Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 12 вересня 2021, 00:14
19622
17

Росія - Україна. Прогноз і анонс на матч 1/8 фіналу чемпіонату Європи

Суперники зіграють вперше за 16 років в офіційному матчі один проти одного

| Оновлено 12 вересня 2021, 00:14
19622
17
Росія - Україна. Прогноз і анонс на матч 1/8 фіналу чемпіонату Європи
CEV

На чоловічому чемпіонаті Європи з волейболу прийшла пора матчів плей-оф. І в першому поєдинку 1/8 фіналу в суботу 11 вересня зіграють збірні Росії та України.

Росія

Після того, як росіяни місяць тому завоювали срібні нагороди на Олімпіаді в Токіо, на нинішній чемпіонат Європи вони приїхали в якості одного з фаворита турніру. Однак вже в першому матчі групи С Росія програла Туреччині 1:3 і ускладнила собі завдання виходу з групи з першого місця.

Більш того, росіянам навіть не світив і другий рядок в турнірній таблиці і вони вже подумки готувалися до того, що з третього місця вийдуть в 1/8 фіналу на Сербію. Але перемога Фінляндії в заключному поєдинку групи над Туреччиною 3:2, поставила Росію на друге місце і тепер вона зустрінеться з Україною.

Якщо ж говорити в цілому по грі, то на груповому етапі російська команда не вразила. Позначається відсутність досвідченого діагонального Михайлова, який останнім часом завжди набирав левову частку очок для своїх партнерів. Різко здав і ще один лідер збірної центральний блокуючий Вольвич. Він в основному зараз знаходиться на лаві запасних. Тож певні шанси поборотися за вихід в чвертьфінал українці мають.

Україна

Наша збірна теж провела груповий етап нерівно. З позитивних моментів можна згадати впевнену перемогу у вирішальній грі над Бельгією 3:1, а також хороший волейбол, показаний в матчі з Сербією, хоча і програний. Але всі три партії підопічні Угіса Крастіньша билися на рівних з поки ще діючими чемпіонами Європи.

Проявили хлопці характер і в матчах з Грецією і Португалією, коли зуміли дотиснути суперників на тай-брейках. Проте, в тих же поєдинках були моменти, коли наша збірна випускала ініціативу, робила багато помилок і змушена була віддати по два сети своїм опонентам.

Щодо гри з Польщею, то вона була програна практично за всіма статтями. Звичайно, можна було припустити, що вирішивши завдання виходу з групи, деякі волейболісти постаралися зекономити сили на плей-оф. Але бурхлива і негативна реакція головного тренера нашої збірної під час тайм-аутів говорить про те, що завдання ставилося зіграти гідно з господарями майданчика, які є, до речі, чемпіонами світу.

Тому з матчі з Росією треба показувати свій найкращий волейбол на цьому турнірі. Тільки тоді можна буде сподіватися на сприятливий для себе результат.

🎯 Телеграм-каналBetExpert ежедневно публикует бесплатные прогнозы на спорт

Особисті зустрічі

Збірні Росії та України на офіційному рівні провели чотири матчі - три на чемпіонатах Європи і один на чемпіонаті світу.

Перший раз вони грали один проти одного в фінальному турнірі Євро 1993 у Фінляндії. Тоді в групі В 4 вересня росіяни перемогли з рахунком 3:0 (15:2, 15:4, 15:5). В той час ще партії тривали до 15 очок, а якщо рахунок був рівним 14:14 то далі до того моменту, поки в однієї з команд не буде переваги в два очки.

Друга зустріч також була на чемпіонаті Європи вже 1997 року у Голландії. В матчі плей-оф за 5 - 8 місця 13 вересня росіяни виграли 3:0 (15:10, 15:4, 15:12).

Третій раз суперники опинилися на майданчику по обидва боки сітки вже на чемпіонаті світу 1998 року в Японії. В другому етапі вони були у групі Н і 22 листопада Росія знову виявилася сильнішою 3:0 (17:15, 15:6, 15:6).

І, нарешті, в четвертий раз Росія і Україна грали разом в групі А в Італії на чемпіонаті Європи 2005 року. 3 вересня українці знову поступилися росіянам 0:3 (22:25, 23:25, 21:25).

В підсумку, всі чотири попередні матчі завершувалися поразками наших волейболістів 0:3. Чи зможе нинішня збірна зламати цю неприємну традицію?

