Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 13 жовтня 2021, 18:58
2054
1

Київ-Баскет – Трефл Сопот. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА

Кияни розпочинають євросезон

| Оновлено 13 жовтня 2021, 18:58
2054
1
Київ-Баскет – Трефл Сопот. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА
БК Київ-Баскет

Зустріч «Київ-Баскет» - «Трефл Сопот» відбудеться в середу, 13 жовтня, в Києві. Початок гри у Палаці Спорту «Венето» (колишній спорткомплекс «Меридіан») о 19.00.

Третім і останнім з представників українського чоловічого клубного баскетболу вступить в єврокубкові баталії «Київ-Баскет». Підопічні Айнарса Багатскіса безпосередньо потрапили до групового турніру Кубка Європи ФІБА (четвертий за силою єврокубок) і спробують поліпшити своє найвище досягнення в даному змаганні, яким є вихід до чвертьфіналу.

Після сильно укороченого минулого сезону Кубок Європи ФІБА повертається до своєї стандартної схеми. На першому груповому етапі сформовані вісім груп по чотири команди. По два найкращих колективи з кожного квартету виходять у другий груповий турнір. «Київ-Баскет» в результаті жеребкування потрапив до групи В, де його суперниками стануть польський «Трефл Сопот», ізраїльський «Хапоель Ейлат» та болгарський «Рілскі».

Почнуть турнірний шлях кияни домашнім матчем проти польського «Трефл Сопота». Саме ця команда рівно два тижні тому вибила з турніру український «Дніпро», обігравши його на стадії півфіналу кваліфікаційного раунду - 88:82. Далі польський клуб програв фінал відбору грецькому «Іраклісу» - 72:74, але став одним з двох щасливчиків, які пройшли в груповий турнір Кубка Європи ФІБА за додатковими показниками. Варто відзначити, що саме «Трефл Сопот» зайняв в нашій групі вакансію, що звільнилася після виходу «Прометея» до Ліги чемпіонів ФІБА.

Після успішної кваліфікації єврокубка суперник «Київ-Баскета» встиг зіграти два матчі в чемпіонаті Польщі і завершив їх з рівним балансом перемог і поразок. Спочатку «Трефл Сопот» вдома поступився клубу «Гідротрак Радом» - 80:85, а після, також на домашньому паркеті, обіграв учасника Ліги ВТБ «Зелену Гуру» - 93:89. На даний момент «Трефл Сопот» в турнірній таблиці чемпіонату своєї країни з показником в чотири перемоги і дві поразки займає п'яте місце.

У порівнянні з грою проти «Дніпра» польський клуб трохи підсилився. Склад команди поповнив фінський легкий форвард Карл Ліндблом, який провів у Польщі останні три сезони, виступаючи за «Гідротрак Радом» і «Остров Велькопольський». У своєму дебютному поєдинку проти «Зеленої Гури» скандинав набрав сім очок за п'ятнадцять хвилин ігрового часу.

Однак головні дійові особи в «Трефл Сопоті» залишилися ті ж самі. Лідером і головним снайпером «Трефл Сопота» є захисник з Нідерландів Яннік Франке. У майці польського клубу нідерландець за шість ігор в чемпіонаті Польщі в середньому набирає 17,5 очок і роздає 6,2 результативних передач. Його усереднений рейтинг ефективності становить дуже хороші 21,2 балів. У матчі кваліфікації Кубка Європи ФІБА Яннік Франке закинув в кільце українського «Дніпра» 18 очок.

Основним напарником гравця збірної Нідерландів в захисній лінії польського клубу є Брендон Янг. Родзинки додає, що американець перейшов до складу «Трефл Сопота» саме з «Київ-Баскета». У кваліфікації Янг сповна використав свої знання про український баскетбол і накидав «Дніпру» 20 очок, тим самим ставши найрезультативнішим гравцем у складі своєї команди.

У фронткорті «Трефл Сопота» основний дует складають американці ДеАндре Девіс - Джош Шарма. Перший є найкращим ребаундером команди в чемпіонаті Польщі (6,3 підбирання за гру), а колишній гравець іспанського «Естудіантеса» Джош Шарма, крім якісної гри на підбираннях (5,5 зібраних відскоків у середньому за матч), ще й пристойно поповнює очковий баланс своєї команди (в середньому - 13,8 набраних очок).

Майбутній поєдинок обіцяє стати битвою рівних команд. Обидва клуби йдуть в групі лідерів у своїй національній першості і в обох колективах є висококласні гравці, які можуть вирішити результат окремо взятого поєдинку. Де у «Київ-Баскета» є перевага, так це на тренерській лаві. Айнарс Багатскіс буде набагато більш досвідченішим, ніж його польський візаві Павєл Туркевич. Розраховуємо, що цей факт і перевага домашнього паркету допоможуть киянам стартувати в єврокубковому турнірі з перемоги.

Прогноз Sport.ua: перемога «Київ-Баскета»

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Трубін не врятував у серії пенальті. Марсель пройшов Бенфіку
Футбол | 19 квітня 2024, 00:51 38
Трубін не врятував у серії пенальті. Марсель пройшов Бенфіку

Французька команда виграла чвертьфінал ЛЄ

НБА. Сакраменто обіграв Портленд, Бостон перестріляв Вашингтон
Баскетбол | 15 квітня 2024, 09:09 0
НБА. Сакраменто обіграв Портленд, Бостон перестріляв Вашингтон

Зіграно заключні матчі регулярного чемпіонату ліги

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kaka
посмотрел нарезку игры соперников- наверно все 4 команды тут равные по уровню