яких став виступ у сезоні 2016/2017, коли команда дійшла до чвертьфіналу турніру.

Цьогорічний сезон «Динамо Сассарі» розпочав неоднозначно. З одного боку, суперник «Прометея» дістався до фінальної зустрічі Суперкубка Італії, який передував сезону на Апеннінах і непогано виступає в Серії А, де після п'яти турів йде на четвертому місці в турнірній таблиці з трьома перемогами та двома поразками. З іншого боку, команда вкрай невдало стартувала у ЛЧ ФІБА. Спершу баскетболісти з Сардинії без особливих шансів на успіх програли в гостях німецькому «Людвігсбургу» – 81:94, а потім були розгромлені також у гостьовому поєдинку іспанським «Тенеріфе» – 60:87.

У ростері італійського клубу достатньо якісних баскетболістів. У задній лінії погоду роблять заокеанські легіонери Тайс Беттл та Ентоні Клеммонс, який також має громадянство Казахстану, але на особливу увагу заслуговує персона американця з польським паспортом Девіда Логана. 38-річний гравець продовжує тримати високу планку і є найкращим скорером своєї команди в Серії А (16,6 очок за гру) та одним із двох найкращих снайперів у ЛЧ ФІБА (14 очок у середньому за матч). У фронткорті головною дійовою особою «Динамо Сассарі» є бігмен з Нігерії Крістіан Мековулу, який на початку сезону став найкращим ребаундером свого колективу і дуже непогано поповнює очковий запас своєї команди (10,8 очок + 8,8 підбирань у Серії А та 14,0 очок + 8,0 зібраних відскоків у ЛЧ ФІБА).

Поєдинок проти італійського клубу стане особливим для центрового «Прометея» Міро Білана. До переходу в стан чемпіона України хорват два сезони провів саме у «Динамо Сассарі».

Важливість гри на Сардинії для «Прометея» важко переоцінити. У разі поразки чемпіон України опиниться у дуже непростій турнірній ситуації, а перемога пристойно підвищить шанси підопічних Ронена Гінсбурга на вихід із групи. Втім, такі самі слова можна сказати і про італійців. Тож сьогодні на нас чекає справжній лобовий матч між прямими конкурентами в турнірній таблиці. І дуже хочеться, щоб фінальна сирена після його закінчення зафіксувала першу перемогу «Прометея» на груповій стадії Ліги чемпіонів ФІБА.

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Динамо Сассарі – Прометей.

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячи

Різниця

Очки

1. Людвігсбург

2

2

0

180:145

+35

4

2. Тенеріфе

2

2

0

160:130

+30

4

3. Прометей

2

0

2

134:159

-25

2

4. Динамо Сассарі

2

0

2

141:181

-40

2

27 жовтня

«Динамо Сассарі» (Італія) – «Прометей» (Україна)

«Людвігсбург» (Німеччина) – «Тенеріфе» (Іспанія)

Прогноз Sport.ua: перемога «Прометея»

 

Олексій Коляго
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
anonymous
Так Динамо ще ніхто не називав...