Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 30 вересня 2021, 00:43
23132
0

Владислав СІРЕНКО: «Підсумок бою Усик - Джошуа для мене несподіваний»

Український боксер суперважкої категорії поділився враженнями від перемоги Усика над Джошуа

| Оновлено 30 вересня 2021, 00:43
23132
0
Владислав СІРЕНКО: «Підсумок бою Усик - Джошуа для мене несподіваний»
Фото Оксани Васильєвої. Владислав Сіренко

Можливо, найперспективнішого українського бійця-супертяжа вдалося зустріти майже випадково. На початку тижня 26-річний Владислав Сіренко (18-0, 15 КО) відвідав хокейний матч українського чемпіонату, в якому київський «Сокіл» на льоду рідного спорткомплексу АТЕК розгромив 7:0 харківський «Рулав Одд». Владислав провів символічне стартове вкидання, а невдовзі після того, спостерігаючи за грою, дав інтерв’ю Sport.ua. В ньому боєць розповів, як нокаутував у недавньому бої в першому раунді росіянина Алєксандра Устінова, поділився враженнями про перемогу Олександра Усика над Ентоні Джошуа. Але почалася наша розмова все ж із теми хокею.

– «Сокіл» завжди посідав особливе місце в моєму серці, – каже Владислав. – Як корінний киянин, з особливим пієтетом ставлюся до трьох столичних клубів — футбольного «Динамо», баскетбольного «Будівельника» і хокейного «Сокола». Може, не завжди випадає нагода дивитися чи відвідувати їхні матчі, але за новинами стежу постійно. Щиро радий, що в минулому сезоні «Сокіл» дійшов до фіналу, а зараз стартував у новому чемпіонаті з трьох перемог у чотирьох матчах.

– Перед матчем ви довго спілкувалися з колишнім оборонцем «Сокола», а нині тренером «соколят» 2006 року народження Андрієм Савченком.
– Ми родичі. Андрій — дядько моєї дворідної сестри. Ми постійно спілкуємося. Крім того, на запрошення Андрія проводили боксерські тренування для його вихованців.

– Два тижні тому ви потішили українців ефектною перемогою над росіянином Устіновим. Вас особисто такий блискавичних бій задовольнив, чи хотілося провести в рингу більше раундів?
–Я задоволений, коли задоволена моя команда. Команда мене похвалила, сказала, що я все зробив правильно. Можу сказати, що налаштовувався на складний бій, бо знав, що Устінов — дуже досвідчений суперник. Поряд із цим розумів, що молодість і швидкість на моєму боці. Так і вийшло. Щодо тривалості бою, то її важко контролювати. Мені вийшла гарна комбінація, після якої вдалося нокаутувати Устінова одним ударом справа. Я в цьому не винен (сміється).

– Після бою вас критикували за те, що добивали суперника, який вже не оборонявся.
– В рингу я не розумів, у якому Устінов стані. Він повис на канатах, але не було видно — робив це Алєксандр свідомо чи дійсно не міг чинити опору. Я не зупинявся і намагався добити суперника. Стежити за станом бійців мав би рефері. Я працював до команди «стоп». Щойно вона пролунала, я зупинився.

– Що далі? Ваша команда вже визначилася з суперником? Маєте якісь побажання?
– Наразі ми ретельно працюємо над тим, щоб до завершення року провести ще один бій. Думаю, з ким і коли я битимуся, визначиться найближчим часом. Звісно, в ідеалі хотілося б, щоб це був бій за якийсь пояс, але поки про це говорити рано. Зараз мені важливо закріплювати позиції в рейтингах за різними версіями.

– Поки ж весь світ обговорює поєдинок Джошуа — Усик. Які ваші враження?
– Дуже круто, що чемпіонські пояси в суперважкій вазі знову повернулися в Україну. Тут їм і місце. Зараз чемпіон — Олександр, а в майбутньому на його місці розраховую бути я. Для мене підсумок цього бою вкрай несподіваний. Напередодні очікував на що завгодно — перемогу Джошуа нокаутом чи за очками, дострокову перемогу Усика, - але не вірив, що в Англії судді віддадуть Олександрові перемогу за записками. Проте це дуже класно, що так відбулося.


Фото Оксани Васильєвої

– Попереду бій-реванш. Джошуа здатен відбоксувати краще, ніж у попередньому поєдинку?
– Ентоні провів бій проти Олександра дуже погано. Джошуа виявив чимало своїх слабких місць. Найперше помітно, що британець вкрай слабкий психологічно. Мені здається, що ці проблеми були закладені ще в боях Ентоні проти Володимира Кличка і Енді Руїза. Видно, що Джошуа боїться і вже не тримає удару так, як раніше. Думаю, фаворитом бою-реваншу є Усик.

– З Тайсоном Ф’юрі, якщо відбудеться бій за титул абсолютного чемпіона світу, Усику буде важче?
– Давайте спершу дочекаємося, чи завершиться поєдинок Ф’юрі з Деонтеєм Вайлдером. Там можливі різні варіанти. У суперважкій категорії ситуація зараз дуже нестабільна. Все може перевернутися просто за мить. Проте якщо припустити, що бій Усик — Ф’юрі таки відбудеться, то Олександрові вочевидь таки буде важче. Тайсон має незручний для Усика стиль.

– Свого часу ви говорили, що не хотіли б битися з Усиком. Тепер, коли Олександр зібрав майже всі пояси, ваша позиція змінилася?
– Якщо доберуся до вершини рейтингів і буду претендентом на бій за титул чемпіона світу, то буду вимушений битися з Олександром. Але свідомо домовлятися про поєдинок з Усиком не хотілося б. Є дуже багато цікавих боксерів з інших країн, з якими вийти в ринг дійсно хочеться. Олександр у цьому списку точно не перший. Хочеться бити когось іншого. Зустрічатися в рингу з українцями прагну в останню чергу.

Оцініть матеріал
(148)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні
Футбол | 01 травня 2024, 06:50 8
Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні

Олексій Сливченко – про оренду молодого венесуельського бомбардира «гірників» до «Цинциннаті»

ЧС з хокею. Україна розгромила Китай і виграла третій матч на турнірі
Хокей | 30 квітня 2024, 14:44 19
ЧС з хокею. Україна розгромила Китай і виграла третій матч на турнірі

Команда Христича оформила у ворота суперника 9 шайб

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.