Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 24 жовтня 2021, 00:32
4555
0

Херринг проти Стівенсона – відмінний бій. Колишня вага Ломи зараз у вогні

Лев Кравців - про перший титульний шанс американського проспекта Шакура Стівенсона

| Оновлено 24 жовтня 2021, 00:32
4555
0
Херринг проти Стівенсона – відмінний бій. Колишня вага Ломи зараз у вогні
Getty Images/Global Images Ukraine. Джемел Херрінг

Джемел Херринг проти Шакура Стівенсона - топ-бій, який в більшості випадків в Україні обходять стороною. А даремно. Американці просто не вміють боксувати нудно, у них повно мотивації, але вона трохи різна, а ще один з них спарингував з Ломаченком.

Таке точно варто дивитися в прямому ефірі.

Херринг в останньому бою нокаутував Фремптона, а Стівенсон збирався боксувати за пояс не з ним.

Джемел Херринг - вічний навколотоп. Він їздив на Олімпіаду 2012 року в Лондон, але вилетів у першому ж колі вагової категорії до 64 кілограмів. Тоді американця впевнено переграв боксер з Казахстану Даніяр Єлеусінов.

Недовго думаючи, Херринг перейшов у професіонали - вже в цьому ж році він переміг Хосе Вальдеррама. Через чотири роки Джемел зустрівся з росіянином Денисом Шафіковим, програвши тому технічним нокаутом у фінальному, десятому, раунді. Через кілька років росіянин зізнався, що той бій - найскладніший в його кар'єрі, хоча він зустрічався і з не менш іменитими опонентами.

Херринг весь час був поруч із топами, лякав габаритами і скілами, але дістався до поясу чемпіона аж через сім років після дебюту. У 2019 Херринг перестріляв японця Масаюки Іто у дванадцятираундовому поєдинку, завоювавши титул чемпіона за версією WBO. З того часу Джемел захистив пояс тричі: переміг Ламонта Роача, здолав Джонатана Окендо дискваліфікацією опонента, нокаутував Карла Фремптона у шостому раунді. Три роки - три поєдинки. Не найактивніший темп. Але коронавірус поправив плани Херринга, тому звинувачувати його в недостатній активності не варто.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джемел Херринг проти Карла Фремптона

Поєдинок з британцем був особливо хорошим. Карл збирався забрати титул перед пенсією і до певного моменту все виходило. Фремптон накидав більше, відмінно рухався і технічно розбирав Херринга. Американець терпів і вичавив зі своєї ситуації максимум.

Ближче до середини бою Карл підсів, почав застоюватися і більше пропускати. Херринг включився, почав пробивати більше і яскраво завершив поєдинок. Джемела важко назвати нокаутером - у нього 44% дострокових перемог. Але вже якщо американець дістає - важко будь-якому опонентові. Фремптон встав після нокдауну, але застоявся на ближній, напропускав серійно, секундант викинув рушник.

Поєдинок, в якому Джемел відмінно розкрився. Сильно пробивав, витримав техніку і темп опонента, забрав своє і завершив достроково.

Стівенсон - молодий проспект, який весь час поруч із поєдинками за пояс і весь час кудись віддаляється. У 2018 році Шакур і зовсім мало не сів у в'язницю: він і його друг Девід Грейтон взяли участь у вуличній бійці. Молоді боксери побили суперників біля заправки, а на відео видно, як Стівенсон б'є лежачого на землі опонента.

Все йшло до суду і можливого тюремного ув'язнення. Але ситуація зам'ялася, і американець продовжив виступи.

За чотири неповних роки Шакур провів шістнадцять поєдинків, нокаутував вісім суперників, поспарингував з Ломаченком і встиг розповісти, як він помучив українця. За словами американця, він став тим, кому вдалося потріпати Василя в спарингу.

Українець в одному зі своїх інтерв'ю відповів. Підтвердив, що просто не було, але з нюансами. За словами Василя, важливо розуміти, що Шакур був не першим в рингу. Перед ним було близько трьох-чотирьох спаринг-партнерів поспіль, а Стівенсон закривав сесію поєдинків і зайшов на фінальні раунди.

