Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 05 вересня 2021, 15:33
1981
2

Мєшков Брест – Мотор. Прогноз і анонс на бронзовий матч СЕХА-Ліги

Чемпіони України та Білорусі посперечаються за підсумкове третє місце

| Оновлено 05 вересня 2021, 15:33
1981
2
Мєшков Брест – Мотор. Прогноз і анонс на бронзовий матч СЕХА-Ліги
ГК Мотор

Зустріч «Мєшков Брест» - «Мотор» відбудеться в неділю, 5 вересня, в Хорватії. Початок поєдинку о 17.30 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Спорт 1».    

Після поразки в півфіналі турніру від угорського «Веспрема» турнірний шлях «Мотора» в розіграші СЕХА-Ліги сезону 2020/2021 не закінчився. Тепер на запоріжців чекає поєдинок за 3-е місце проти свого принципового суперника в особі білоруського чемпіона «Мєшков Брест».

«Мєшков Брест» є домінуючою силою в білоруському гандболі останніх років. Брестський клуб виграв вісім останніх чемпіонатів своєї країни в період з 2014 по 2021 роки. Маючи потужний фінансовий тил, команда може собі дозволити запрошувати легіонерів пристойного рівня (переважно з балканського регіону) і збирати молоді таланти по всій Білорусі. Тож не дивно, що подібні ресурси дозволяють раз по раз вигравати національну першість.

Справедливості заради відзначимо, що рівень внутрішньої першості в сусідній країні невисокий. Єдиним клубом, який намагається скласти конкуренцію мєшковцям, є мінський «СКА». Виходить це у них з перемінним успіхом, в окремих чемпіонатах (як в сезоні 2014/15) вони розігрували з брестським клубом чемпіонство в серії пенальті в останньому матчі фінальної серії, а в деяких сезонах задовго до фінішу програвали боротьбу за титул.

Брестчани разом з чемпіоном Угорщини були в нинішньому сезоні одним з двох привілейованих клубів в СЕХА-Лізі, які почали свій турнірний шлях одразу з чвертьфінальної стадії. У ній білорусам протистояв північномакедонський «Єврофарм» і двічі «Мєшков Брест» обіграв своїх опонентів з різницею в чотири м'ячі. Спочатку суперники «Мотора» обіграли балканців на виїзді – 31:27, а після повторили успіх і в домашньому поєдинку – 35:31.

Півфінальна зустріч дводенної давнини за участю білоруського клубу відзначилася справжнім драматичним сюжетом. У поєдинку проти хорватського «Загреба» чемпіони Білорусі змогли врятуватися від поразки за одну секунду до закінчення основного часу, коли лівий напівсередній Дмитро Санталов зрівняв рахунок на табло. Основний час поєдинку завершився внічию – 32:32, а в серії післяматчевих семиметрових кидків від брестчан відвернулася удача – 5:6.

Останнім часом турнірні шляхи чемпіонів України і Білорусі перетинаються досить регулярно. У сезоні 2019/2020 команди зустрічалися чотири рази (двічі в Лізі чемпіонів і двічі в СЕХА-Лізі) і у всіх поєдинках перемоги залишилися за білоруським клубом. Після цього жереб знову звів колективи в раунді плей-оф Ліги чемпіонів сезону 2020/2021. У цьому протистоянні команди обмінялися домашніми перемогами, але за різницею м'ячів далі пройшли гандболісти «Мєшков Брест».

А ось остання зустріч між командами відбулася зовсім нещодавно. П'ятнадцятого серпня команди протистояли одна одній на передсезонному турнірі «Кубок Бєлгазпромбанка» в Бресті. І в цьому поєдинку перемогу відсвяткували чемпіони України, які обіграли своїх опонентів з рахунком 32:29. Найрезультативнішим у складі «Мотора» став литовський розігруючий Айденас Малашинскас, на рахунку якого десять закинутих м'ячів.

Гра за третє місце в СЕХА-Лізі сезону 2020/2021 стане для обох клубів генеральною репетицією перед Лігою чемпіонів, яка стартує вже зовсім скоро, але й саму спортивну складову поєдинку зменшувати не можна. Все-таки, завоювати бронзові медалі в такому серйозному міжнародному турнірі дуже престижно, та й до того ж обидва клуби явно будуть націлені обіграти принципового суперника. Виходячи з цього, всі любителі гандболу можуть очікувати в майбутньому поєдинку на вперту боротьбу двох приблизно рівних за силами суперників.

Прогноз Sport.ua: перемога «Мотора»

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Україна може втратити вплив в УЄФА. До чого тут Павелко? Розкрито причину
Футбол | 26 квітня 2024, 20:55 5
Україна може втратити вплив в УЄФА. До чого тут Павелко? Розкрито причину

В УАФ вирішили відкликати місце України у виконавчому комітеті УЄФА

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Primovocatus
Товарняк не в счёт. Мешки последнее время сильней.
euro2012_za_2012euro
Надо победить мешков с картошкой!!!