Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 11 вересня 2021, 09:54
1893
0

Вальдес зіпсував бій з Консейсао новинами про допінг. Але бій відмінний

Оскар Вальдес проведе бій з Робсоном Консейсао 11 вересня

| Оновлено 11 вересня 2021, 09:54
1893
0
Вальдес зіпсував бій з Консейсао новинами про допінг. Але бій відмінний
Getty Images/Global Images Ukraine. Оскар Вальдес

Оскар Вальдес у топі 2021 року. У лютому мексиканець вискочив на здоровенного чемпіона Мігеля Берчельта і нагадав усім, чому в любителях у збірній був він, а не суперник. Мало того, що Оскар просто кращий, як боксер, він ще й еволюціонує. Відмінний махач і нокаут закрили всі питання по реальному рівню Вальдеса.

Поєдинок проти Консейсао - середина шляху Оскара до визнання одним з кращих бійців цього року. Все було прекрасно, поки в пробах Вальдеса не знайшли допінг і не почалася каламутна історія з порятунку поєдинку двох непереможених бійців.

Боксери підходять в ідеальній формі, у них є історія протистояння, але все ламає допінг

У лютому 2021 року Оскар Вальдес вийшов на найвизначальніший поєдинок у кар'єрі. Мігель Берчельт виглядав фаворитом: він більший, фізично сильніший, знаходився у своїй вазі і бив одного суперника за іншим. А потім стався співвітчизник і його ідеальний план на бій.

Вальдес не просто бігав від опонента. Він бив назустріч, вривався в розмін ударами і виходив з них переможцем. А потім влучив так, що питань про те, чи встане Берчельт, не залишалося. Мігель впав обличчям вперед і було по-справжньому страшно за його здоров'я.

Через два місяці Робсон Консейсао розмазав свого суперника. Хесус Антоніо Ахумада настраждався і пішов побитим раніше, ніж планувалося - технічний нокаут від бразильця.

Getty Images/Global Images Ukraine. Робсон Консейсао

Обидва суперники на піку форми, обом час битися один з одним і в обох є історія протистояння:

«Наш аматорський бій був двостороннім, але я програв. Я завжди дуже серйозно ставлюся до своїх втрат.

Більшість бійців ненавидять програвати. Я теж. Тоді я виявився невдахою.

Тепер у мене з'явилася можливість битися з Робсоном в якості професіонала. Я дуже серйозно ставлюся до цього протистояння. Я захищаю свій титул», - сказав Вальдес.

Сталося це у 2009-му в Мексико, а трохи пізніше обидва зустрінуться з Василем Ломаченком. Молодший Вальдес раніше - на чемпіонаті світу-2009, прямо перед перервою Ломи у виступах через травму. Оскар влетів без шансів - 12:1 на користь українця.

На Робсона Василь потрапив у 2011-му. На чемпіонаті світу в 1/8 фіналу бразильцю віддали перемогу, хоча українець бив його як завгодно, відправляв у нокдаун і взагалі був відчутно кращим. Тільки дива і рішення комісії, яка підтримала апеляцію, повернули українця в турнір, який він, в результаті, виграв.

У профі обидва прекрасні, але Оскар все ж проявив себе більше. Консейсао ще не ставав чемпіоном світу, та й по-справжньому великих перемог в профі у нього, фактично, немає. Міцні Хесус Антоніо Ахумада і Луїс Коріа, досвідчений Едуардо Перрейра - це все супер, але далеко за рівнем від Вальдеса.

Оскар же, навпаки, вже встиг багато і тільки розганяється, враховуючи, що йому тільки 30 років і часу, щоб домогтися всього, більш ніж достатньо. Він уже був чемпіоном світу за версією WBO у напівлегкій вазі з 2016 по 2019 рік. Потім змінив категорію і ось знову чемпіон, перемігши цілого Мігеля Берчельта. Не найвишуканішого, але вкрай сильного спортсмена.

Getty Images/Global Images Ukraine. Оскар Вальдес

Все це прекрасно і надихає, якби не допінг мексиканця. У крові чемпіона був виявлений фентермін. Фентермін - це стимулятор центральної нервової системи, схожий за своєю дією на метамфетамін. Він прискорює серцевий ритм, енергію, витривалість, полегшує дихання, а також дозволяє викладатися по максимуму на тренуваннях.

Бій взагалі повинні були скасувати, але друга проба за 30 серпня показала негативний результат. А через кілька днів WBC санкціонувала поєдинок Вальдес - Консейсао.

«Ми скликали групу експертів і засідали протягом трьох днів. У нас відбулася зустріч з Вальдесом і його командою, а також боксерською комісією, яка відповідає за те місто, де відбудеться бій. Ця речовина не надає ніяких конкурентних переваг, вона є еквівалентом трьох енергетичних напоїв.

В ході розслідування з боку Вальдеса не було виявлено ніяких помилок, навмисних дій або ситуацій, у яких він би хотів отримувати користь.

Ця речовина не дала йому ніяких переваг. Тому ми вирішили провести бій за титул чемпіона світу», - сказав Сулейман.

Тобто, фактично, у Оскара виявили заборонену речовину, але боксувати дозволили. Чи справедливо це, кожен вирішить для себе, але ті ж Тоні Белью і Тімоті Бредлі обурювалися з цього приводу. Колишній суперник Олександра Усика і зовсім переживає за здоров'я Консейсао і наслідки такого рішення WBC.

Так хто ж фаворит?

І спочатку, і тим більше зараз, фаворит - чемпіон. Вальдес досвідченіший, має більше великих поєдинків за спиною і просто виглядає переконливіше, якщо враховувати рівень опозиції. Але скидати з рахунків Робсона не варто. Хоча букмекери і дають 1.08 на мексиканця і аж 8 на бразильця.

Головна перевага Консейсао - габарити і вміння ними користуватися. Бразилець - класний боксер, у нього хороший, нехай і не нищівний удар. Він вміє діяти і в атаці, і від суперника. Дуже пластичний, сильний і витривалий. З таким не буває просто нікому, а тим більше, такому малюкові, як Вальдес.

Getty Images/Global Images Ukraine. Робсон Консейсао

Інша розмова, що на мексиканця явно ставлять. WBC, що фанатіє від мексиканців, Канело і його команди (а Оскар саме з неї) допускає бійців навіть під допінгом, який нібито потрапив чи то з чаю, чи то з курки. Чемпіон Консейсао з фанатською базою десь там у Бразилії і малою кількістю великих боїв їм навряд чи потрібен, на відміну від яскравого мексиканця.

Тобто Робсону або нокаутувати, або декласувати. Друге є малоймовірним - Оскар прекрасний і не дасть розбити себе без шансів. Нокаут - лотерея, враховуючи, що Консейсао не явно виражений панчер. Може прийти, а може і не прийти.

В іншому, Вальдес може програти тільки через габарити і ситуацію, коли не зможе підібратися до опонента. Віриться в це важко, але в боксі трапляється всяке.

Бій Оскар Вальдес - Робсон Консейсао відбудеться у Тусоні, штат Арізона, на арені «Casino Del Sol». Початок бою о 05.00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.