Прогноз фахівця

Анатолій Янущик, заслужений тренер України:

- У мене склалося таке враження, що на турнірі «Кубок Хортиці», який проходив перед чемпіонатом Європи у Запоріжжі, наша збірна виглядала цікавіше в матчах проти сильних команд Сербії і Болгарії. Було присутнє більше азарту, хлопці грали більш якісно і злагоджено в усіх елементах. На чемпіонаті континенту з'явилося значно більше помилок, особливо на подачі та прийому, а це два основних елемента у волейболі.
Тому головному тренеру збірної Угісу Крастіньшу доводиться постійно змінювати склад і намагатися знаходити оптимальне поєднання гравців. Іноді це вдавалося, як в матчах з Бельгією і Сербією, іноді не дуже. Можливо, позначається деяка втома. Адже крім турніру у Запоріжжі, перед початком Євро були ще й контрольні матчі у Франції з олімпійськими чемпіонами Токіо, Це додаткові перельоти, здача тестів на коронавірус і так далі.
Але треба постаратися обов'язково зібратися на майбутній поєдинок проти Росії в 1/8 фіналу і видати все те, що хлопці можуть показати. Зрозуміло, що суперник дуже сильний, можна сказати, топового рівня, і те, що зовсім недавно росіяни грали у фіналі Олімпійських ігор, це тільки підтверджує. Але шанси є завжди, тим більше зараз, коли суперник теж поки не в оптимальних кондиціях.
Тож будемо вболівати і переживати за нашу збірну і побажаємо їй успіху.

11 вересня, субота

Росія – Україна
Гданськ. Польща.  18.30 
ТБ-трансляція на телеканалі «Xsport»
РОСІЯ - УКРАЇНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 3:2

КАЛЕНДАР ТА РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(46)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Без емоцій. Як Лунін відреагував на перемогу Реала в суперматчі у ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 07:21 9
ВІДЕО. Без емоцій. Як Лунін відреагував на перемогу Реала в суперматчі у ЛЧ

Андрій став героєм королівського клубу в серії пенальті проти Манчестер Сіті

Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду
Футбол | 18 квітня 2024, 12:44 1
Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду

Тренер воротарів «Реала» вважав, що не стрибати варто лише в одному випадку з трьох можливих

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sashka
Хлопці і дівчата(якщо є такі на цьому сайті)я вже писав раніше. І напишу ще раз - це спортивний сайт,тож давайте коментувати спортивні події. Можливо ділитись цікавою інфою. А не обгаджувати один одного і інші народи. Давайте всі дружно в 18.30 включимо xsport,і повболіваємо за наших хлопців. Щоб вони змогли це відчути. Виграють- будемо стрибати від щастя. Програють - обговоримо що пішло не так,чого не вистачило. Виголосимо кожен свою точку зору. А то вата, не вата. Поважайте себе в першу чергу. Бо коли я читаю різні образливі коменти,мені соромно за вас. Як у радянському мультику,кіт Леопольд казав: " Ребята,давайте жить дружно". Шкода що таких котів все менше (А політику не розводьте тут! Вона і так по всіх каналах з псевдоекспертами. Аж нудить від того.
Turnok
Хоть наша сборная и не уступает россиянам в целом по игре, здесь большое значение будет иметь опыт игр с сильными командами. У Россиян конечно таких игр значительно больше и колоссальный опыт. Нашим ребятам будет конечно очень тяжело, но матч с сербами показал, что можно бороться на равных и с сильными командами. Если будут такие сеты как с сербами, главное не нервничать в концовках.
Ligeros-Partagas
Всем доброго дня!
Мне удалось посмотреть тот поединок Россия - Турция. В первом сете, игра была за явгым преимуществом России. Что случилось в перерыве до сих пор загадка - то ли Эрдоган позвонил тренеру, то ли еще что. Но после перерыва у Росии игра не пошла, появились необъяснимые ошибки - плохой прием мяча, касание рукой сетки, блок развалился. А турки наоборот, поймали кураж. В общем Россия проиграла психологически. Будь в составе Макс Михайлов, то проход России в 1/4 был бы 99%. А без него 60/40.
Drahota
Ребята, удачи! Верим в вас!
Игорь Левченко
Пацаны, на морально- волевых Мокшан должны пройти!)
Trollface
Дави вату.
Sashka
3-0. Для Рос. Але вболіватиму всім серцем за наших. І надіюсь ,що помилився.
tima fialko
І щоб грали добре,і що не менше,поводились гідно.
Heyter
Без шансов, как бы кто и как к мокшанам не относился
rugby1970
Мой комментарий сайт второй раз не пропустил... Поясните, что именно запрещено к употреблению и является матом: Путин, спорт или, все-таки, Зеленский???
Sashka
1:3. Не зле! При умові що могли і в третій партії зачепитись. Ну не вистояли. Проблема на мою думку в тому,що такого рівня матчів в нас замало. Росія і в світовій лізі рубає, і на ОІ. Вони знають як грати в таких матчах. Ну я з оптимізмом дивлюсь в майбутнє нашої збірної. Плотницький і Селін лідери)Дуже сподобалось як грали ці хлопці. Помітно виділялись.
manticora1990
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виталий Федорчук
Спорт уа, уберите хрень с 2мя роисями
Primovocatus
Главное - не фотографироваться.