Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 05 вересня 2021, 18:11
7744
5

Португалія - Україна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи з волейболу

Майбутній матч може стати ключовим для обох команд в боротьбі за вихід з групи

| Оновлено 05 вересня 2021, 18:11
7744
5
Португалія - Україна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи з волейболу
CEV

У неділю 5 вересня на чоловічому чемпіонаті Європи з волейболу в польському місті Краків збірна України проведе свій черговий поєдинок групи А. Цього разу підопічні Угіса Крастіньша зустрінуться з командою Португалії.

Португалія

Волейболісти Португалії не відносяться до числа збірних, які реально претендують на високі місця нинішнього турніру. Однак це зовсім не означає, що вони відвели для себе роль аутсайдерів групи А. Навпаки, матч з Бельгією показав, що португальська команда здатна на багато і цілком реально може поборотися за місце в квартеті кращих.

У тій вже згаданій грі з бельгійцями Португалія виграла дві стартові партії з однаковим рахунком 25:22. Потім суперник зумів відігратися, але у вирішальному скороченому сеті португальці знову виявилися сильнішими і досягли перемоги 15:13. Кращим у складі переможців був Феррейра, який набрав 21 очко. 12 очок приніс команді Мартінс і 10 було в активі Цветіцаніна.

Ще в одному матчі з господарями майданчика і діючими чемпіонами світу поляками збірна Португалії зуміла виграти одну партію 25:22, але в інших трьох поступилася. І знову Феррейра набрав очок більше за інших своїх партнерів - 15.

🎯 Телеграм-каналBetExpert ежедневно публикует бесплатные прогнозы на спорт

Україна

Наша команда теж провела два матчі на нинішньому чемпіонаті Європи. Спочатку здобула вольову перемогу над Грецією 3:2, а потім програла Сербії в трьох партіях, хоча в кожній з них боролася на рівних з діючими чемпіонами Європи.

На грі з сербами хочу зупинитися докладніше. По ходу зустрічі складалося таке враження, що ми мало в чому поступаємося більш титулованому супернику. Українцям доводилося не раз наздоганяти суперників, відстаючи на три очки і більш. Але особливо вражаючою була погоня в третьому сеті, коли наші хлопці програвали 3:10, але зуміли не тільки наздогнати опонентів, а навіть вийшли вперед 20:19. Значить є в українській збірній і характер, і майстерність.

А ось що не вийшло у підопічних Угіса Крастіньша, так це дії в кінцівках кожної з трьох партій. В першій з них у нас навіть був сетбол, але команда не змогла його реалізувати. Напевно тренерський штаб вже встиг попрацювати над цим і в матчі з Португалією у вирішальні моменти українці повинні зіграти більш успішно.

Особисті зустрічей

Збірні Португалії та України в останній раз зустрічалися на чемпіонаті Європи у відборі до фінального турніру 2003 року. Тоді суперники обмінялися перемогами з рахунком 3:2.

Прогноз фахівця

Сергій Коваленко, головний тренер ВК «Юракадемія» (Харків):
- З власного досвіду знаю, що входити в такі відповідальні і престижні турніри не завжди виходить гладко. Дуже позначається хвилювання. Плюс до всього наша збірна перед чемпіонатом Європи провела досить багато контрольних матчів з сильними суперниками, та ще й перельоти, постійні здачі тестів на коронавірус. Так що, можливо, в якийсь момент деякі гравці відчули втому.
Ви бачили, що зовсім небагато хлопцям не вистачило для того, щоб взяти одну або дві партії в поєдинку з Сербією. Ще позначився брак досвіду виступу на найвищому рівні, якого у наших суперників було значно більше.
Але я впевнений, що з кожною грою збірна України буде додавати. І що стосується матчу з Португалією, то, я вважаю, ми об'єктивно сильніше і повинні досягати перемоги. Впевнений, що ще не сказали свого останнього слова такі гравці як Єрещенко, Діденко і Семенюк, які на минулому чемпіонаті Європи були одними із лідерів. Тому з надією і позитивом дивлюся на майбутній матч і бажаю успіху українській команді.

5 вересня, неділя

Португалія – Україна
Краків. Польща.  18.30 
ТБ-трансляція на телеканалі «Xsport»
ПОРТУГАЛІЯ - УКРАЇНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:3
Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зіграно всі матчі чемпіонату України в чоловічій Суперлізі
Волейбол | 22 квітня 2024, 20:57 0
Зіграно всі матчі чемпіонату України в чоловічій Суперлізі

Золоті медалі виграв «Прометей», а на «МХП Ладижин-ШВСМ-Колос» чекає пониження у класі

Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем
Футбол | 25 квітня 2024, 20:28 174
Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем

Обидва поєдинки з одеситами «гірники» зіграють у Києві

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
aleks19826
головне не перемагати в 5 партіях, бо ці 2 очки можуть не спасти. Тільки повноцінна перемога 3:0 або 3:1
kaka
во многом решающая игра-если проиграем то можем и не выйти
slavko4
Шукайте на livetv . sx польську трансляцію (вже почалася)
Serhiy (Миколаїв)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил