Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 18 сiчня 2022, 01:17
3049
0

Хорватія - Україна. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ

Українки розпочинають боротьбу за вихід на Євро

| Оновлено 18 сiчня 2022, 01:17
3049
0
Хорватія - Україна. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ
https://handball.net.ua

Поєдинок Хорватія - Україна відбудеться в четвер, 7 жовтня, в Рієці. Початок матчу о 18:30 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Спорт 1».

Виїзним матчем проти Хорватії для нашої збірної візьме старт відбірковий турнір п'ятнадцятого Чемпіонату Європи з гандболу серед жіночих команд. І в цій кваліфікації наша збірна спробує повернути собі втрачені позиції в європейському гандболі. Для успішного потрапляння до числа шістнадцяти найсильніших команд континенту Україна повинна зайняти місце не нижче другого у відбірковій групі чотири.

Однак зробити це буде дуже складно. Падіння результатів нашої збірної в останні роки негайно відбилося на командному рейтингу. В результаті вперше національна жіноча збірна України сіялась в кваліфікаційному раунді Чемпіоната Європи з четвертого кошика. Негативні наслідки не змусили себе довго чекати і українки отримали дуже складну групу, де нашими суперницями будуть гандболістки з Франції, Хорватії та Чехії.

Навіть складно припустити, кого українки зможуть обійти в цьому квартеті. Франція – переможець нещодавніх Олімпійських ігор в Токіо. Хорватки фінішували третіми на Чемпіонаті Європи-2020, а збірна Чехії є міцним європейським середняком.

Як би там не було, наші гандболістки заздалегідь здаватися не збираються, і готуються дати бій своїм суперницям. У міжсезоння збірна України отримала нового головного тренера. Ним став Віталій Андронов. На свої дебютні матчі біля керма національної збірної досвідчений український наставник викликав наступних гравчинь:

Воротарі: Вікторія Салтанюк («Галичанка»), Юдіт Балог («Сомбахтей», Угорщина), Єлізавета Воронько («Карпати»), Марія Гладун («Фюсхе Берлін», Німеччина)

Польові гравці: Наталія Стрюкова («Гомель», Білорусь), Тамара Смбатян («Альба Фехервар»,Угорщина), Євгенія Левченко, Ірина Глібко (обидві - «Вилча», Румунія), Ірина Стельмах («Подравка», Хорватія), Наталія Савчин («Глорія», Румунія), Наталія Воловник, Леся Смолінг (обидві - «Ярослав», Польща), Мар’яна Маркевич, Анастасія Мелекесцева, Тетяна Поляк, Діана Дмитришин, Марина Коновалова, Ірина Прокоп’як (усі - «Галичанка»), Анна Дябло («Дніпрянка»), Яна Готра («Карпати»)

Першим бойовим хрещенням для нового головного тренера стануть спарені поєдинки проти збірної Хорватії (четвер, 7 жовтня) на виїзді і домашня зустріч проти француженок (неділя, 10 жовтня).

Хорватська національна команда завжди входила в число міцних європейських збірних і останнім часом регулярно приймала участь в континентальних першостях. Втім, на них хорватки зірок з неба не хапали і займали останні місця в своїх групах. Але ситуація змінилася в 2020 році, коли Хорватія просто блискуче провела Євро і завоювала бронзові медалі, зумівши обіграти в матчі за третє місце дуже потужну команду Данії - 25:19. Цей медальний прорив дозволив нашим суперницям після десятирічної перерви повернутися до числа учасників Чемпіонату світу, який відбудеться в грудні нинішнього року в Іспанії.

Виїзний матч проти хорваток стане для України одним з найскладніших випробувань у всьому відбірковому турнірі, хоча порівняно свіжий досвід перемог над балканками у нашої збірної є. Останні зустрічі між командами відбулися у відбірковому турнірі до Чемпіонату Європи-2018. У поєдинках групового етапу Україна і Хорватія обмінялися домашніми перемогами. У Сумах українки обіграли своїх суперниць – 26:22, а після в хорватському місті Вуковар балканки взяли реванш – 28:25.

Безумовно, збірна Хорватії буде фаворитом майбутнього поєдинку, але наша команда повинна постаратися не зіпсувати дебют новому головному тренеру і розпочати відбір з позитивного результату. Тим більше що можливий успіх у виїзному поєдинку з прямим конкурентом за вихід з групи може дорого коштувати на фініші кваліфікаційного турніру.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної Хорватії

7 жовтня

Хорватія – Україна

Франція – Чехія

Sport.ua проведе текстову трансляцію матчу Хорватія – Україна.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.