Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 27 вересня 2021, 21:52
4014
4

ІНДЗАГІ: Добре пам'ятаю матч у Донецьку 21 рік тому. Шахтар став сильнішим

Головний тренер «Інтера» відповів на запитання журналістів перед грою в Києві

| Оновлено 27 вересня 2021, 21:52
4014
4
ІНДЗАГІ: Добре пам'ятаю матч у Донецьку 21 рік тому. Шахтар став сильнішим
shakhtar.com. Сімоне Індзагі

Головний тренер «Інтера» Сімоне Індзагі на прес-конференції перед матчем 2-го туру Ліги чемпіонів з «Шахтарем» відповів на питання журналістів:

– Сімоне, я пам'ятаю, як 21 рік тому ви з передачі Недведа забивали в Донецьку в складі «Лаціо». Це був перший матч «Шахтаря» в Лізі чемпіонів. У суперника тоді був найнижчий клубний рейтинг в Лізі чемпіонів, а сьогодні він випереджає в рейтингу УЄФА і «Лаціо», і «Інтер». Що скажете, згадуючи той вечір в Донецьку і аналізуючи шлях, який пройшов «Шахтар» за цей 21 рік?

– Так, звичайно, я добре пам'ятаю і той вечір 21 рік тому, і сам матч. Можу підтвердити, що «Шахтар» зробив величезний шлях в своєму розвитку. Команда стала дуже сильною, більш амбітною. Я знаю результати «Шахтаря», наприклад, в позаминулому сезоні, коли він зупинився всього за крок до фіналу Ліги Європи. І в минулому році, вважаю, цей клуб дуже успішно виступив в груповому турнірі Ліги чемпіонів. Якщо підсумувати сказане, «Шахтар» за минулі роки дуже виріс.

Ліга чемпіонів. 12 вересня 2000 року. 21:45. Донецьк, стадіон «Шахтар»

«Шахтар» (Донецьк, Україна)  «Лаціо» (Рим, Італія) – 0:3

Голи: Клаудіо Лопес, 27, Павел Недвед, 70, Сімоне Індзагі, 78.

– У вас був дуже хороший поєдинок з «Реалом», але команда не досягла очікуваного результату. Те ж можна сказати про останню зустріч з «Аталантою». Чи можна завтрашній матч вважати вирішальним з урахуванням того, що і «Інтер», і «Шахтар» програли в 1-му турі Ліги чемпіонів?

– Вирішальним – ні, але він вкрай важливий. Ми зустрінемося з дуже сильним суперником, добре натренованою командою з гравцями високого рівня. Знаємо про це і повинні проявити свої найкращі якості, щоб досягти позитивного результату. І, думаю, ми зіграємо добре. З «Аталантою» мені сподобалося, як футболісти проявили себе.

– Наскільки вплине на гру той факт, що суперника очолює італієць Роберто Де Дзербі?

– Я дивився матчі «Шахтаря» у кваліфікації з «Монако», а також Суперкубок з київським «Динамо». Бачу, як Де Дзербі прищеплює команді свої ідеї. За два з половиною місяці роботи з «Шахтарем» він уже досяг дуже багато чого. Я помічаю, як він адаптує свої ідеї з урахуванням підбору футболістів, які зараз в його розпорядженні.

– На своїй презентації ви говорили, що будете вимагати від «Інтера» більше інтенсивної гри. Чи вдалося цього досягти за два з половиною місяці роботи? Якщо так, то що будете вимагати у майбутньому?

– Я вважаю, що в шести проведених матчах моя команда грала добре. Згоден зі Стефаном де Вреєм в тому, що нам трохи не вистачає балансу, тому що ми, як правило, атакуємо великими силами, багато футболістів переходить на чужу половину. Можливо, слід грати трохи простіше, особливо при передачах. Якщо йдуть помилки в пасах, ми дуже часто отримуємо небезпечні контратаки на свої ворота, а цього потрібно уникати.

– З «Вероною» і «Аталантою» були і невдалі моменти. Чи можна виділити в цих матчах щось спільне, зокрема, коли суперник дуже високо пресингував?

– Так, згоден, було кілька складних матчів, і в трьох ми пропускали першими. Але мені сподобалося, як на ці ситуації відреагувала команда, як включалися в гру футболісти.

– Ви не раз відзначали брак балансу. Це стосується всієї без винятку команди або окремих футболістів? Чи варто в зв'язку з цим очікувати змін у складі?

– У нас атакуюча команда. Ми переходимо в атаку великими силами, створюємо багато моментів. Звичайно, бувають ситуації, коли допускаємо технічний брак, іноді його навіть багато, а сильний противник може цим користуватися і проводити гострі контратаки. Потрібно покращувати свою гру в цьому аспекті, але в той же час просувати свій атакуючий футбол і забивати багато голів.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 12
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном
Футбол | 26 квітня 2024, 16:11 20
Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном

Данила Ігнатенка звинуватили у расистських висловлюваннях

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Geniyfootball1985
И я хорошо помню этот матч,трусил в центре поля полотно Лиги чемпионов,было мне 14 лет,мурашки бегали по телу
Olexandr_Usyk-Kurgan
"Я помічаю, як він адаптує свої ідеї з урахуванням підбору футболістів, які зараз в його розпорядженні."
Индзаги намекнул, что ідеї буде втілити легше коли в розпорядженні Дзербі буде більше висококласних гравців. Теж так вважаю. У зимнє вікно чекаємо більше класних трансферів.