Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 06 жовтня 2021, 18:59
3898
5

Прометей – Тенеріфе. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів ФІБА

До Запоріжжя приїздить один з фаворитів турніру

| Оновлено 06 жовтня 2021, 18:59
3898
5
Прометей – Тенеріфе. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів ФІБА
БК Прометей

Поєдинок «Прометей» – «Тенеріфе» відбудеться в середу, 6 жовтня, в Запоріжжі. Початок зустрічі о 19.00.

Після успішно проведеної вересневої кваліфікації Ліги чемпіонів ФІБА «Прометей» зі Слобожанського заслужив право зіграти в груповому турнірі престижного єврокубку. Тепер чемпіон України проведе мінімум шість матчів проти клубів з топових європейських чемпіонатів, і перший з них відбудеться вже сьогодні.

Попри те, що Ліга чемпіонів ФІБА є всього лише третім за статусом єврокубком, турнір дуже представницький. Від другого змагання в ієрархії європейських клубних турнірів (Кубка Європи) ЛЧ ФІБА відстає мінімально. Достатньо подивитися на склад учасників, серед яких багато сильних клубів з Іспанії, Італії, Греції, Франції та інших країн.

Дані слова може підтвердити група, в яку потрапив «Прометей». Чемпіону України жереб у суперники вибрав іспанський «Тенеріфе», італійський «Динамо Сассарі» і німецький «Людвігсбург». Для виходу в наступний етап змагань підопічним Ронена Гінсбурга необхідно зайняти одне з перших трьох місць в квартеті. Переможець групи безпосередньо вийде в другий груповий турнір, а команди, які фінішували на других і третіх місцях, розіграють ще вісім місць на стадії Топ-16 в раунді плей-ін.

Першим суперником клубу зі Слобожанського в ЛЧ ФІБА стане іспанський «Тенеріфе». Піренейський клуб є одним з найбільш титулованих колективів у недовгій історії турніру. Іспанці стали переможцями першого розіграшу, який був зіграний в сезоні 2016/2017. Ще один раз команда фінішувала на другому підсумковому місці. Це відбулося в сезоні 2018/2019, коли «Тенеріфе» програв фінальний поєдинок італійському «Віртусу».

У нинішньому сезоні «Тенеріфе» також є одним з фаворитів турніру. Досить подивитися на ростер іспанського клубу, де присутній ряд дуже сильних баскетболістів. У задній лінії варто виділити латиноамериканську пару Марселіньо Уертас (Бразилія) - Бруно Фітіпальді (Уругвай). А у фронткорті обов'язково потрібно звернути увагу на канадця Аарона Дорнекампа і боснійського форварда Еміра Сулеймановіча.

При цьому в Запоріжжя не приїде основний центровий «Тенеріфе». Грузин Гіоргі Шермадіні отримав травму. У чемпіонаті Іспанії суперник «Прометея» наразі провів чотири гри і має дві перемоги в активі і дві поразки в пасиві, причому в своєму останньому матчі «Тенеріфе» дав бій одній з найсильніших команд Євроліги мадридському «Реалу» – 77:86.

Ще кілька сезонів тому було важко уявити конкурентну боротьбу українських клубів на такому високому рівні. Але слобожанський «Прометей» під Лігу чемпіонів ФІБА зібрав дуже сильний склад. Хорватський центровий Миро Білан замінив американця Антоніо Кемпбелла і тепер у «Прометея» якісно закриті всі ігрові позиції. До того ж у складі українського клубу сьогодні може дебютувати зірковий американський захисник Ді Джей Кеннеді, який ставав найкращим снайпером Ліги чемпіонів ФІБА сезону 2017/2018.

«Прометей» за українськими баскетбольним мірками вельми міцний. Але сьогодні нашому чемпіону буде протистояти потужний клуб з найсильнішого європейського чемпіонату. Рівень суперника дуже високий і «Тенеріфе» справедливо вважається фаворитом протистояння. З іншого боку, кращого опонента в матчі-відкритті групового етапу Ліги чемпіонів для молодого українського клубу важко навіть уявити, оскільки до Запоріжжя завітають справжні зірки європейського баскетболу. Будемо розраховувати, що «Прометей» почне турнір з локальної сенсації, чим порадує всіх своїх уболівальників і здивує баскетбольних фахівців з усієї Європи.

Прогноз Sport.ua: перемога «Тенеріфе»

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Paul_Dnipro
Ребят, это не тот Серхио Родригес, не стращайте народ) Легендарный Родригес играет в Милане.
aleks19826
Ну з такими кофами не такие вже і потужний фаворит, бо всі б лупашили на коні 1.85 і гроші легкі знімали. Думаю наші негри повинні не дати легкої прогулянки для еспаньол