Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 16 вересня 2021, 16:59
2253
0

Мотор – Порту. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Запоріжці розпочинають турнір з дуже важливої гри

| Оновлено 16 вересня 2021, 16:59
2253
0
Мотор – Порту. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Поєдинок «Мотор» - «Порту» відбудеться у четвер, 16 вересня, в Запоріжжі. Початок зустрічі в ПС «Юність» о 19.45. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Спорт 1».   

Сьогодні «Мотор» в дев'ятий раз в своїй історії стартує в найпрестижнішому клубному турнірі Європи – Лізі чемпіонів. Нинішній розіграш обіцяє бути для українського клубу дуже непростим. Виною всьому підступний жереб, який відправив запоріжців у складну групу, але й наша команда за останні роки заслужила реноме міцного бійця і явно націлюється на вихід у плей-оф навіть у такій непростій компанії.

А за прохід в наступний етап змагань боротьба буде справді непроста. У октеті В, окрім «Мотора», числяться п'ять континентальних грандів («Веспрем», «Віве Кельце», «ПСЖ», «Барселона» і «Фленсбург») і ще два дуже серйозних колективи - португальський «Порту» і «Динамо Бухарест». У плей-оф з групи виходять шість колективів. Погодьтеся, складно уявити, що п'ятірка вищеназваних грандів провалить груповий турнір і не проб'ється до постсезону. А ось в боротьбі між чемпіонами Португалії, Румунії та України, мабуть, і визначиться володар однієї путівки в ігри на виліт, що залишилася. У зв'язку з цим вже перший матч групового турніру Ліги чемпіонів проти португальського «Порту» буде мати велике значення.

Чемпіон Португалії останнім часом став дуже потужною командою. До цього явно доклав руку шведський тренер Магнус Андерссон. Тричі срібний призер Олімпійських ігор очолив «Порту» в 2018 році і за цей час встиг вивести португальський клуб до Фіналу чотирьох Кубка ЄГФ (сезон 2018/2019) і двічі подолати з ним груповий раунд Ліги чемпіонів (сезони 2019/2020 та 2020/2021). Більш того, за останні два сезони в найсильнішому єврокубку «Порту» встиг обіграти не один топовий клуб («Пік Сегед», «Віве Кельце», «Вардар 1961» та інші), а на стадії плей-оф останнього розіграшу лише за меншою кількістю м'ячів закинутих на виїзді поступився путівкою до чвертьфіналу датському «Ольборгу», до речі, майбутньому фіналісту турніру.

У ростері «Порту» відсутні зірки першої величини, але склад у команди дуже зіграний, а його кістяк грає разом вже досить довгий термін. Так, з семи найкращих бомбардирів команди в останній Лізі чемпіонів колектив покинув тільки лівий напівсередній Андре Гомес. Решта лідерів колективу в особах правого крайнього Антоніо Арейї Родрігеса, лінійного Віктора Іттурізи Альвареса, розігруючого Руя Соузи Мартінша, попри привабливі пропозиції від топових клубів, залишилися в складі «Порту». Не надто активним був португальський клуб на трансферному ринку в міжсезоння. З помітних переходів можна виділити тільки підписання кубинського лінійного зі «Спортинга» Педро Вальдеса і датського голкіпера Себастьяна Франдсена, який виступав у себе вдома в складі «Хольстебро».

Для «Мотора» поєдинок проти «Порту» стане вже шостим в нинішньому сезоні. Після завоювання третього місця в СЕХА-Лізі підопічні Гінтараса Савукінаса встигли стартувати і в національній першості. Минулої суботи «Мотор» у себе вдома розгромив ГК «Одеса» – 44:21. У цьому матчі в складі чемпіонів України дебютував хорватський правий напівсередній Лука Шебетіч, який відновився після травми. Цілком можливо, що Гінтарас Савукінас випустить набираючого форму балканця і в грі проти португальського чемпіона.

Варто відзначити, що «Мотор» і «Порту» грали один проти одного в Лізі чемпіонів ще зовсім нещодавно. У сезоні 2019/2020 на груповому етапі команди спочатку зіграли внічию в Португалії – 35:35, а через півтора місяця чемпіони України на домашньому майданчику обіграли португальський клуб – 33:29.

Незважаючи на те, що Ліга чемпіонів тільки починається, перемога буде для «Мотора» дуже важлива. Тріумфи на своєму майданчику над прямими конкурентами є програмою-мінімум, яку повинен виконати чемпіон України для виходу з групи. Безумовно, португальський клуб дуже небезпечний, але і запоріжці володіють достатнім досвідом і кадровим потенціалом для того, щоб почати турнір з перемоги. Хочеться вірити, що фінальна сирена в грі з «Порту» зафіксує вдалий старт в Лізі чемпіонів для підопічних Гінтараса Савукінаса.

Прогноз Sport.ua: перемога «Мотора»

 

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.