Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
|
6133
7

Донбас зіграє в Лізі чемпіонів. Історичний дебют України

Прев'ю хокейного єврокубкового турніру

Донбас зіграє в Лізі чемпіонів. Історичний дебют України
hcdonbass.com

У нинішньому сезоні хокейна Ліга чемпіонів може бути досить цікавою для українських уболівальників. Вперше в історії турніру участь візьме команда з України - «Донбас». Відзначимо, що і віце-чемпіон «Сокіл» не залишився без єврокубків. Кияни в кінці вересня стартують в Континентальному Кубку.

ХК «Донбас» став чемпіоном України в минулому сезоні, але потрапив в Лігу чемпіонів завдяки wild-card. Організатори турніру вирішили, що «Донбас», а також словацький «Слован» завдяки своєму розвитку заслужили вперше зіграти в ЛЧ і видали їм wild-card.

hcdonbass.com. Форма для виступів в ЛЧ

Всього на груповому етапі зіграють 32 команди, розділені на 8 груп. «Донбас» потрапив до групи G з французьким «Руаном», датським «Рунгстедом» і австрійським «Клагенфуртом». Суперники дісталися непрості: «Рунгстед» і «Клагенфурт» в своїх чемпіонатах в минулому сезоні стали чемпіонами, а «Руан» виграв регулярку.

Регламент повторює футбольну Лігу чемпіонів: на груповому етапі команди проведуть 6 матчів, а дві кращі з кожного квартету виходять в плей-оф. Складно оцінити шанси команди Павла Мікульчика, адже наш чемпіонат відверто програє всім провідним європейським лігам. Так чи інакше, а влітку «Донбас» провів серйозну трансферну роботу.

Одним з головних новачків можна назвати воротаря Андрія Макарова. Свого часу кіпер знаходився в системі «Баффало Сейбрз» і дебютував в НХЛ, але там не закріпився. Останні сезони 28-річний Макаров виступав в Росії (КХЛ) і Словаччині.

hcdonbass.com

Великим посиленням стало підписання білоруського форварда Михайла Стефановича, який 5 разів був чемпіоном своєї країни і вважається одним з топових гравців збірної Білорусі. На ЧС-2021 Михайло закинув 2 шайби і зробив 1 асист в 7 матчах. В оборону клуб підписав американського захисника Джейла Смерека. 24-річний гравець перебував у системі «Арізони», але в НХЛ не пробився.

hcdonbass.com

Крім того, «Донбас» збирає перспективну українську молодь. Клуб підписав форвардів Фелікса Морозова і Дмитра Даниленка. Правда, з огляду на міць атаки, навряд чи у них буде багато ігрового часу. Ще в минулому сезоні «Донбас» з цього ж покоління хокеїстів підписав Олександра Пересунька.

Домашні матчі «Донбас» буде проводити в київському Палаці спорту. По ТБ матчі покаже канал XSport.

Розклад матчів

1-й тур

П'ятниця, 3 вересня

«Донбас» - «Рунгстед» 19:30

2-й тур

Неділя, 5 вересня

«Донбас» - «Руан» 17:00

3-й тур

Четвер, 9 вересня

«Руан» - «Донбас» 21:00

4-й тур

Субота, 11 вересня

«Рунгстед» - «Донбас» 20:30

5-й тур

Середа, 6 жовтня

«Донбас» - «Клагенфурт 19:30

6-й тур

Середа, 13 жовтня

«Клагенфурт» - «Донбас» 21:20

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Primovocatus
Надеюсь, на трибунах будут только адекваты и с прививками.
XSport заранее спасибо за зрелище.
zhevasil
А до этого почему чемпион не играл в Лиге? Проигрывал отбор или просто чемпион Украины не имел права играть в их Лиге Чемпионов?
axylinam
А где фины,чехи и шведы,а кокошников,что из лиги чемпионов выгнали?