Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 03 вересня 2021, 19:56
2596
1

Веспрем – Мотор. Прогноз і анонс на півфінал СЕХА-Ліги

Запоріжці зіграють з головним фаворитом турніру

| Оновлено 03 вересня 2021, 19:56
2596
1
Веспрем – Мотор. Прогноз і анонс на півфінал СЕХА-Ліги
ГК Мотор

Зустріч «Веспрем» - «Мотор» відбудеться в п’ятницю, 3 вересня, в Хорватії. Початок поєдинку о 21.30 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Спорт 1».   

Дві перемоги над словацьким «Татраном» минулого тижня дозволили чемпіону України вперше кваліфікуватися до Фіналу чотирьох СЕХА-Ліги. І вже сьогодні «Мотору» належить дебютувати на такій високій стадії турніру в півфінальному поєдинку проти угорського «Веспрема».

Крім найсильніших колективів України та Угорщини, титул чемпіона будуть виборювати ще два потужних клуби - хорватський «Загреб» і білоруський «Мєшков Брест». Причому замість чемпіонів Хорватії у фінальному квартеті повинен був бути присутнім «Вардар 1961» з Північної Македонії, який на чвертьфінальній стадії обіграв по сумі двох матчів «Загреб». Однак після зовсім нещодавньої другої гри між цими клубами у воротаря «Вардар 1961» Борко Рістовскі виявили коронавірус. А оскільки ціла група гравців контактувала зі своїм голкіпером, на екстреному засіданні директорату ліги було вирішено замінити у Фіналі чотирьох північномакедонський клуб на хорватський «Загреб».

Попри те, що чемпіони Білорусі та Хорватії, безумовно, дуже сильні, варто відзначити, що в півфіналі «Мотору» дістався найбільш небажаний опонент. Угорський «Веспрем» по праву належить до числа грандів європейського гандболу і в кожному сезоні є одним з головних претендентів на перемогу в Лізі чемпіонів. Щоправда, головний європейський клубний титул угорцям поки не підкорився, а ось у СЕХА-Лізі «Веспрем» є однією з найтитулованіших команд. Угорський гранд до нинішнього сезону чотири рази брав участь в турнірі і тричі ставав його тріумфатором. До речі, саме «Веспрем» є чинним чемпіоном СЕХА-Ліги, впевнено обігравши в торішньому фінальному поєдинку «Вардар 1961» – 35:27.

У сезоні 2020/2021 угорці стартували відразу з чвертьфіналу і на цій стадії двічі обіграли хорватський «Нексе». Спочатку підопічні сербського тренера Моміра Іліча, який очолив «Веспрем» цього літа, завдали хорватам поразки в гостях – 33:35, а після закріпили свій успіх в домашньому поєдинку – 30:25.

В ростері угорського клубу завжди був зібраний цілий розсип топових гравців. Не стане винятком і нинішній сезон. На кожній позиції в складі «Веспрема» виступає як мінімум один дуже сильний гандболіст, а такі гравці як датський лівий напівсередній Расмус Лауге Шмідт, іспанський воротар Родріго Корралес або ж лівий крайній Деян Манашков з Північної Македонії є справжніми зірками європейського гандболу.

«Мотор» відправився до Задару в своєму бойовому складі, якщо не брати до уваги відсутність литовця Йонаса Трухановічуса і хорвата Луки Шебетіча. Гравці задньої лінії все ще не готові брати участь в офіційних поєдинках після отриманих травм в період передсезонної підготовки.

Між чвертьфіналами і півфіналом СЕХА-Ліги «Мотор» встиг завоювати свій черговий внутрішній трофей. У грі за Суперкубок України запоріжці легко обіграли «Донбас» – 37:21, а сам поєдинок став генеральною репетицією для чемпіонів України перед вояжем до Хорватії.

Варто зазначити, що в рамках СЕХА-Ліги «Мотор» і «Веспрем» ще не зустрічалися. Але в Лізі чемпіонів команди провели між собою шість поєдинків. На жаль, статистика не на стороні українського клубу. П'ять ігор запоріжці програли і лише в одній досягли переможного результату.

У Фіналі чотирьох СЕХА-Ліги запоріжці не будуть головними претендентами на перемогу. Основним фаворитом є «Веспрем», але й рівень всіх інших команд-учасниць досить високий, а в двох окремо взятих поєдинках будь-який з колективів може піднести сюрприз. Втім, головною несподіванкою стане поразка угорців на будь-якій з решти стадій турніру. Першими здивувати гандбольну Європу буде можливість у чемпіонів України. Якщо запоріжці пройдуть угорців, то шанси на титул будуть дуже високі, але зробити це буде дуже нелегко.

Прогноз Sport.ua: перемога «Веспрема».

 

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Primovocatus
Тут без шансов. (