Взагалі, складно знайти по-справжньому сильних суперників у рекорді американця. Там є проспекти або просто міцні хлопці, але немає когось більш іменитого, на кшталт тих же Фремптона і Шафікова у Херринга. Шакур перемагав непоганих Накатілу, Гонсалеса і Діаса. У нього відразу декілька перемог над опонентами з нулем у графі поразок до їхньої зустрічі, але нічого вражаючого поки немає.

Шакур - точно талановитіший і кращий за них усіх, як боксер - звідси і перемоги, які наблизили його до титулу впритул. Херринг - перший більш відомий суперник і той, хто точно просто так не віддасть свій пояс.

Хто фаворит?

Букмекери не дають шанс Херрингу. В середньому на нього можна поставити за 6. На Шакура близько 1.10-1.11. Чемпіон - явний аутсайдер, і для цього є підстави.

Найголовніше - Херринг погано продає поєдинки. Не так, щоб в залі нікого не було, але він - не зірка мейн-івенту. За великим рахунком, більшу, ніж раніше, популярність Джемел отримав, перемігши Карла Фремптона, вже будучи чемпіоном. Американцеві 35 років - не юнацький вік для такої вагової категорії. І головне, він стоїть на шляху перед грошовим мегафайтом.

Getty Images/Global Images Ukraine. Шакур Стівенсон

Стівенсон збирався боксувати не з Херрингом, а з Оскаром Вальдесом - більш грошовий виклик для обох, цікаве стилістичне протистояння, поєдинок двох абсолютно різних за антропометрією бійців. Але вийшло вийти на Херринга, який теж не проти зустрітися з Вальдесом. Але, зрозуміло, що бій Вальдес - Шакур продасться краще, ніж якщо другим ім'ям буде стояти Джемел Херринг.

Не можна сказати, що стилістично Стівенсон - кошмар для Херринга. Джемел помучився в рингу з Фремптоном, але Шакур зовсім інший. Він теж менший за чемпіона, але не настільки сильно, як Карл. При цьому, Стівенсон не такий рухливий і в цілому сповідує класичну американську школу боксу: жорстко стоїть на рингу, зміщується на всі боки без маневреності Ломаченка, бере своє за рахунок сили і роботи корпусом.

Якщо Херринг витримає бомбардування Стівенсона - може бути цікаво і насичено. Обидва б'ють жорстко, але Джемел все ж є любителем пропустити зайвого і трохи більше. Молодий опонент може взяти своє здоров'ям і скілом. Пробивати більше, бути точнішим, за рахунок свіжості легше йти від контратак опонента.

Єдиним, хто зумів нокаутувати Херринга, став Денис Шафіков. Стівенсон здатний на те ж, якщо не буде пропускати багато. З Джемелом головне не застоюватися поруч, тому що захист атаками він розкриває майстерно і б'є у пролом, поки не закінчить бій.

Якщо хлопці дійдуть до рішення суддів, Херрингу варто розраховувати на перемогу тільки в тому випадку, якщо він буде бомбити Шакура з раунду до раунду. Інакше Стівенсону не дадуть програти - ні його навички, ні судді, ні організатори, для яких він - кращий актив, ніж суперник.

Надія Джемела на нокаут або домінування. У друге віриться насилу, на можливість першого Шакура ще не перевіряли. Херринг - відмінний кандидат, щоб зробити це.

Поєдинок Джемел Херринг - Шакур Стівенсон відбудеться в ніч із 23 на 24 жовтня в Атланті. Орієнтовний початок бою - 04:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Президент WBC розповів, чи можна скасувати реванш між Ф’юрі та Усиком
Бокс | 23 квітня 2024, 13:18 1
Президент WBC розповів, чи можна скасувати реванш між Ф’юрі та Усиком

Маурісіо Сулейман готовий обговорити інший запит

Оновлено список претендентів на Золотий м'яч 2024. Роналду випав з топ-20
Футбол | 23 квітня 2024, 07:25 28
Оновлено список претендентів на Золотий м'яч 2024. Роналду випав з топ-20

Головним фаворитом все також є Джуд Беллінгем, Ліонель Мессі замикає двадцятку

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.