Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 02 вересня 2021, 15:27
4713
1

Греція - Україна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи з волейболу

У стартовому поєдинку підопічні Угіса Крастіньша зіграють проти грецьких волейболістів

| Оновлено 02 вересня 2021, 15:27
4713
1
Греція - Україна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи з волейболу
CEV

В першому матчі чемпіонату Європи 2021 року серед чоловіків, який розпочався сьогодні, збірна України в групі А у четвер 2 вересня зустрінеться з командою Греції. Гра пройде в польському місті Краків.

Греція

Найсерйозніші успіхи чоловічої збірної Греції з волейболу на європейській арені відносяться ще до 80-х років минулого століття. Тоді греки постійно брали участь у фінальних етапах чемпіонату Європи і в 1987 році досягли своєї поки найголовнішої вершини - посіли 3 місце і завоювали бронзові нагороди.

Але поступово Греція почала відходити з числа кращих на континенті і в період з 2011 по 2017 року п'ять (!) разів поспіль не могла пробитися до вирішальної стадії турніру, тобто не проходила сито кваліфікації. Тільки в 2019 році Греція знову опинилася в числі учасників фінального турніру і навіть змогла вийти з групи, але програла в 1/8 фіналу Росії 0:3 і в підсумку посіла лише 16 місце.

До речі, є в збірній Греції один волейболіст, який має безпосереднє відношення до України. Йдеться про зв’язуючого Дмитра Філіппова, сина відомого українського тренера, екс-наставника національної збірної нашої країни Юрія Філіппова. Свого часу він навіть грав за юнацьку збірну України, але потім переїхав до Греції і залишився там на постійне місце проживання. Зараз йому вже 31 рік і Дмитро досить стабільно грає за збірну цієї країни.

Україна

За останні два тижні збірна України провела кілька контрольних матчів з сильними суперниками. На турнірі «Кубок Хортиці» у Запоріжжі підопічні Угіса Крастіньша різними складами провели по два поєдинки з чемпіонами Європи сербами і збірною Болгарії. Той турнір, нагадаємо, українці виграли.

А після цього наші волейболісти були запрошені до Франції до олімпійським чемпіонам Токіо, де зіграли ще два матчі. Тож ігрової практики у хлопців було достатньо.

Матч з Грецією повинен стати хорошим доробком для того, щоб поборотися за місце в 1/8 фіналу. Суперник для нас цілком конкурентоспроможний і тому будемо очікувати від збірної України успішного старту.

Статистика зустрічей

Збірні Греції та України нещодавно в 2017 році грали в одній відбірковій групі до чемпіонату Європи. Обидва поєдинки завершилися перемогами наших суперників. Спершу в грецькому місті Козані господарі майданчика виграли 3:2, а в бельгійському Антверпені - 3:0. Але ні ми, ні греки на те Євро не пробилися.

Прогноз фахівця

Володимир Романцов, заслужений тренер України:
- Перш за все, хочу відзначити, що я вірю в нашу команду, яка дуже серйозно готувалася до чемпіонату Європи. Особливо наочно це було видно на турнірі «Кубка Хортиці» у Запоріжжі, де я міг на власні очі дивитися за матчами українців проти Сербії і Болгарії, а також за результатами зустрічей у Франції з олімпійськими чемпіонами. Наші волейболісти виглядали сильною і впевненою в собі командою, і я сподіваюся, що на цьому Євро хлопці повинні показати хорошу гру.
Тепер, щодо Греції. Це міцна європейська збірна, проте по силі й майстерності, на мій погляд, ми все ж перевершуємо її. Та й за рейтингом Україна стоїть вище. Тому, якщо нічого не станеться непередбаченого, наша команда повинна розбиратися з греками і перемагати.

2 вересня, четвер

Греція – Україна
Краков. Польща.  15.30 
ТБ-трансляція на телеканалі «Xsport»
ГРЕЦІЯ - УКРАЇНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:3
Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Стане мемом? Мудрик завдав курйозного удару у матчі АПЛ
Футбол | 27 квітня 2024, 23:20 6
ВІДЕО. Стане мемом? Мудрик завдав курйозного удару у матчі АПЛ

Лондонський клуб поступається «Астон Віллі»

Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій
Футбол | 27 квітня 2024, 10:28 25
Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій

Рік тому команда рвалася в ЛЧ, а зараз може залишитися без континентальних турнірів

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Василь Симчич
Початок матчу завтра о 15:30, а не 17:30