Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 07 вересня 2021, 21:31
8445
3

Україна - Бельгія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи з волейболу

Команда, яка програє в цьому поєдинку, ризикує залишитися без плей-оф

| Оновлено 07 вересня 2021, 21:31
8445
3
Україна - Бельгія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи з волейболу
CEV

У вівторок 7 вересня на чемпіонаті Європи з волейболу серед чоловіків в групі А збірна України зіграє дуже важливий поєдинок з командою Бельгії. Саме ці команди ведуть боротьбу за вихід із групи і ще не гарантували собі путівку до квартету найсильніших. Більш того, той, хто програє у цій зустрічі, може взагалі надалі опинитися за бортом турніру.

Україна

Україна і Бельгія перед очним протистоянням розташувалися поруч в турнірній таблиці і мають по 4 очки. Однак наша збірна посідає місце вище, адже має більше число перемог. Ці перемоги були здобуті у важких поєдинках з Грецією 3:2 і Португалією 3:2.

І в матчі з Бельгією українців влаштує будь-який позитивний результат, починаючи від 3:0 до 3:2. В такому випадку вже ніхто і ніщо не завадить нашій збірній вийти до 1/8 фіналу. У разі поразки ще можливі варіанти, але про них краще не думати.

На цьому чемпіонаті головний тренер збірної України Угіс Крастіньш вже задіяв 12 з 14 гравців, що потрапили до заявки. Не виходили на майданчик поки що Володимир Остапенко і Тимофій Полуян. Тож, не виключено, що саме в поєдинку проти бельгійців хтось із них (а може і обидва вони) дебютують на турнірі.

Бельгія

Для волейболістів Бельгії матч з українцями буде останнім в групі А, а може ще й стати заключним на нинішньому чемпіонаті Європи. Звичайно ж, не про це вони мріяли, готуючись до турніру і ставлячи перед собою амбітні завдання.

Але поразка від Португалії 2:3 поставила під сумнів участь бельгійців у плей-оф і тепер поєдинок проти України є для них вирішальним.

Лідерами атак наших майбутніх суперників є Сам Деро, Хендрік Тюрлінкс, Брам Ван ден Драйс і Матіас Верханнеман. Саме вони приносять більше за інших очок.

Статистика зустрічей

Збірні України та Бельгії зустрічалися в матчі 1/8 фіналу чемпіонату Європи 2019 року. Тоді на майданчику суперників українці виграли з рахунком 3:2. А вже в нинішньому сезоні суперники знову зійшлися один з одним у півфіналі «Золотої Євроліги», Цікаво, що знову гра проходила в Бельгії і збірна України виграла цього разу з рахунком 3:0.

Прогноз фахівця

Віталій Осипов, головний тренер ВК «Дніпро»:
- Перед чемпіонатом Європи я був присутній на всіх матчах чоловічої збірної України на турнірі «Кубок Хортиці» у Запоріжжі і хочу сказати, що вона справила найсприятливіше враження. Якщо говорити в цілому, то і в Польщі на груповому етапі Євро хлопці показують хорошу гру. Особливо в матчі з Сербією, де наша команда виглядала нітрохи не гірше за більш досвідчених суперників і поступилася в двох партіях лише з мінімальною перевагою.
Щодо зустрічей з Грецією та Португалією, то вдалі моменти гри, на жаль, чергувалися з великою кількістю помилок з нашого боку. Звідси програні партії і втрата очок. Хочеться вірити, що тренерський штаб збірної вже зробив певні висновки, щоб знизити до мінімуму число таких помилок.
Майбутній матч з Бельгією буде дуже важливий для обох збірних з точки зору турнірного становища. Це всі прекрасно розуміють і на перший план тут вийде психологія. У бельгійців дуже сильна команда, але в останніх двох очних протистояннях (на минулому чемпіонаті Європи і у півфіналі «Золотої Євроліги» 2021 року) українці досягали перемог. Тобто, ми знаємо як вигравати у Бельгії. Важливим, а може і вирішальним фактором буде подача. А подавати агресивно наші хлопці можуть і вони доводили це не раз. Тому потрібна максимальна концентрація, треба вийти на майданчик з гарячим серцем, холодною головою і добитися необхідного позитивного результату. Вірю в перемогу нашої збірної у грі з бельгійцями.

7 вересня, вівторок

Україна – Бельгія
Краків. Польща.  21.30 
ТБ-трансляція на телеканалі «Xsport»
УКРАЇНА - БЕЛЬГІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 3:1

 

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Primovocatus
Нам важно, насколько вчера Бельгия выложилась.
В матче группового турнира чемпионата Европы по волейболу среди мужчин сборная Польши победила команду Бельгии (3:0).
Счет в партиях — 25:18, 26:24, 25:16.
Хорошо бы их сразу добомбить...
Василь Лавренюк
Знову 3-2 в чію користь не відомо
Konstantin Osipenko
А Донбас сьогодні не грає? Невже є можливість подивитись матч з початку, а не слухати годину розмови "експерітв" з хокею, коли в цей час грає ЗБІРНА України?